Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Γαζα: 5 νέες δολοφονίες από τους αποκτηνωμένους ιουδαιοναζί − Τουλάχιστον 40 νεκροί και ξεπερνούν τους 3.500 οι τραυματίες από τις 30 Μάρτη

ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Νέα, ωμή βία σε βάρος άοπλων διαδηλωτών
Ακόμη πέντε νεκροί Παλαιστίνιοι και πολλές εκατοντάδες τραυματίες από τα πυρά του ισραηλινού στρατού
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συνέχισαν και την περασμένη Παρασκευή να συμμετέχουν σε νέες μαζικές κινητοποιήσεις, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τις 30 Μάρτη με κεντρικό αίτημα το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους, απέναντι στη σκλήρυνση της επιθετικότητας και της αδιαλλαξίας των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων, με φόντο τα σχέδια των ΗΠΑ να προωθήσουν «ειρηνευτικό σχέδιο» και την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Πληροφορίες ειδησεογραφικών δικτύων ανέφεραν πως κατά τις μεγάλες κινητοποιήσεις της Παρασκευής, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 10.000 κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώθηκε, από τη χρήση αληθινών πυρών του ισραηλινού στρατού που είχε πάρει θέση από την άλλη μεριά των συνόρων, ένας 28χρονος Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 950 άλλοι.
Από τους τραυματίες αυτούς, οι 223 (ανάμεσά τους τουλάχιστον ένας νεαρός δημοσιογράφος) νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Αλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι ανακοινώθηκε πως σκοτώθηκαν το Σάββατο το μεσημέρι από ισραηλινά πυρά στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.
Οι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις στη διάρκεια των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στις 30 Μάρτη είναι τουλάχιστον 40, ενώ οι τραυματίες εκτιμάται πως πρέπει να ξεπερνούν τις 3.500.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού προσπάθησε να δικαιολογήσει τη νέα χρήση ωμής βίας κατά άοπλων διαδηλωτών, κατηγορώντας τους τελευταίους πως «επιτέθηκαν» με βόμβες μολότοφ και πέτρες, επιχειρώντας «να εισέλθουν στο Ισραήλ».
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ενθαρρύνοντας την παράνομη χρήση βίας σε άοπλους διαδηλωτές από τον ισραηλινό στρατό, ζήτησε υποκριτικά από το Συμβούλιο Ασφαλείας να γίνει «ανεξάρτητη και διαφανής έρευνα» για τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.