Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΜΕ εναντια στα σχέδια του κεφαλαίου απεργώντας − Νόμος δεν είναι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη

*
*

ΠΑΜΕ με δύναμη πάλι και πάλη − ΠΑΜΕ κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες − ΠΑΜΕ σε απεργια κλιμακώνοντας τον αγώνα!

*
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Σε απεργιακό κλοιό το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή τις επόμενες μέρες
Πέμπτη 04/01/2018 - 13:10
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή προς ψήφιση, αφού ήδη Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες εργαζόμενων καταθέτουν τις αποφάσεις τους για 24ωρη απεργία (βλέπε πιο κάτω)
Με πάνω από 70 προαπαιτούμενα μέτρα, από τα συνολικά 95 της 3ης αξιολόγησης, θα κατατεθεί την προσεχή βδομάδα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες. Πρόθεση τόσο της κυβέρνησης όσο και των δανειστών είναι η ψήφιση των μέτρων πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Γενάρη όπου θα επικυρωθεί η τεχνική συμφωνία που έχει ήδη επιτευχθεί και θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευσης δόσης.
Μεταξύ των προαπαιτούμενων είναι το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και για αυτό πριν λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση προσπάθησε νύχτα και στα μουλωχτά να περάσει σχετική τροπολογία, την οποία απέσυρε προσωρινά λόγω των αντιδράσεων. Επιπλέον πλειστηριασμοί, περικοπές επιδομάτων και ιδιωτικοποιήσεις είναι στην πρώτη γραμμή, ενώ οι πληροφορίες πως θα υπάρχει ρητή για εφαρμογή από το 2019 και όχι από το 2020 όπως έχει ψηφιστεί, η μείωση του αφορολόγητου ορίου αν προκύψει τρύπα στα έσοδα.
Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά οτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα πλειοψηφίας και πως το πολυνομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί. Αυτή την εκτίμηση μετέφερε σε δηλώσεις του σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, που δήλωσε ότι «η πλειοψηφία της κυβέρνησης είναι συμπαγής».
Το μνημόνιο ως αντίδοτο στα κοινωνικά προβλήματα των Ελλήνων εμφανίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις και ζητά την πλήρη εφαρμογή του για το καλό του ελληνικού λαού! Σε απάντησή του σε ευρωβουλευτές ισχυρίζεται πως «η Επιτροπή διενήργησε εκτίμηση του κοινωνικού αντικτύπου κατά την έναρξη του προγράμματος το 2015. Η αξιολόγηση αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εάν εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα σταθερότητας του ESM θα βοηθούσε την Ελλάδα να επιστρέψει στη σταθερότητα και την ανάπτυξη με έναν οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο τρόπο, συμβάλλοντας παράλληλα στην αντιμετώπιση των πιο πιεστικών κοινωνικών αναγκών και προκλήσεων».
Επιπλέον αναφέρει πως η πατρότητα του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης είναι της Κομισιόν που «υπήρξε η κινητήρια δύναμη» για το μέτρο και ισχυρίζεται ότι «αυτό το μέτρο είναι το πρώτο στην Ελλάδα το οποίο έχει δημιουργήσει ένα βασικό καθολικό δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας».
Η κυβέρνηση με τη στήριξη ΕΕ και ΔΝΤ καλλιεργεί κλίμα αναμονής και ψεύτικων προσδοκιών στο λαό για την «επόμενη μέρα» που θα φέρει το «τέλος των μνημονίων», αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει καταστήσει σαφές πως η όποια ανάκαμψη δεν θα αλλάξει τα δεδομένα για το λαό, διότι τυχόν παρέκκλιση από τις μνημονιακές - αντιλαϊκές πολιτικές ενέχει τον κίνδυνο του πισωγυρίσματος στην κρίση και στα μνημόνια! 
902

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Αποφασίζουν απεργία τη μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου
Τετάρτη 03/01/2018 - 22:50 - Ενημέρωση: Παρασκευή 05/01/2018 - 15:53
Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στα Συνδικάτα, στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες να πάρουν αποφάσεις απεργιακής κινητοποίησης, όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης «αξιολόγησης», με αιχμή το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για ψήφιση μαζί με τη ΝΔ απευθύνει το ΠΑΜΕ.
Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), επιβεβαιώνοντας, για μια ακόμα φορά, το ρόλο τους στην προώθηση της αντεργατικής επίθεσης, απέρριψαν την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση που κατέθεσαν οι ταξικές δυνάμεις στις διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες, τις Γενικές τους Συνελεύσεις, τις συσκέψεις, τις συγκεντρώσεις. «Κάθε εργοστάσιο και τόπος δουλειάς, κάθε λαϊκή γειτονιά να γίνει πυρήνας δράσης και αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές, αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να καταργηθούν», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Κάλεσμα για λήψη απεργιακών αποφάσεων απευθύνει στις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του Δημοσίου η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ). Η πλειοψηφία της διοίκησης ΑΔΕΔΥ - ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» - αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας και όχι απεργία. Συντασσόμενη με το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου - ΕΕ - κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, η πλειοψηφία αυτή απέρριψε δύο φορές την πρόταση της ΔΑΣ για 24ωρη απεργία. Η στάση εργασίας θα είναι τρίωρης διάρκειας (από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου).
Αποφάσεις απεργίας έχουν πάρει:
Επίσης, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, το Συνδικάτο Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών νομών Άρτας - Πρέβεζας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Γάλακτος τροφίμων ποτών Λάρισας, το Σωματείο Ψύξης Διαλογής Νάουσας, το Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων ποτών Ηρακλείου,  το Συνδικάτο Γάλακτος τροφίμων ποτών Ιωαννίνων. 
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) καλεί σε 4ωρη στάση εργασίας τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.