Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΚΝΕ: «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών» − Μαχητική πορεία διαμαρτυρίας για το νέο έγκλημα των ιουδαιοναζί εις βάρος του παλαιστινιακού λαού − Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα με τον πρέσβη της Παλαιστίνης (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΚΝΕ
Μαζική και δυναμική κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
*
Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα με τον πρέσβη της Παλαιστίνης



*

Παρασκευή 08/12/2017 - 20:11 - Ενημέρωση: Παρασκευή 08/12/2017 - 22:59
Μαζικό και μαχητικό μήνυμα αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό, ενάντια στην αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ, ως «πρωτεύουσας» του Ισραήλ, έδωσαν την Παρασκευή μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία.
«Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»,  «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «πείνα, κατοχή, σφαγές λαών, αυτές είναι οι αξίες των ιμπεριαλιστών», δόνησαν την ατμόσφαιρα έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά και καθ όλη την διάρκεια της πορείας.
Δυναμική ήταν και η παρουσία Παλαιστινίων φοιτητών, μελών της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών, που κρατούσαν σημαίες της πατρίδας τους.
Όταν η πορεία έφτασε στα γραφεία της ΕΕ, τα μέλη της ΚΝΕ έγραψαν στην πρόσοψη του κτιρίου το σύνθημα «Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης». Στην αμερικανική Πρεσβεία, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, υποδέχθηκαν μέλη της Παλαιστινιακής παροικίας που διαμαρτύρονταν ενάντια στην απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ.
Νωρίτερα στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Άρης Ευαγγελίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, που έδωσε το στίγμα της κινητοποίησης σημειώνοντας:  
«Σήμερα για την ΚΝΕ είναι μια μέρα αγώνα, αγώνα διεθνιστικού για το δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού, του λαού της Παλαιστίνης, να ζει στη δική του πατρίδα, να είναι νοικοκύρης στον τόπο του και να διαχειρίζεται την τύχη του, χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες. Αγώνα ενάντια στην πολύχρονη κατοχή και την εγκληματική στάση του ισραηλινού κράτους κατά του Παλαιστινιακού λαού, που έχει στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους, χιλιάδες εκτοπισμένους και φυλακισμένους, πολλά δολοφονημένα μικρά παιδιά».
Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, καταδίκασε την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, στηρίζοντας ολόπλευρα την εγκληματική πολιτική του ισραηλινού κράτους, ενώ επισήμανε και 
«τις ευθύνες της ΕΕ στο έγκλημα για τη στάση που κρατάει διαχρονικά εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα». (Δείτε  παρακάτω το βίντεο και διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του).
Στη συγκέντρωση απήθυνε χαιρετισμό, ο πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρούαν Τουμπάσι, που ευχαρίστησε για την έμπρακτη αλληλεγγύη εκ μέρους του λαού και του κράτους της Παλαιστίνης λέγοντας πως η συγκέντρωση «εκφράζει τη συνείδηση ελεύθερων ανθρώπων». Σημείωσε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να πάρει θέση για την αναγνώριση του κράτους αυτού. Επίσης εκ μέρους της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών στη χώρα μας, χαιρέτισε ο πρόεδρός της Ραχίμ Σίχα:
Στη συγκέντρωση και πορεία παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο Νίκος Αμπατιέλος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
Η ομιλία του Άρη Ευαγγελίδη
«Σύντροφοι και φίλοι,
Σήμερα για την ΚΝΕ είναι μια μέρα αγώνα, αγώνα διεθνιστικού για το δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού, του λαού της Παλαιστίνης, να ζει στη δική του πατρίδα, να είναι νοικοκύρης στον τόπο του και να διαχειρίζεται την τύχη του, χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες.
Αγώνα ενάντια στην πολύχρονη κατοχή και την εγκληματική στάση του ισραηλινού κράτους κατά του παλαιστινιακού λαού, που έχει στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους, χιλιάδες εκτοπισμένους και φυλακισμένους, πολλά δολοφονημένα μικρά παιδιά.
Σήμερα που μιλάμε συνεχίζεται ο οδυνηρός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, απλώνονται οι κατοχικοί εποικισμοί στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, διατηρείται "το τείχος του αίσχους" για να αποσπούνται ντε φάκτο και άλλα εδάφη από τον παλαιστινιακό λαό, να κατοχυρώνεται ο κατοχικός χάρτης.
