Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΜΕ με δύναμη πάλι και πάλη - Δίνουμε μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα − Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης − Δημήτρης Κουτσούμπας: Να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης η απεργιακή κινητοποίηση της Αθήνας

Πέμπτη 14/12/2017 - 13:24 - Ενημέρωση: Πέμπτη 14/12/2017 - 13:46
Με πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης και καταδικάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα.

ΑΘΗΝΑ
Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Πέμπτη 14/12/2017 - 11:02 - Ενημέρωση: Πέμπτη 14/12/2017 - 11:41
Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του επισήμανε: 
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την αθλιότητα, συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά σε βάρος του ελληνικού λαού. Όσο πιο γρήγορα ξεπεραστούν αυταπάτες, ψεύτικες προσδοκίες, απογοητεύσεις, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο, έτσι ώστε να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά αντιλαϊκά μέτρα, να ανακτηθούν οι απώλειες για τους εργαζόμενους από τα χρόνια της κρίσης, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Η υπόθεση βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στα χέρια της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας. Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά άμεσα, με αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού δύναμης, μέσα στα εργατικά σωματεία, μέσα στους συλλόγους, με συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, στις διαδικασίες του μαζικού κινήματος, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, με ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, όλων των καταπιεσμένων και αδικημένων αυτής της χώρας».
902

Παράλληλα, η σημερινή απεργία και κινητοποίηση, η μάχη που δόθηκε από τα χαράματα στους χώρους δουλειάς, στέλνει μήνυμα αντεπίθεσης των εργαζομένων στη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα. Ενάντια στην προσπάθεια κυβέρνησης - εργοδοσίας να χτυπήσουν το απεργιακό δικαίωμα.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια τους, κάνοντας στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να κλιμακώσει τον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια, για υπογραφή Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για 751 ευρώ κατώτερο μισθό, για κλαδικές συμβάσεις με αυξήσεις.










Ο αγώνας άλλωστε συνεχίζεται. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα και την Κυριακή παναττικό συλλαλητήριο στην Ελευσίνα ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα στη Δυτική Αττική.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.