Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΚΝΕ: Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό! - Κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία - Σήμερα, 8 Δεκέμβρη, 18.00 στα Προπύλαια

Σε συγκέντρωση και πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία σήμερα καλεί η ΚΝΕ
Παρασκευή 08/12/2017 - 10:15 - Ενημέρωση: Παρασκευή 08/12/2017 - 10:19
Σε κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, με συγκέντρωση στις 18.00 στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική Πρεσβεία για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ καλεί η ΚΝΕ.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει τα εξής:
«Καταγγέλλουμε στους νέους και τις νέες, στο λαό της χώρας μας την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν την Ιερουσαλήμ σε "πρωτεύουσα του Ισραήλ" και να μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ. Η απόφαση των ΗΠΑ στρώνει το έδαφος για ένα νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Η νέα προκλητική ενέργεια του "διαβολικά καλού" - κατά τον Τσίπρα - Τραμπ ρίχνει "λάδι στη φωτιά" για να κάψει τη λύση της σύστασης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για αυτό που αγωνίζεται και ματώνει τόσα χρόνια ο Παλαιστινιακός λαός.
Το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ έχει διαχρονικά τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Κάθε νέος και νέα να καταδικάσει αποφασιστικά το βασανισμό ενός ολόκληρου λαού, τη βία που ασκεί το κράτος του Ισραήλ με τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, την ανέγερση του τείχους του αίσχους, με τους εποικισμούς και τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.
Με την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ "ανοίγει ο ασκός του Αιόλου" για όλους τους λαούς της περιοχής και για τον ελληνικό, με απρόβλεπτες κι επικίνδυνες συνέπειες.
Να σταματήσει τώρα το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού!
Δίνουμε μαζική και αποφασιστική απάντηση!
Η ΚΝΕ καλεί σε κινητοποίηση την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, με συγκέντρωση στις 18.00 στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική Πρεσβεία.
Στηρίζουμε, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία του δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάθε οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, κάθε συμμετοχή στους σχεδιασμούς του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα για τους λαούς και τη νεολαία σχέδια που αφορούν την περιοχή.
Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.