Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης - ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ: Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού! − ΚΚΕ: Να συγκληθεί η Επιτροπή Εξωτερικών και η Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Παλαιστίνης για το νέο έγκλημα

*
*
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Καταγγέλλει την απόφαση Τραμπ για Ιερουσαλήμ - Απαιτεί αναγνώριση της Παλαιστίνης ως πλήρες μέλος του ΟΗΕ
Πέμπτη 07/12/2017 - 11:57
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει «σθεναρά» την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Ζητά άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών για να καταγγελθεί η απόφαση των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ
Πέμπτη 07/12/2017 - 13:47 - Ενημέρωση: Πέμπτη 07/12/2017 - 14:05
Να συγκληθεί επειγόντως η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για να καταγγελθεί η επικίνδυνη απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης ζητούν με επιστολή τους οι Βουλευτές του ΚΚΕ και μέλη της Επιτροπής Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και  Σταύρος Τάσσος.
Στην επιστολή αναφέρουν:
«Η απόφαση των ΗΠΑ που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τραμπ στις 6/12/17 για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως “πρωτεύουσα του Ισραήλ” είναι πολύ επικίνδυνη, συνιστά ένα νέο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και δυναμιτίζει τη λύση για ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά αυτή την πρόκληση και ζητάει να συγκληθεί επειγόντως η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Είναι επιτακτικά αναγκαίο να καταγγελθεί η επικίνδυνη απόφαση των ΗΠΑ που ρίχνει “λάδι στη φωτιά” και πυροδοτεί νέες εντάσεις - συγκρούσεις στην περιοχή μας, να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και να προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Βουλή το Δεκέμβριο του 2015».
902

Την άμεση σύγκληση της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Παλαιστίνης της Βουλής «για να εξετάσει το νέο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού», ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος που είναι και αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Παλαιστίνης

Πέμπτη 07/12/2017 - 16:57

Στην επιστολή του προς πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Παλαιστίνης, Αναστάσιο Κουράκη, αναφέρει:

«Μετά από την πολύ επικίνδυνη απόφαση των ΗΠΑ που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τραμπ στις 6/12/17 για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως “πρωτεύουσα του Ισραήλ”, θεωρώ αναγκαίο και ζητάω την άμεση σύγκληση της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Παλαιστίνης για να εξετάσει το νέο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Είναι γεγονός πως η απόφαση των ΗΠΑ δυναμιτίζει τη λύση για ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και διαμορφώνει το έδαφος για νέες περιπέτειες των λαών της περιοχής.

Στις συνθήκες αυτές είναι αναγκαίο να καταδικαστεί η επικίνδυνη απόφαση των ΗΠΑ, να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και να προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Βουλή, τον Δεκέμβριο του 2015».
902

«Η απόφαση των ΗΠΑ συνιστά καθαρή παραβίαση των αποφάσεων του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ που αναφέρονται στο status της πόλης ως μέρος των υπό κατοχή παλαιστινιακών εδαφών. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει την προκατειλημμένη και συνειδητή στάση του επικεφαλής των ιμπεριαλιστών που στηρίζει ανοιχτά την ισραηλινή κατοχή και τη συνέχισή της.
Το ΠΣΕ καταγγέλλει απερίφραστα στους φιλειρηνικούς ανθρώπους του κόσμου την κίνηση αυτή που επιδιώκει μονομερώς και αυθαίρετα την αλλαγή των δεδομένων.
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα επηρεαστεί αν οι ΗΠΑ επιμείνουν στη θέση τους αυτή η οποία πυροδοτεί την ένταση και κλιμάκωση.
Το ΠΣΕ επαναβεβαιώνει την θέση αρχής του για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση της διένεξης με τον άμεσο τερματισμό της κατοχής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ και τη δημιουργία και αναγνώριση του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα πριν την 4η Ιούνη 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Απαιτούμε το δικαίωμα στην επιστροφή των προσφύγων στην βάση της απόφασης 194 του ΟΗΕ και την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων από τις ισραηλινές φυλακές.
Απαιτούμε την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως πλήρες μέλος του ΟΗΕ!».
902
*
 ΕΕΔΥΕ
Με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ οι ΗΠΑ βάζουν φωτιά στο Παλαιστινιακό
Πέμπτη 07/12/2017 - 09:25
Την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ, που βάζει νέα «φωτιά» στο Παλαιστινιακό, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, απαιτώντας να αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση το Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ και τονίζοντας ότι θα είναι σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης και θα εκφράσει ακόμα πιο δυνατά την αλληλεγγύη της μετά τη νέα επικίνδυνη αντιδραστική εξέλιξη.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός βάζει φωτιά στην Παλαιστίνη και στηρίζει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.
Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καταγγέλλει και καταδικάζει τις ΗΠΑ που με την πράξη αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, βάζουν νέα “φωτιά” στο Παλαιστινιακό. Με απύθμενη υποκρισία και κυνισμό ταυτίζουν με την “τρομοκρατία” το δίκαιο αγώνα, την πάλη του λαού της Παλαιστίνης.
Η ΕΕΔΥΕ, το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα δεν ξεχνάμε την κτηνώδη βία του ισραηλινού κράτους σε βάρος των Παλαιστινίων, τις δολοφονίες, τις φυλακές, το τείχος, τους εποικισμούς, όλα αυτά που συνθέτουν το απάνθρωπο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού σε βάρος ενός ηρωικού λαού που μάχεται για τη δική του πατρίδα, ενάντια στην κατοχή εβδομήντα ολόκληρων χρόνων.
Οι κινήσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους ιμπεριαλιστών σχετίζονται με τους λυσσαλέους ανταγωνισμούς για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την κρίσιμη γεωστρατηγική σημασία τους πλούσιους ενεργειακούς κι άλλους πόρους και τους διαύλους μεταφοράς τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης γιατί στο όνομα της στρατιωτικοοικονομικής συνεργασίας με το Ισραήλ κρατάει στα συρτάρια την ομόφωνη απόφαση (Δεκέμβρης 2015) της Βουλής και αρνείται να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ. Η θέση του κ. Τσίπρα, στο πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ, ότι ο Αμερικάνος Πρόεδρος δουλεύει “για το καλό του κόσμου” αποτελεί ύβρη στη μνήμη των χιλιάδων παιδιών της Παλαιστίνης που έχουν σφαγιαστεί από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
Απαιτούμε να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Η υποκριτική στάση της προσβάλλει τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης του ελληνικού λαού απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.
Συνεχίζουμε σταθερά να είμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, η αλληλεγγύη θα εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά σε αυτή τη νέα επικίνδυνη αντιδραστική εξέλιξη».
902
*
ΕΕΔΔΑ
Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού!
Πέμπτη 07/12/2017 - 12:38 - Ενημέρωση: Πέμπτη 07/12/2017 - 12:43
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα τη νέα, προκλητική απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Απόφαση που δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού, από το καλοκαίρι ήδη, η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να μεταφέρει την πρεσβεία της από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, σαν ένα ακόμα βήμα στην εδώ και χρόνια ειλημμένη απόφαση των ιμπεριαλιστών να δημιουργήσουν τη Μεγάλη Μέση Ανατολή.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τις πολιτικές και στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ και να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής η οποία έχει μείνει στα χαρτιά.
Στηρίζουμε τον αγώνα για τη δημιουργία του ανεξάρτητου, ελεύθερου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ. Απαιτούμε την απελευθέρωση του Παλαιστινιακού λαού από τη βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων, του στρατού του Ισραήλ. Απαιτούμε την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους-μέλους του ΟΗΕ.
Απαιτούμε ακόμα:
  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη από το 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.