Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Σταθερή δουλειά - Με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε: Ημέρα της Γυναίκας και των Συνταξιούχων με δυναμικές κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Εργασίας των ΣΕΒαστών (2 VIDEO - Φωτό)


ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας
Πέμπτη 08/03/2018 - 12:37 - Ενημέρωση: Πέμπτη 08/03/2018 - 12:48
«Με ψίχουλα και ψέματα δε θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε». Το μήνυμα αυτό έστειλαν στην κυβέρνηση χιλιάδες συνταξιούχοι της Αττικής στη δυναμική παναττική κινητοποίηση στην Αθήνα (Πέμπτη, 8 Μάρτη) ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ και ΠΑΣ Δικηγόρων.
Ξεκινώντας από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (διαβάστε παρακάτω) και καταλήγοντας στο υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, ξεκαθάρισαν πως η μαζική τους διαδήλωση είναι η αφετηρία μιας χρονιάς μαραθώνιων κινητοποιήσεων ενάντια στους αντιασφαλιστικούς νόμους που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα.

Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας
Πρωινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας. Τιμώντας αγωνιστική την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας
(Περισσότερα με φωτό στο τέλος)

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο. 
Οι συνταξιούχοι αντιπαλεύουν το νέο σφαγιασμό των συντάξεων με τον «επανυπολογισμό» και την «προσωπική διαφορά», που προβλέπει ο νόμος 4387/2016. Δεν αντιμετωπίζουν ως «περασμένα ξεχασμένα» όσα αφαίρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τις συντάξεις, τα δώρα, την Υγεία και διεκδικούν την ανάκτηση των μεγάλων απωλειών τους.
Απαιτούν από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να δώσει άμεσα λύση, με πολιτική απόφαση, στο πρόβλημα των αυθαιρέτων περικοπών στις συντάξεις που έχουν επιβληθεί πέραν των όσων προβλέπουν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και να αποδοθούν στους δικαιούχους τα ποσά που παρακρατήθηκαν παράνομα, χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα.
Μαζική συγκέντρωση στην πλ. Εθνικής Αντίστασης
Από το βήμα της συγκέντρωσης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, κάλεσε τα σωματεία και τους συνταξιούχους να μετατρέψουν το τρέχον έτος σε χρονιά αγώνων, να σχεδιάσουν τη δράση τους με αίτημα την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και του τελευταίου νόμου (4387) μια σειρά διατάξεις του οποίου τίθενται το επόμενο διάστημα σε εφαρμογή, με το λεγόμενο «επανυπολογισμό» των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ.

«Εδώ βρίσκεται η λύση και η προοπτική, στους αγώνες», τόνισε και ξεκαθάρισε πως οι συνταξιούχοι δεν δέχονται να πληρώσουν την «ανάπτυξη» και την «έξοδο από τα μνημόνια» που διαφημίζει η κυβέρνηση. Όπως εξήγησε, οι περικοπές απειλούν να αφαιρέσουν άλλες τέσσερις συντάξεις ετησίως, αν συνυπολογιστούν οι απώλειες από τα οικογενειακά επιδόματα και η φορολογία. Προανήγγειλε τέλος κύκλο συσκέψεων και κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα.
Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων. Η Σούλα Ακζιώτη, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, αναφέρθηκε στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Κάλεσε τις συνταξιούχους, που είναι αναγκασμένες να μετρούν τα ψίχουλα των συντάξεων για να βοηθούν τα άνεργα παιδιά και εγγόνια, αλλά και να κάνουν τις νταντάδες και τις νοσοκόμες για τα μέλη των οικογενειών τους, να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεκδίκηση των ιδιαίτερων αναγκών τους. «Με τους αγώνες μας να σταματήσουμε την αιμορραγία των συνταξιούχων», υπογράμμισε ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου.
«Φτάνει πια» τόνισε ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ. Χρονιά καθοριστική «όχι μόνο για τις δικές μας συντάξεις, αλλά και για τις συντάξεις των επόμενων γενεών», χαρακτήρισε το τρέχον έτος ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα που στέλνει τους συνταξιούχους να προσπαθούν μέσα από τα δικαστήρια να κερδίσουν τις παράνομες παρακρατήσεις στηλίτευσε ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΣΕ.  
902
*
ΟΓΕ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας τιμώντας αγωνιστικά την 8η Μάρτη
Πέμπτη 08/03/2018 - 13:05 - Ενημέρωση: Πέμπτη 08/03/2018 - 13:05
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας τιμώντας αγωνιστικά την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας.
«8 Μάρτη σύμβολο αγώνα θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα» ανέγραφε το ένα πανό της ΟΓΕ, ενώ στο δεύτερο αναγράφονταν τα αιτήματά τους όπως: Μόνιμη και σταθερή δουλειά, Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια και δωρεάν Υγεία, προστασία της μητρότητας.
Οι γυναίκες κρατούσαν σημαίες και πικέτες και φώναζαν συνθήματα όπως «Εμείς διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας» και «Οι γυναίκες θέλουν σταθερή δουλειά και όχι σύγχρονη σκλαβιά». Σε μια συμβολική κίνηση έκαψαν μια σημαία της ΕΕ επισημαίνοντας ότι «η πολιτική της καίει τις ζωές μας». 
Παράλληλα μοίραζαν ανακοίνωση με την οποία απευθύνουν αγωνιστικό κάλεσμα στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου. Καλούν τις μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες της υπαίθρου, τις συνταξιούχους, τις μετανάστριες και πρόσφυγες να ενώσουν τις φωνές τους στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά τους. Απευθύνουν κάλεσμα στις νέες γυναίκες, στις φοιτήτριες - σπουδάστριες, στις νέες μητέρες να βγουν μπροστά στον αγώνα για το μέλλον που τους αξίζει, να παλέψουν μαζί για μόρφωση, εργασία και δημιουργική ζωή.
Αντιπροσωπεία των διαδηλωτριών παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα της ΟΓΕ στον γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη.
Κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γυναικών Κεντρικής Μακεδονίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.