Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Επι-δέξιοι αριστεροί πλειστηριασμοί: Μην ακούτε τον Παφίλη (Video). Βράχος ο Κοντονής και τείχος ο Σταθάκης (ντουβάρια ακλόνητα) − ΠΑΜΕ όλοι σήμερα (21/12) σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, 6 μ.μ.

Τι δεν καταλαβαίνεις; Η επι-δέξια αριστερά σου παίρνει το σπίτι για το καλό του τόπου σου. Σκάσε και βλέπε! − ΚΚΕ: Νόμος και τάξη με τροπολογία σε συριζαίικη εκδοχή − ΠΑΜΕ δυναμικά ενάντια στους πλειστηριασμούς (Video) − Κομμουνιστές δήμαρχοι: Δράση και πάλη κατά της αντιλαϊκής επιδρομής κεφαλαίου - κυβέρνησης και ΚΕΔΕ (Ω, ναι!) − ΠΑΜΕ όλοι σήμερα (21/12) σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, 6 μ.μ.

*
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε το ΚΚΕ
Πέμπτη 21/12/2017 - 12:53 - Ενημέρωση: Πέμπτη 21/12/2017 - 12:55
Να αποσύρει την τροπολογία για την ποινικοποίηση της δράσης κατά των πλειστηριασμών (βλέπε ανακοίνωση στο τέλος), κάλεσε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το ΚΚΕ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.
Μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Θ. Παφίλης επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο, κάθε κατήφορο αυταρχισμού. «Αφού έφερε και απέσυρε, αλλά θα ξαναφέρει πάλι αυτήν την άθλια τροπολογία που χτυπάει το δικαίωμα της απεργίας, τώρα έρχεται να ποινικοποιήσει τη δράση και τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας», είπε. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προστατεύει την λαϊκή κατοικία από τους πλειστηριασμούς, «αλλά φαίνεται πλέον ότι επειδή ακριβώς αυτό θα συμβεί στο μέλλον, έρχεται με αυτήν την απαράδεκτη τροπολογία, την οποία ζητούμε από την κυβέρνηση να την αποσύρει σήμερα και λέμε εκ των προτέρων ότι αν δεν την αποσύρει εμείς θα ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία».
Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης οχυρώθηκε πίσω από τα έωλα κυβερνητικά επιχειρήματα ότι η λαϊκή κατοικία «προστατεύεται πλήρως», ισχυρίστηκε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούν μόνο τους  «μεγαλοοφειλέτες και τους μεγαλοκαρχαρίες» και ότι με την τροπολογία απλά επεκτείνεται η «προστασία» των υπαλλήλων των πλειστηριασμών που ισχύει σήμερα για τα ειρηνοδικεία και στα ιδιωτικά γραφεία τους.  
Ανταπαντώντας ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι «το καινούργιο είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια πρώτης κατοικίας βγαίνουν στο σφυρί». «Να διαβάσετε καλά την ανακοίνωσή μας, εμείς ούτε παραπληροφόρηση κάνουμε, ούτε τίποτα. Εμείς λέμε ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις με αυτήν την τροπολογία και με το αυτεπάγγελτο για ένταση της βίας και της καταστολής απέναντι σε αυτούς που διαμαρτύρονται. Αυτή είναι η ουσία και ο νοών νοείτω». 
Χαρακτήρισε πολιτικό ζήτημα την κατάθεση της τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση δίνει «τέτοιο σήμα». Και προκάλεσε τον υπουργό να διαβάσει τι αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας δηλαδή «για να γίνουν οι πλειστηριασμοί», «να αποφύγουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κ.λπ. Αυτή είναι η επιχειρηματολογία όλη και αυτό προμηνύει τι θα γίνει από τον καινούργιο χρόνο», τόνισε.
Να σημειωθεί ότι στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι οι ρυθμίσεις που προωθούνται με την συγκεκριμένη τροπολογία «υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος, που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών».
902
ΠΑΜΕ: Όλοι σήμερα στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6 μ.μ.


Σε συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 21 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς καλεί το ΠΑΜΕ.
Σε έκτακτο δελτίο Τύπου αναφέρει:
«Σήμερα ψηφίζει η κυβέρνηση στη Βουλή τροπολογία που διώκει αυτεπάγγελτα όποιον διακόψει πλειστηριασμό, με ποινή φυλάκισης από 3 μέχρι 6 μήνες κατά ελάχιστο. Είναι ακόμη μια πρόκληση η οποία και αυτή θα πάρει την ανάλογη απάντηση από το οργανωμένο εργατικό κίνημα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωράει σε μέτρα καταστολής ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα που αντιδρά στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας.
Πριν λίγες μέρες στο στόχαστρο τους μπήκε η απεργία, σήμερα οι κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία, αύριο όπου επιτάσσουν τα μονοπώλια για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους.
Ο κατήφορός τους δεν έχει σταματημό.
Όλοι στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6 μ.μ., σήμερα Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2017». 
902, Πέμπτη 21/12/2017 - 14:08 - Ενημέρωση: Πέμπτη 21/12/2017 - 14:24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.