Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΜΕ με αντεπίθεση στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ − Γιάννης Τασιούλας: Θα σας εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με όλους τους τρόπους (VIDEO)

*
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Το χρονικό:
*
ΠΑΜΕ
Η απεργία έστειλε μήνυμα συνέχισης του αγώνα και απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία και τους ανθρώπους της
(Το κείμενο πιο κάτω)

Πέμπτη 14/12/2017 - 15:30
Τους χιλιάδες απεργούς που προσπέρασαν μαχητικά την εργοδοτική τρομοκρατία και την κυβερνητική προπαγάνδα, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις της χώρας χαιρετίζει το ΠΑΜΕ, προσθέτοντας ότι «ήταν μια απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία και τους ανθρώπους της, μήνυμα συνέχισης».
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης συνοδεύεται με νέα αντεργατικά μέτρα που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ και στηρίζουν τα κόμματα του συστήματος. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση και τα αφεντικά, αν θεωρούν πως με τερτίπια και κόλπα θα μας αιφνιδιάσουν. Με διάφορους τρόπους και μορφές, θα πάρουν άμεση και αγωνιστική απάντηση.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε συνεχή επαγρύπνηση και οργάνωση της πάλης, να συζητήσουν, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις στα σωματεία.
Με τον αγώνα μας θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση, τα αφεντικά και τις δυνάμεις τους όχι μόνο να μας βλέπουν καθημερινά μπροστά τους, εμπόδιο στα αντεργατικά τους μέτρα, αλλά θα γίνουμε εφιάλτες και στον ύπνο τους.
Κανένας εργάτης, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος, εκτός από εμάς. Εμείς θα επιβάλουμε το δίκιο μας και θα ανατρέψουμε την κατάσταση. Κανένας άλλος δεν μπορεί.
Δίνουμε τη μάχη ακόμα πιο αποφασιστικά, δυναμώνουμε τους αγώνες που αναπτύσσονται στους κλάδους και σε επιχειρήσεις.
Το ΠΑΜΕ στηρίζει την αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - Δημοσίου - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - AEE - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ – Δικηγόρων, στην πλατεία Συντάγματος.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν Συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Αττικής στις 17 Δεκέμβρη στην Ελευσίνα (6.30 μ.μ. στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου) ενάντια στην κυβερνητική φιέστα στη Δυτική Αττική.
Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδικώντας:
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα. Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!».
*
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στην επίθεση διαρκείας κυβέρνησης - αφεντικών αντιπαραθέτουμε μαζικό, οργανωμένο αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες μας
(VIDEO επάνω)

Μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, σημείωσε:
«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, που συσπειρώνονται και δρουν στο ΠΑΜΕ, στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης που βρίσκεται μπροστά στα εγκληματικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
Καταδικάζουμε την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού και δυναμώνουμε τον αγώνα μας δίπλα στους εργαζόμενους όλων των χωρών ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, που τσακίζουν τους λαούς για να εξυπηρετήσουν τα εγκληματικά τους σχέδια για τα κέρδη τους.
Από το βήμα της σημερινής απεργιακής μας συγκέντρωσης για ακόμη μια φορά βροντοφωνάζουμε:
Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο.
Το έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα.
Μη τολμήσετε και το αγγίξετε. Δεν σας το επιτρέπουμε.
Θα σας εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με όλους τους τρόπους.
Να αφήσει τα ψέματα, τα κόλπα και τα τερτίπια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ότι τάχα ενδιαφέρεται για τη "δημοκρατία" στη λήψη των δικών μας αποφάσεων, για τον αγώνα μας ενάντια στη δική της αντεργατική πολιτική που υλοποιεί, συνεχίζοντας το αντεργατικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Είναι κωμικό και συνάμα εξοργιστικό να βρισκόμαστε σε πόλεμο με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τις δυνάμεις που το υπηρετούν και να θέλουν να μας υποδείξουν οι εχθροί μας το αντίπαλο στρατόπεδο, πώς θα αγωνιστούμε, με ποιον τρόπο θα πάρουμε τις αποφάσεις μας.
Η υποκρισία της κυβέρνησης, τα παραμύθια και τα ψέματά της περισσεύουν. Επικαλούνται τη "δημοκρατία" για το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, για να δυσκολέψουν τους αγώνες και τη λειτουργία των συνδικάτων.