Σήμερα που μιλάμε χιλιάδες νέοι σαν και εμάς στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη ζουν αποκλεισμένοι, σε άθλιες συνθήκες, κυριολεκτικά με ένα όπλο διαρκώς στραμμένο στο κεφάλι τους, χωρίς να μπορούν να ικανοποιήσουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους στη μόρφωση και τη ζωή με δικαιώματα. Την ίδια στιγμή όμως χιλιάδες νέοι -ακόμα και μικρά παιδιά- στέκονται άφοβοι μπροστά στα τανκς των Ισραηλινών και μπορεί οι πέτρες τους και οι σφεντόνες τους να μην μπορούν να διαπεράσουν το χοντρό μέταλλο των τεθωρακισμένων, παρ' όλα αυτά ο αγώνας τους πετυχαίνει την καρδιά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή. Ο αγώνας αυτού του λαού είναι ηρωικός και δίκαιος.
Σύντροφοι και φίλοι,
Θέλουμε από αυτό το βήμα και από αυτήν τη συγκέντρωση να καταδικάσουμε με όλη μας τη δύναμη την απόφαση των ΗΠΑ και του Τραμπ -αυτόν που ο Τσίπρας αποκάλεσε “διαβολικά καλό”, για να μην ξεχνιόμαστε- να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η απόφαση αυτή δείχνει την κυνικότητα με την οποία ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός συμμετέχει δραστήρια στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ και τους συμμάχους του.
Γίνεται φανερό πως η εγκληματική πολιτική του ισραηλινού κράτους εκφράζει τις στοχεύσεις του ισραηλινού κεφαλαίου για τον έλεγχο της περιοχής, στηρίζεται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά και από ισχυρές ευρωπαϊκές καπιταλιστικές χώρες και αστικές κυβερνήσεις.
Σε αυτό το έγκλημα η ΕΕ είναι συνυπεύθυνη. Άσχετα από την προσπάθεια κρατών, όπως η Γαλλία και η Γερμανία τώρα, να κρατήσουν αποστάσεις από την απόφαση των ΗΠΑ -γιατί δεν εξυπηρετεί τους δικούς τους οικονομικούς και πολιτικούς σχεδιασμούς στην περιοχή-  η πολιτική τους όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν από την μια αυτή της διαρκούς ενίσχυσης των οικονομικών και στρατιωτικών τους σχέσεων με το Ισραήλ και από την άλλη η ταύτιση του θύτη με το θύμα, ενοχοποιούν καλυμμένα ή απροκάλυπτα την πάλη του παλαιστινιακού λαού, τη χαρακτηρίζουν τρομοκρατική.
Ενώ από το κάδρο των ευθυνών δεν ξεφεύγουν ούτε οι υποταγμένες, οπορτουνιστικές δυνάμεις της Ευρώπης, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που προσπαθούν να πατήσουν υποκριτικά σε δύο βάρκες και εξισώνουν το θύτη με τα θύματά του.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ με τη νέα απόφασή της ρίχνει "λάδι στη φωτιά" που επιδιώκει να κάψει τη λύση της ίδρυσης και αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ. Προσπαθεί να επιβάλει μια άδικη επί της ουσίας μη λύση του παλαιστινιακού προβλήματος, επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στις προσδοκίες και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού να αποκτήσει ένα βιώσιμο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, στα σύνορα του 1967, που σημαίνει πριν από την καταπάτηση των εδαφών από τον ισραηλινό στρατό, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η πορεία του παλαιστινιακού προβλήματος αποκαλύπτει πως οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί και στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα αυτές του Όσλο το 1993, του Καμπ Ντέιβιντ το 2000 ή της Ανάπολης το 2007, είναι άδικες, έχουν τη σφραγίδα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της πίεσης με το πιστόλι στον κρόταφο, διαιωνίζουν την κατοχή και τα βάσανα του λαού της Παλαιστίνης.
Επιπλέον, μια τέτοια ενέργεια δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αλλά σχετίζεται με τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, στην οποία οι ΗΠΑ σχεδιασμένα προωθούν πολεμικές συγκρούσεις, αλλαγές συνόρων, στο πλαίσιο του λεγόμενου σχεδίου της Μεγάλης Μέσης Ανατολής, με στόχο τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των μεριδίων των αγορών, των δρόμων μεταφοράς των εμπορευμάτων.
Μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οξύνονται οι ανταγωνισμοί στην περιοχή ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη, που παρεμβαίνουν μεγάλα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Ειδικά μετά τη στρατιωτική ήττα του "Ισλαμικού Κράτους" στη Συρία φουντώνουν τα σενάρια για την επόμενη μέρα που προβλέπουν ακόμα και διαμελισμό της Συρίας, κατασκευάζονται νέα προσχήματα για νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, η αντιπαράθεση ανάμεσα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές από τη μια και από την άλλη των δυνάμεων όπως η Ρωσία και το Ιράν στην περιοχή δυναμώνει, προμηνύοντας επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς.
