Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι επικίνδυνες εξελίξεις για την Ενέργεια − Τα λαϊκά πορτοφόλια − Η κυβέρνηση ΣΕΒ − Τα ληγμένα διαβατήρια της αριστεράς (AUDIO)

Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα για τις πολιτικές εξελίξεις
Πέμπτη 15/03/2018 - 12:51
Είναι απαράδεκτος ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενώ κλιμακώνεται η επιθετικότητα της Τουρκίας, σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα.
Αναφέρθηκε στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή λόγω της σύγκρουσης ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας και ΕΕ για την Ενέργεια και σημείωσε για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας ότι έχει οξυνθεί η κατάσταση και πως μάλλον είμαστε στην τελική ευθεία για να έχουμε θερμά επεισόδια.
Για την οικονομία σημείωσε ότι η εποπτεία και η επιτήρηση θα συνεχιστούν μέχρι το 2060 και σχολιάζοντας τα περί ανάπτυξης, τόνισε πως όταν μιλάς για ανάπτυξη και μάλιστα δίκαιη, πρέπει να κοιτάς τι θα πάρει ο εργαζόμενος και πρόσθεσε ότι τα λαϊκά στρώματα δεν πρόκειται να ανακάμψουν στα πορτοφόλια τους.
Για το ζήτημα της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι το ΚΚΕ θεωρεί πως δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και πως πριν τη συζήτηση για το όνομα πρέπει να υπάρξει δέσμευση για αλλαγή του Συντάγματος για να απαλειφθούν οι αλυτρωτισμοί και οι εθνικισμοί και χαρακτήρισε ανιστόρητα τα περί μακεδονικού έθνους και μακεδονικής γλώσσας.
Ανέφερε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τη στήριξη του ΣΕΒ και του κουαρτέτου για να συνεχίσει τα αντιλαϊκά μέτρα και τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει και αναφερόμενος στο απεργιακό δικαίωμα σημείωσε πως ό,τι δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να περάσουν νόμο που στην ουσία το καταργεί, το έπραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Σχολιάζοντας τα περί αριστερής κυβέρνησης και κυβερνητικών στελεχών που πέρασαν από το ΚΚΕ, σημείωσε ότι με ληγμένα διαβατήρια προσπαθούν να στηρίξουν μια πολιτική που καμιά σχέση δεν έχει με αρχές του ΚΚΕ ή με αυτό που ονομάζει ο κόσμος αριστερά.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.