Για ποια ακριβώς "δημοκρατία" μιλάτε φωστήρες της κυβέρνησης;
  • Για τη "δημοκρατία" που τελειώνει μόλις ο εργάτης πατήσει το πόδι του μέσα στο χώρο δουλειάς;
  • Για τη "δημοκρατία" της μεγαλοεργοδοσίας που απαιτεί από τους εργαζόμενους "δηλώσεις αποκήρυξης" των σωματείων ως προϋπόθεση για την πρόσληψή τους;
  • Για τη "δημοκρατία" των δικαστηρίων που βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές και φορτώνουν με πολύμηνες ποινές φυλάκισης εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους;
  • Για τη "δημοκρατία" που στέλνει τα ΜΑΤ, με υπόδειξη των αφεντικών, να χτυπάνε απεργούς, να περνάνε χειροπέδες σε εργάτες και κάνει πλάτες στα αφεντικά να μη δίνουν μισθούς και να κλέβουν την ασφάλιση;
  • Για τη "δημοκρατία" της ενημέρωσης των μεγαλοεπιχειρηματιών που βλέπουν πάντα τις απεργίες ως υπεύθυνες για τα προβλήματα της κοινωνίας;
  • Για τη "δημοκρατία" του νομοθετικού οπλοστασίου, που αφαιρεί δικαιώματα, παροχές, συντάξεις, που τσεκουρώνει μισθούς και επιδόματα σε εργαζόμενους και ανέργους; Που φορτώνει το ένα μετά το άλλο φοροχαράτσι στις πλάτες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και από την άλλη διευκολύνει, απαλλάσσει τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τα άλλα αρπαχτικά, επιδοτώντας τους με πακτωλό εκατομμυρίων για να διασφαλίσει την κερδοφορία τους και την επανεκκίνηση της καπιταλιστικής μηχανής;
  • Για τη "δημοκρατία" που κάνει ρυθμίσεις για τα χρέη των λίγων και βγάζει στο "σφυρί" τα σπίτια των πολλών;
  • Για τη "δημοκρατία" που εμπορεύεται όπλα και πυρομαχικά για να σφάζονται γυναίκες και παιδιά;
  • Για τη "δημοκρατία" που κρατά δέσμιους πρόσφυγες και μετανάστες και δεν τους αφήνει να πάνε στον τελικό τους προορισμό;
  • Για τη "δημοκρατία" που σας εξασφαλίζει ότι με ένα 20% μπορείτε να κυβερνάτε και να ψηφίζετε νόμους και μνημόνια, μια, δυο, τρεις, τέσσερις και διαρκείας;
Τέρμα τα ψέματα και τα παραμύθια περί "δημοκρατίας".
Ένα στοιχείο είναι απόλυτα αποκαλυπτικό:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που νοιάζεται τόσο πολύ για τη "δημοκρατία", για την επικύρωση των αποφάσεων των εργαζομένων για απεργία με το 50% συν 1, έχει διατηρήσει στο ακέραιο το νόμο για τις Ενώσεις Προσώπων. Ενώσεις, που φτιάχνουν τα αφεντικά με τη συμφωνία του 15% των εργαζομένων, για να μειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες σε χιλιάδες επιχειρήσεις τους μισθούς, να αφαιρούν επιδόματα, να τσακίζουν συλλογικές συμβάσεις.
Εκεί τους φθάνει το 15% των εργαζομένων, δηλαδή σε σφάζω με 15%, αλλά για να απεργήσουν οι εργάτες απαιτούν το 50% συν 1.
Σκέφτεσαι, σχεδιάζεις, έχεις τη πρόθεση να αντιδράσεις, χρειάζεται το 50%.
Σκύβεις το κεφάλι, είσαι υπάκουος στην εργοδοσία, τότε αρκεί το 15% για να χτυπηθεί το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, η κυβερνητική τροπολογία για το δικαίωμα στην απεργία είναι η αρχή για το συνολικό ξήλωμα. Δεν θα σταματήσουν, αν εμείς οι εργαζόμενοι δεν τους σταματήσουμε με τον αγώνα μας.
Ο εξορθολογισμός του Κώδικα Εργατικού Δικαίου, που θα έρθει στη συνέχεια, δεν είναι τίποτα άλλο παρά προσαρμογή στις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Κώδικας συμβιβασμού και υποταγής σημαίνει ο εξορθολογισμός που σχεδιάζουν.
Κανένας εργάτης, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος, εκτός από εμάς.
Εμείς θα επιβάλουμε το δίκιο μας και θα ανατρέψουμε την κατάσταση. Κανένας άλλος δεν μπορεί.
Μπορεί να ανακόψει το ξήλωμα του δικαιώματος η ΝΔ; Μα αυτοί διαμαρτύρονται για την προσωρινή απόσυρση της κυβερνητικής τροπολογίας και είναι έτοιμοι από καιρό να την ψηφίσουν με χέρια και με πόδια.
Μπορούν τα άλλα αστικά κόμματα; Οι φορείς της κεντροαριστεράς, το ΠΑΣΟΚ -που μετονομάστηκε σε Κίνημα Αλλαγής μήπως και καταφέρει να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων το τι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια- και τα άλλα συμπληρωματικά κομμάτια του αντεργατικού παζλ, που έχουν από κοινού ψηφίσει μνημόνια, αντεργατικούς νόμους, που ορκίζονται πίστη και διαχρονικά έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΔΝΤ;
Όλοι αυτοί είναι "πιστοποιημένοι", με υψηλό βαθμό ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας, στην υπηρεσία του κεφαλαίου.