Φυσικά αποτελεί παραμύθι για τα μικρά παιδιά το αφήγημα που λέει πως η απόφαση του Τραμπ έχει να κάνει με το ότι είναι τρελός και γελοία προσωπικότητα ή πως το κάνει τηρώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Πρόκειται για μια μελετημένη κίνηση, που στόχο έχει να προωθήσει τα συμφέροντα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, σε μια περίοδο που αναδιαμορφώνεται ολόκληρη η περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι ΗΠΑ εμφανίζονται να προωθούν μια νέα "ειρηνευτική συμφωνία Παλαιστινίων - Ισραήλ", που επί της ουσίας οδηγεί σε ένα ακόμα χειρότερο καθεστώς από αυτό που έχουν διαμορφώσει σήμερα τα στρατεύματα κατοχής. Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρούν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ερείσματα στην περιοχή, όπου η "επόμενη μέρα" σε Συρία και Ιράκ προμηνύει νέο γύρο ανταγωνισμού για τη μοιρασιά με άλλες ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Σύντροφοι και φίλοι,
Κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια μπροστά στο συνεχιζόμενο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού. Όλοι οι νέοι της πατρίδας μας πρέπει να καταδικάσουν τη νέα απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, να σταθούν αλληλέγγυα στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, στους νέους της Παλαιστίνης, αλληλεγγύη ως ίσο προς ίσο, γιατί τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε στις ζωές μας έχουν κοινές αιτίες στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων και της προσφυγιάς. Από αυτήν εδώ τη συγκέντρωση θέλουμε να καλέσουμε όλες τις μαζικές οργανώσεις των νέων στη χώρα μας, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, τα 5μελή και τα 15μελή των μαθητών, τους Συλλόγους Κατάρτισης να κάνουν πλατιά γνωστές τις επικίνδυνες εξελίξεις, να πάρουν καταδικαστικές αποφάσεις ενάντια στην απόφαση των ΗΠΑ, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν.
Αντίστοιχα, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τις διαχρονικές ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που υπηρέτησαν πιστά τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, που ανέπτυξαν σχέσεις στρατηγικής συμμαχίας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που στήριξαν επί της ουσίας την κατοχή των Παλαιστινιακών Εδαφών και γράφουν διαχρονικά στα παλιά τους τα παπούτσια το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να ζει στη δική του πατρίδα.
Σε αυτά τα πλαίσια είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή, υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, εμπλέκει τις χώρες μας ακόμα περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Την ίδια στιγμή που συμμετέχει με μονάδες του ελληνικού στρατού σε δεκάδες στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ -μεταξύ αυτών συμμετείχε μέσα στο Νοέμβρη σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς ασκήσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κράτος αυτό με το όνομα "Blue Flag 2017"- δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους παρά τη σχετική απόφαση της Ελληνικής Βουλής από το Δεκέμβρη του 2015. Ενώ τα παπαγαλάκια της στην "Αυγή" και αλλού συνεχίζουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την Παλαιστίνη. Τέτοια είναι η ξετσιπωσιά τους!
Το πού οδηγεί η "πολυδιάστατη" εξωτερική πολιτική που θα αναβαθμίσει γεωστρατηγικά τη χώρα... φάνηκε και από τη χθεσινή επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν εδώ στην Αθήνα. Επίσκεψη που έδωσε την ευκαιρία στην τουρκική ηγεσία, την ώρα που εξακολουθεί να κατέχει το 40% της Κύπρου και τώρα έχει εισβάλει και κατέχει και συριακά εδάφη, να θέσει το συνολικό πλαίσιο των τουρκικών διεκδικήσεων, μέσα από την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης -που σημαίνει αλλαγή των συνόρων- να προβάλει τις θέσεις της για "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο, να παρέμβει στη Θράκη, επιδιώκοντας την αξιοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας, που είναι Έλληνες πολίτες, προς όφελος των συμφερόντων της τουρκικής αστικής τάξης, σύμφωνα και με την πρακτική που ακολουθεί σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.
Στην πράξη η επίσκεψη, που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αναβάθμισε τις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και το οδυνηρό αυτό αποτέλεσμα δεν μπορεί να "ξεπλυθεί" με τη διαφήμιση οικονομικών συμφωνιών, ανάμεσα σε τμήματα του ελληνικού και τουρκικού κεφαλαίου, από τις οποίες οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα.
Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η ένταξη και η σύνδεση των δύο χωρών στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κάθε άλλο παρά βοηθά στην ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Η κυβέρνηση όπως και τα άλλα αστικά κόμματα που στηρίζουν τον ευρωΝΑΤΟικό και καπιταλιστικό μονόδρομο της χώρας έχουν ευθύνες γιατί παραπλανούν το λαό μας ότι μέσα σ’ αυτές τις ενώσεις και γύρω από στρογγυλά τραπέζια και επιχειρηματικές μπίζνες θα λυθούν τα προβλήματα προς όφελος των λαών.
