Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

ΕΕΔΥΕ: Υπογράφουμε κατά της ΙσραηλοΗΠΑτικής κατοχής στην Παλαιστίνη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Καμπάνια συλλογής υπογραφών για τον παλαιστινιακό λαό
Δευτέρα 01/01/2018 - 15:22 - Ενημέρωση: Δευτέρα 01/01/2018 - 15:23
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), εκφράζοντας τη διεθνιστική της αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, έχει ξεκινήσει καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Σε αυτή τη διεύθυνση http://eedye.gr/syllogi-ipografon-palaistini θα βρείτε την πλατφόρμα συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.
Στην ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ αναφέρει:
«Καλούμε τους αγωνιστές του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, όλες και όλους που προβληματίζονται από τις τελευταίες εξελίξεις να συμμετάσχουν στην καμπάνια, εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο την εναντίωσή τους στην κατάπτυστη απόφαση των ΗΠΑ, αλλά και στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, που όλα αυτά τα χρόνια ενισχύουν συνεχώς μια σειρά από πολιτικές - οικονομικές - στρατιωτικές συνεργασίες με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.
Μετά τη λήξη της καμπάνιας, οι υπογραφές θα  κατατεθούν στην Ελληνική Βουλή, απαιτώντας την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στη βάση της απόφασής της το Δεκέμβρη του 2015, στην πρεσβεία της Παλαιστίνης ως ένδειξη της έμπρακτης αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, καθώς και στην πρεσβεία του Ισραήλ εκφράζοντας την αντίθεση του ελληνικού λαού στην ισραηλινή κατοχή που διαιωνίζεται με ευθύνη των ΗΠΑ και της ΕΕ».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.