Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Καρντάσια της αστικής τάξης παίρνουν σΒάρνα τα κανάλια της − ΚΚΕ: Αναβαθμίζουν τις επιδιώξεις Ερντογάν − Αλεξάνδρα Μπαλού: Οι δυο στρατιωτικοί είναι πιόνια στη σκακιέρα για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών (Μόνη εναντίον όλων - VIDEO)



KKE
Η συσχέτιση των 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες αναβαθμίζει τις επιδιώξεις Ερντογάν
Τετάρτη 28/03/2018 - 12:17 - Ενημέρωση: Τετάρτη 28/03/2018 - 19:37
Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η προσπάθεια να συσχετιστεί η υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, με αυτή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Τουρκία και πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, πέρα από επικίνδυνη, στρώνει το έδαφος για να αναβαθμιστούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν σχετικά με το θέμα. Αν δεν λειτουργεί ως “λαγός”...».
Και οι δηλώσεις του Κ. Κατσίκη
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στον «Σκάϊ», ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, τάχθηκε υπέρ της ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.
Δήλωσε πως

«εάν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δυο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική δικαιοσύνη και την τουρκική δικαιοσύνη και να προβούν σε μια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει» η υπόθεση, αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία και τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.
Αργότερα στο enikos.gr ο Κ. Κατσίκης έκανε νεότερη δήλωση, αλλά και πάλι διατήρησε τη θέση του περί ανταλλαγής. Δήλωσε πως
«εξέφρασα μια προσωπική σκέψη σε μια υποθετική ερώτηση, δεν είναι θέση του κόμματος, ούτε του προέδρου. Έκανα μια σκέψη για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η Δικαιοσύνη, τις αποφάσεις της οποίας σεβόμαστε, για να βρεθεί λύση».
Το μεσημέρι της Τετάρτης και σε 3η δήλωσή του για το ίδιο θέμα ο Κ. Κατσίκης επιχείρησε να ανασκευάσει υποστηρίζοντας πως
«δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση».
Πάντως, οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ έρχονται μετά τη συσχέτιση που έκανε μεταξύ των δυο υποθέσεων ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στις συνομιλίες που είχε στη Βάρνα με την ηγεσία της ΕΕ.
Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ανέφερε πως οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί «είναι στα χέρια της δικαιοσύνης» και πως
«τους εξήγησα ότι δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται με τους δυο στρατιωτικούς να μην ασχολούνται με την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών».
«Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων Στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου» αναφέρει η ΝΔ. «Αδιανόητη και απαράδεκτη η σπουδή του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν. Συμφωνεί, άραγε, η Κυβέρνηση με τις θέσεις του κ. Κατσικη;» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. «Όσοι υιοθετούν την άποψη Ερντογάν περί “ανταλλαγής” προσφέρουν κακές υπηρεσίες» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.