Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΜΕ σε συλλαλητήρια για την απάντηση που τους αξίζει − 15 Γενάρη τα ρεμάλια ξοφλάνε τα γραμμάτιά τους στους βιομήχανους − Η εργατική τάξη χρωστάει μόνο στην τάξη της (Video - Φωτό)



ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΓΕΝΑΡΗ
Μαζικό και δυναμικό το απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Παρασκευή 12/01/2018 - 13:59 - Ενημέρωση: Παρασκευή 12/01/2018 - 14:31
Μαζική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που με τη στήριξη της ΝΔ χτυπά το απεργιακό δικαίωμα, επεκτείνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενισχύει τη φοροληστεία για να μπουκώσει από τον ιδρώτα του λαού τα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων έδωσαν απεργοί από δεκάδες κλάδους, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες και νέοι που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων στην Αθήνα, ύστερα και από το κάλεσμα αγώνα του ΠΑΜΕ.







Με το δυναμικό και μαχητικό τους συλλαλητήριο οι διαδηλωτές τόνισαν ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να νομιμοποιήσει στη συνείδησή του και στην πράξη τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή του και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για τα συλλαλητήρια της Δευτέρας 15 Γενάρη (βλέπε πιο κάτω).
Την ώρα που η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στο Σύνταγμα οι τελευταίοι διαδηλωτές ήταν ακόμα στην Ομόνοια. Όπως ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα: «Η οργή μας είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η απεργία μας. Βροντοφωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά τα συνθήματά μας: "Την οργάνωσή μας και την απεργία, δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία"».
Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη σύγκρουση, τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, στο τέλος της απεργιακής κινητοποίησης στο Σύνταγμα. Υπογράμμισε ότι η εργοδοσία θα πάρει απάντηση και ό,τι κι αν λένε να είναι σίγουροι: Δεν θα περάσουν καλά με το ταξικό εργατικό κίνημα. «Εμπρός, λοιπόν. Το κεφάλι ψηλά. Δεν θα τους περάσει, να είναι σίγουροι. Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω, θα δυναμώσουν την οργάνωσή τους, για τη συσπείρωση δυνάμεων, για να πυκνώσουν οι γραμμές του εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, που διεκδικεί με σημαία τα συμφέροντα των εργαζομένων, που παλεύει για την ανατροπή της βαρβαρότητας. Και βροντοφώναξαν συνθήματα όπως: «Στο γύψο δε θα βάλετε την απεργία, καμία υποταγή στην πλουτοκρατία», «Κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος- Όλοι στον αγώνα, κανείς συμβιβασμός», «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς».
Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τα συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα ψήφισης των μέτρων. Στην Αθήνα στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και σε άλλες πόλεις. Το Σάββατο και την Κυριακή Σωματεία και άλλοι φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος προχωρούν σε ενημερωτικές εξορμήσεις.
Η απεργιακή κινητοποίηση
Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια και στην κεφαλή προπορευόταν το πανό των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που ανέγραφε «Να υπερασπιστούμε το μοναδικό μας όπλο: Το δικαίωμά μας στην απεργία. Βασικό μισθό 751 ευρώ και επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Απαγόρευση των πλειστηριασμών».
Στην απεργιακή κινητοποίηση Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων παραβρέθηκε και προέβη σε δηλώσεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην Ομόνοια, όπου μίλησαν ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά και ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία, Ιματισμό και Δέρμα.
Στη συγκέντρωση διαβάστηκε και ψήφισμα για την 16χρονη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι.
Νωρίτερα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών είχε αναρτήσει γιγαντοπανό στα Προπύλαια.
Οι διαδηλωτές τονίζουν ότι θα αγωνίζονται και θα απεργούν μέχρι να ανατρέψουν την πολιτική που σακατεύει την εργατική τάξη και το λαό για χάρη των αφεντικών. Καλούν σε ξεσηκωμό απέναντι στο ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από εκεί που το άφησε η προηγούμενη.
*
Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου
Παρασκευή 12/01/2018 - 14:33 - Ενημέρωση: Παρασκευή 12/01/2018 - 15:03
Με τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 15 Γενάρη σε δεκάδες πόλεις της χώρας κλιμακώνεται ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που έρχεται να τσακίσει κάθε πτυχή της ζωής της εργατικής τάξης. Την ίδια μέρα, το πολυνομοσχέδιο ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής. 
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια ενώ στις 5.30 μ.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις. Στην κινητοποίηση της Αθήνας καλεί και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου με αναχώρηση στις 4 μ.μ. από τον ΟΤΕ, ενώ δρομολογούνται και πούλμαν από διάφορες περιοχές. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά). 
Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης είναι στις 6.30 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου. 
Οι συγκεντρώσεις που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί είναι οι εξής: 
Αγρίνιο: Στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Αλεξανδρούπολη: Στις 6.30 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο
Άρτα: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς
Γιάννενα: Στις 6 μ.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο
Γιαννιτσά: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία ΕΠΟΝ
Δράμα: Στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Ζάκυνθος: Στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Ηράκλειο: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας
Θήβα: Στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Καβάλα: Στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Καπνεργάτη
Καλαμάτα: Στις 7 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου
Κέρκυρα: Στις 6 μ.μ. στην πλ. Σαρόκο
Κοζάνη: Στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Κομοτηνή: Στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Κως: Στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
Λάρισα: Στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Λαμία: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου
Μυτιλήνη: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς
Ναύπλιο: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Καποδίστρια
Ξάνθη: Στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας
Πάτρα: Στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Πρέβεζα: Στις 7 μ.μ. στη Θεοφάνειο
Ρόδος: Στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Κύπρου
Σχηματάρι: Στις 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο
Τρίκαλα: Στις 6 μ.μ. στην πλ. Ρήγα Φεραίου
Χανιά: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Νέων Καταστημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.