Βέβαια δεν περιμέναμε κάτι άλλο από μια κυβέρνηση που έχει επιλεγεί για να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, διακρίνεται ιδιαίτερα για την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολέμους και επεμβάσεις, έχει αποδειχθεί "βασιλικότερη του βασιλέως" στην προσήλωση στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Άλλωστε δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Τσίπρα στις ΗΠΑ και το "πολιτικό στριπτίζ" που έκανε η κυβέρνηση, όπως χαρακτηριστικά κατήγγειλε το ΚΚΕ.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση της στρατιωτικής βάσης της Σούδας στην Κρήτη, που έχει εκπληρώσει και εκπληρώνει ειδική αποστολή στην προώθηση των σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας κατά των λαών.
Πανηγύρισε για το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει το 2% του ΑΕΠ, πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, για εξοπλισμούς, που σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν στην άμυνα της χώρας, αλλά στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.
Χαιρέτισε συμφωνίες δισ. ευρώ, δώρο στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, με αιχμή τα αεροσκάφη F-16. Για όλους αυτούς τους λόγους παίρνει τα συχαρίκια των εταίρων του και των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ύπουλα να απενοχοποιήσει τα εγκλήματα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, κόντρα στα αισθήματα και τη θέληση του λαού μας, και έδωσε διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα είναι "χρήσιμος σύμμαχος" για τις ΗΠΑ, στρατηγικός πυλώνας για την είσοδο αμερικανικών μονοπωλίων στην περιοχή, με προτεραιότητα τα ενεργειακά σχέδια. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Η προπαγάνδα της κυβέρνησης τσακίστηκε από τις μεγάλες συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και του μαζικού κινήματος μπροστά στην επέτειο του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποδείχθηκε ότι το σύνθημα "Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ" παραμένει ζωντανό και επίκαιρο.
Σύντροφοι και φίλοι,
Απέναντι στο σύστημα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, που γεννά διαρκώς πολέμους, προσφυγιά, κρίσεις, φτώχεια και ανεργία για τους λαούς, πρέπει να αντιτάξουμε τη δική μας γραμμή ανατροπής. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του οργανωμένου συλλογικού αγώνα που βάζει στο στόχαστρο τους πραγματικούς αντιπάλους των λαών, τις ντόπιες και τις ξένες αστικές τάξεις, τις κυβερνήσεις τους, τις διακρατικές του ενώσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ, ενός αγώνα που βάζει στόχο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας. Ατομικός δρόμος αποφυγής των νέων δεινών που φέρνουν στους λαούς και τους νέους τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή μας δεν υπάρχει. Ο κίνδυνος μιας πιο γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύρραξης στην περιοχή μας είναι υπαρκτός και αφορά πρώτα και κύρια τους εργάτες, τα λαϊκά στρώματα και τους νέους της χώρας μας και των άλλων χωρών, αυτοί θα πληρώσουν το τίμημα των επιδιώξεων των αστικών τάξεων. Γι' αυτό χρειάζεται να δυναμώσει η καθημερινή υπομονετική δουλειά διαφώτισης για τις συγκεκριμένες επικίνδυνες εξελίξεις, δουλειά οργάνωσης της πάλης και του κινήματος ενάντια σε αυτά τα σχέδια, να δυναμώνει η γραμμή πάλης για αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Να αναδείξουμε πως η ελπίδα βρίσκεται στην κοινή πάλη των λαών για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, στην ανατροπή όλων των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα δεινά για τους λαούς.
Σύντροφοι και φίλοι,
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Στεκόμαστε αταλάντευτα αλληλέγγυοι στο λαό της Παλαιστίνης όπως έχει κάνει το Κόμμα μας και η ΚΝΕ εδώ και δεκαετίες. Για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ο διεθνισμός και αλληλεγγύη στους λαούς είναι στο DNA μας, όπως ακριβώς είναι η καθημερινή ακούραστη πάλη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, ο αγώνας ενάντια στο σάπιο σύστημα του καπιταλισμού, για τη νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να ζει στη δική του πατρίδα, να είναι νοικοκύρης και να διαχειρίζεται την τύχη του, χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες.
Απαιτούμε: Ανεξάρτητο, κυρίαρχο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του 1967, να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι και να επιστρέψουν οι πρόσφυγες.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τις πολιτικοστρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ και να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος στη βάση της απόφασης της Ελληνικής Βουλής, το Δεκέμβρη του 2015.
Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών!
Νίκη στο λαό της Παλαιστίνης!».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.