Μήπως μπορούν οι νοσταλγοί των ναζί και άνθρωποι των εφοπλιστών, που ζητάνε ακόμη μικρότερα μεροκάματα και απαγόρευση των απεργιών;
Μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, να αντιπαρατεθεί και να συγκρουστεί με την πολιτική του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του, των μηχανισμών του, μια εργατοπατερίστικη γραφειοκρατική ελίτ, που καμώνεται ότι αποτελεί την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως είναι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ; Αυτοί που πασχίζουν να διατηρήσουν στα χέρια τους μηχανισμούς σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, που παράγουν νόθους αντιπροσώπους, που μπορούν να ζωντανέψουν και νεκρούς για να διατηρήσουν τις θεσούλες τους για να κρατάνε τους εργαζόμενους παροπλισμένους απέναντι στις ορέξεις των αφεντικών;
Όλες οι εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας φανερώνουν ότι οι εργάτες με τα σωματεία τους, με περιεχόμενο της πάλης τις ανάγκες και τα συμφέροντά τους, σε γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία και τους ανθρώπους της, πρέπει να βγουν μπροστά.
Κανένας από όλους αυτούς δεν πρόκειται να μας λυπηθεί. Εμείς πρέπει να βάλουμε τη σφραγίδα στις εξελίξεις και θα το κάνουμε. Αργά ή γρήγορα θα μετρήσουμε νίκες και θα είμαστε οι τελικοί νικητές.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η επίθεση θα συνεχίζεται αμείωτη.
Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλουν κυβέρνηση και κολαούζοι της, υπονοώντας ότι θα βελτιωθούν οι όροι ζωής, δουλειάς, ασφάλισης των εργαζομένων είναι "αέρας κοπανιστός" για να πιαστεί στον ύπνο ο λαός.
Το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία δεν σηματοδοτεί φιλολαϊκή πολιτική για το επόμενο διάστημα. Το αντίθετο σημαίνει και παίρνουν τα μέτρα τους για να βάλουν "στο γύψο" τους αγώνες, για να εξασφαλίσουν ηρεμία στο κεφάλαιο να κερδοφορεί στις πλάτες μας, κλέβοντας τον ιδρώτα της δουλειάς μας.
Το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης δεν θα φέρει τη "δίκαιη ανάπτυξη", που άλλωστε την έχουμε ακούσει και από τους προηγούμενους. Δεν θα επαναφέρει ΣΣΕ, τις κομμένες συντάξεις, τα δώρα. Δεν θα επαναφέρει τις μεγάλες απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης θα θωρακίσει τα προνόμια των λίγων και θα παρατείνει για πολλά χρόνια τη βαρβαρότητα για τους πολλούς.
Το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης συνοδεύεται με νέα αντεργατικά μέτρα που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ και στηρίζουν τα κόμματα του συστήματος.
Μαζί με την 3η αξιολόγηση έρχονται περικοπές στις συντάξεις, στις παροχές Υγείας, νέα φοροληστεία. Απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί και οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους, που απέκτησαν με χίλιες δυο στερήσεις, που έχουν χρυσοπληρώσει στις τράπεζες και τους εμποροσπιτάδες.
Έρχονται νέες ιδιωτικοποιήσεις που σημαίνουν ακριβότερες υπηρεσίες και αγαθά για τα λαϊκά νοικοκυριά.
Η 3η αξιολόγηση είναι το σκαλοπάτι για την 4η αξιολόγηση, με ακόμη πιο σκληρά μέτρα, επιβεβαιώνοντας ότι η επίθεση είναι αμείωτη και διαρκής.
Είναι φανερό, είναι αναγκαίο, είναι επιβεβλημένο, απέναντι σε αυτή την επίθεση το εργατικό κίνημα, η νεολαία, οι γυναίκες, η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, να ανταποκριθούμε, να αντιπαραθέσουμε ένα μαζικό, οργανωμένο αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες μας.
Έναν αγώνα που θα επεκτείνεται από το χώρο δουλειάς σε όλο τον κλάδο, από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη.
Έναν αγώνα με πλαίσιο πάλης που θα υπηρετεί τη ζωή μας και θα έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Προς αυτή την κατεύθυνση προετοιμαζόμαστε, παρεμβαίνουμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς. Για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στα μεροκάματα, συλλογικές συμβάσεις, για να διευρύνουμε και να κατοχυρώσουμε ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα, μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους τόπους δουλειάς, που η εργοδοσία έχει μετατρέψει σε "αρένες θανάτου" για τους εργαζόμενους.
Ακόμη πιο αποφασιστικά και δυναμικά να παλέψουμε για:
  • Υπογραφή ΕΓΣΣΕ και επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και μεροκάματου στα 33,57 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ.
  • Να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών - λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Ξαναλέμε, ΟΧΙ στο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.
  • Με τον αγώνα μας θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση, τα αφεντικά και τις δυνάμεις τους όχι μόνο να μας βλέπουν καθημερινά μπροστά τους, εμπόδιο στα αντεργατικά τους μέτρα, αλλά θα γίνουμε εφιάλτες και στον ύπνο τους.
Το εργατικό κίνημα έχει πίσω του τεράστια ιστορία και πείρα.
Δεν μπόρεσαν τόσοι και τόσοι να το υποτάξουν.
Έχουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε!!!».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.