Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Θανάσης Παφίλης: Βοηθάτε ή εμποδίζετε την εργατική τάξη; (Video)

*
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
Η εργοδοσια απαιτει, η κυβερνηση νομοθετει - Η συζητηση στη Βουλη
*
Θ. Παφίλης: Σταματήστε να εκχυδαΐζετε την αντιπαράθεση για την απεργία
Παρασκευή 12/01/2018 - 22:15 - Ενημέρωση: Παρασκευή 12/01/2018 - 22:30
Για εκχυδαϊσμό και δικολαβίστικα επιχειρήματα από την κυβέρνηση για το ξήλωμα του δικαιώματος της απεργίας έκανε λόγο ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σχολιάζοντας τις αναφορές τόσο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στην Ολομέλεια της Βουλής για την επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου.
Οι δύο υπουργοί στην προσπάθειά τους να υποβαθμίσουν το όλο θέμα, έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ούτε λίγο - ούτε πολύ ότι τίποτα δεν έγινε και για να το υποστηρίξουν ανέφεραν σαν παράδειγμα μια επιχείρηση με 80 εργαζόμενους όπου για να υπάρχει απαρτία συνέλευσης χρειάζονται 40, εκ των οποίων μπορούν οι 20 να αποφασίσουν την κήρυξη απεργίας. «Δεν μπορεί να είναι αυτό το πολύ βασικό στην ανάπτυξη αγώνων», ισχυρίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι «δεν ήταν επιλογή μας» και πως πρέπει να γίνει συζήτηση για τη συμμετοχή των εργαζόμενων στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι «η ρύθμιση είναι μια υποχώρηση μικρής έκτασης» και πως αντί για το 1/3 των εργαζόμενων πλέον θα απαιτείται ο 1/2 για απαρτία στη συνέλευση.
Σχολιάζοντας το παράδειγμα των υπουργών ο Θανάσης Παφίλης ανέφερε ότι είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα για να τα εκχυδαΐζει με δικολαβικά επιχειρήματα η κυβέρνηση και με παραδείγματα περί 80-40-20.
Τόνισε ότι η διάταξη οδηγεί σε μεγάλα εμπόδια μέχρι του σημείου της κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας, πως εμποδίζει την απόφαση της απεργίας στην καρδιά της εργατικής τάξης που είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν και 500 εργαζόμενους σε βάρδιες, όπου υπάρχει εργοδοτική στυγνή τρομοκρατία, απολύσεις για συμμετοχή σε απεργία. Πρόσθεσε ότι όταν η διάταξη υπερδιπλασιάζει το ποσοστό της συμμετοχής για απαρτία στη συνέλευση τότε όταν δεν υπάρχει απαρτία με το 50 συν ένα τότε δεν υπάρχει και απεργία συνεπώς το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν αλλάζει ο τρόπος λήψης απόφασης δεν έχει ουσία. Ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό της απαρτίας λόγω των συνθηκών που επικρατούν στους χώρους δουλειάς.
Αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν καταργεί το νόμο του ΠΑΣΟΚ για τις ενώσεις εργαζόμενων που με το 1/15 κάνουν επιχειρησιακή σύμβαση. Τόνισε ότι τη ρύθμιση δεν τη ζητάει το εργατικό κίνημα, τη ζητούν ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.