Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Δίωξη 35 στελεχών του ΠΑΜΕ: Η διαχρονική Δικαιοσύνη του αστικού κράτους ή Από τον Βρούτση στην Αχτσιόγλου (και τούμπαλιν) ένα Ιδιώνυμο δρόμος

Αναβλήθηκε η δίκη των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ - Μαζική συγκέντρωση στην Ευελπίδων ενάντια στη δίωξη
(Οι φωτό είναι από την πρωινή συγκέντρωση)
Τρίτη 20/02/2018 - 15:02 - Ενημέρωση: Τρίτη 20/02/2018 - 16:51
Για τις 2 Οκτώβρη 2018 λόγω της παρέλευσης ωραρίου αναβλήθηκε η δίκη των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ που διώκονται για κινητοποίηση που οργανώθηκε το Γενάρη του 2013 στο υπουργείο Εργασίας.
Το πρωί Συνδικάτα και Σωματεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. «Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ. Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» ανέγράφε το πανώ με υπογραφή ΠΑΜΕ.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
Θυμίζουμε ότι πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30 Γενάρη 2013 στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης της ΝΔ.
Με σύνθημα: «Κάτω τα ξερά σας από τα Συνδικάτα», οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει την καταστολή και τις διώξεις εναντίον των Συνδικάτων και των εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι
«η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφού έφερε μέχρι τη Βουλή χέρι-χέρι με τη ΝΔ νόμο για την κατάργηση της απεργίας, συνεχίζει -από κει που τα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις- τα χτυπήματα ενάντια στην οργάνωση και στην πάλη των εργαζομένων».
Τονίζει ότι «η δίκη εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ έχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων οδηγούνται ξανά σε δίκη, γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι είναι άμοιρη ευθυνών. Έχει βάλει για τα καλά το χέρι της στις εξελίξεις αυτές. Τόσο με προβοκατόρικες δηλώσεις και λάσπη ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, όσο και με την κλιμακούμενη καταστολή και διώξεις εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται να προστατεύσουν τις δουλειές και το μισθό τους».
Διεθνής καταδίκη της δίωξης
Την αλληλεγγύη τους προς το ΠΑΜΕ και την καταδίκη τους προς τα 35 στελέχη του εκφράζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις από το εξωτερικό. Μηνύματα έχουν στείλει:
  • Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία ΠΣΟ-WFTU.
  • Το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ - EUROF WFTU.
  • Από τη Γαλλία το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας UD CGT 13.
  • Από το Πακιστάν η Πανπακιστανική Ομοσπονδία Συνδικάτων APFUTU.
  • Από την Τσεχία η Συνδικαλιστική Οργάνωση OSCMS.
  • Από την Κορέα η Συνδικαλιστική Οργάνωση GFTU.
  • Από την Ιταλία η Συνδικαλιστική Οργάνωση USB.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.