Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Μαρξιστικές κουβέντες: Conditionality με post programme surveyance και on board στην Πρέβεζα... οι κάργιες (Tσάκαλος ο Τσακαλώτος!)

−Σας ορκίζομαι παιδιά... Σας λέω την αλήθεια γυμνή. Σαν τον Μοντιλιάνο που έχω πίσω μου. Αν και γνωστό στους πάσους πως είμαι fan της Ρώσικης Πρωτοτυπίας.
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
«Πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης» με «κάποιους όρους»
Πηγή: Eurokinissi
Τρίτη 10/04/2018 - 09:11 - Ενημέρωση: Τρίτη 10/04/2018 - 10:23
Για «πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης» και για «κάποιους όρους» που είναι στο τραπέζι των συζητήσεων κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και επαναλαμβάνει ότι το «αναπτυξιακό σχέδιο» της κυβέρνησης θα περιγράφει «τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να συνεχίσουμε».
Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Ευ. Τσακαλώτος δηλώνει πως
«συζητώντας για τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση, είναι προφανές ότι μερικές χώρες μας εμπιστεύονται λιγότερο και θα θέλανε κάποια conditionality (κάποιους όρους). Το πως θα τηρούνται σε σχέση με το χρέος δεν έχει συζητηθεί ούτε πόσο αυστηροί θα είναι οι όροι». Αναφέρει πως «μέχρι τώρα το βασικό που συζητιέται είναι να έχουμε ένα πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης (post programme surveyance), με κορμό τα πράγματα που ήδη συμφωνήσαμε με τους Θεσμούς και δεν μπορούν να τελειώσουν, είτε για τεχνικούς λόγους μέχρι το Eurogroup (21 Ιούνη), είτε μέχρι τις 28 Αυγούστου, που τελειώνει το πρόγραμμα».
Ξεκαθαρίζει επίσης ότι μέτρα θα περιλαμβάνει και το σχέδιο που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση για το τι θα πράξει μετά το 3ο μνημόνιο.
«περιγράφουμε μέσα στο αναπτυξιακό σχέδιο τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να συνεχίσουμε, τις νέες μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζουμε σε συνδυασμό με κοινωνικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να είναι όλη η κοινωνία -όπως λέμε στην Πρέβεζα- on board! Να είναι συμμέτοχος».
Για το ελληνικό κρατικό χρέος δηλώνει πως
«συζητείται τώρα να σπρώξουμε πίσω τα επιτόκια, να αυξήσουμε για κάποια χρόνια το χρόνο ωρίμανση των ομολόγων και ότι επιπλέον θα υπάρχει ένας μηχανισμός που θα λέει ότι ο χρόνος παρατείνεται, αν η ανάπτυξη δεν είναι ικανοποιητική. Αν είναι κανονική, τότε θα πληρώνεται αυτό που έχει συμφωνηθεί».
Σε κάθε περίπτωση ο λαός θα συνεχίσει να αποπληρώνει ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.