Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Ειρηνική και εθελοντική εξόντωση των Παλαιστινίων προτείνει ο Τραμπούκος ιουδαιοναζί, διάδοχος του Σαρόν − Επεκτάθηκαν οι διαδηλώσεις. Σε συνέχιση καλεί η Φατάχ − ΕυρωΟμάδα ΚΚΕ: Η ΕΕ έχει ενεργό συμμετοχή στο έγκλημα - Ευθύνες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εξωραΐζει ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ (2 VIDEO)

Ιερουσαλήμ: «Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο Νετανιάχου

10 Δεκεμβρίου 2017 / 18:38
Όσο πιο σύντομα αντιληφθούν οι Παλαιστίνιοι την πραγματικότητα ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, τόσο πιο σύντομα θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή, διαμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, από το Παρίσι όπου βρίσκεται, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής

«Πρότεινα στον κ. Αμπάς (τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής), να καθίσουμε και να διαπραγματεύουμε την ειρήνη, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο», είπε ο Νετανιάχου.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες, αναφερόμενος στο Ιράν ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι η Τεχεράνη επιχειρεί να οργανώσει χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές βάσεις στη Συρία με σκοπό να πολεμήσει και να καταστρέψει το Ισραήλ. «Δεν θα το ανεχθούμε», τόνισε.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πηγή: Associated Press
Καταγγέλλει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ
Παρασκευή 08/12/2017 - 16:49
Την απόφαση των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και την αντίστοιχη μεταφορά της πρεσβείας τους, κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτησή της προς την ύπατη εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι.
Στην ερώτησή τους οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος αναφέρουν συγκεκριμένα τα παρακάτω:
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ ανακοίνωσε την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ δίνοντας εντολή να μεταφερθεί η αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Η απόφαση αυτή των ΗΠΑ επιχειρεί να νομιμοποιήσει την ισραηλινή κατοχή και αποτελεί κλιμάκωση της επιθετικότητας του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του κράτους του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού και των άλλων λαών της περιοχής. Δυναμιτίζει τη λύση για παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ενεργό συμμετοχή στο έγκλημα που διαπράττεται κατά του λαού της Παλαιστίνης έχει η ΕΕ που όχι μόνο εμβαθύνει και αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, αλλά εξισώνει το θύτη με το θύμα και αναγορεύει σε "τρομοκρατία" το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. 
Βαριές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εξωραΐζει και συμμαχεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά και αναπτύσσει πολυσχιδή οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ, όπως αυτή που μόλις υπογράφηκε για τον αγωγό φυσικού αερίου "Eastmed". Αυτό είναι το έδαφος που στηρίζει και κλιμακώνει τη δολοφονική επιθετικότητα του Ισραήλ και των συμμάχων του.         
Πώς τοποθετείται η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ στην απόφαση αυτή των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ όπως και στη στάση της ΕΕ που ενισχύει την ισραηλινή επιθετικότητα κατά του παλαιστινιακού λαού;».
902

Σχολιάζοντας εξάλλου τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα δεχτεί μαθήματα από εκείνον που βομβαρδίζει κουρδικά χωριά, στηρίζει το Ιράν και τους «τρομοκράτες» στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο πρόεδρος Μακρόν από την πλευρά του κάλεσε τον Νετανιάχου να προχωρήσει σε «θαρραλέες χειρονομίες» προς τους Παλαιστίνιους ώστε να αρθεί το αδιέξοδο. Παράλληλα όμως καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο «τις επιθέσεις κάθε μορφής των τελευταίων ωρών και ημερών εναντίον του Ισραήλ».
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ανέφερε στον Νετανιάχου ότι διαφωνεί με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Επέμεινε ότι η διένεξη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα πρέπει να επιλυθεί μέσω μιας διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στη λύση των δύο κρατών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
*
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Πηγή: Associated Press
Επεκτάθηκαν οι διαδηλώσεις
Κυριακή 10/12/2017 - 19:10
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν για άλλη μια φορά σήμερα τους δρόμους μεγάλων πόλεων στη Μέση Ανατολή και σε πολλές άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Για τέσσερις ημέρες συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και τα επεισόδια στα παλαιστινιακά εδάφη, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις Παλαιστίνιους μέχρι τώρα.
Στη Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων και των Ισραηλινών στρατιωτών. Ταραχές σημειώθηκαν επίσης στον προσφυγικό καταυλισμό του Αρούμπ, επίσης στη Δυτική Όχθη, όπου ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε από πλαστικές σφαίρες.
Από την πλευρά της η ισραηλινή αστυνομία, ανακοίνωσε ότι ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά έναν φύλακα ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ.
Στον Λίβανο, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσουν μια διαδήλωση κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στη βόρεια Βηρυτό. Οι διαδηλωτές εμποδίστηκαν να φτάσουν στο κτίριο της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας και πολλοί τραυματίστηκαν. Για αύριο, η σιιτική οργάνωση «Χεζμπολλάχ» καλεί τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν σε ένα προάστιο στη νότια Βηρυτό.
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε μια διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη ενώ στο Κάιρο εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στις κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ, στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου και σε εκείνο του Αΐν Σαμς. Στις διαδηλώσεις αυτές συμμετείχαν και περίπου 200 Αιγύπτιοι δικηγόροι.
Στο Ραμπάτ, την πρωτεύουσα του Μαρόκου, η κινητοποίηση ήταν ογκώδης. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Ιερουσαλήμ, πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».
Στην Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν, οι συγκεντρωμένοι έκαψαν ένα ομοίωμα του Τραμπ, φωνάζοντας συνθήματα όπως «θάνατος στην Αμερική, τον Τραμπ και το Ισραήλ». Στην Τζακάρτα, περίπου 5.000 Ινδονήσιοι διαμαρτυρήθηκαν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Τραμπ, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο οποίος στα μέσα Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και την Αίγυπτο. Ο μεγάλος ιμάμης του τεμένους Αλ Άζχαρ, στο Κάιρο και ο πάπας της Ορθόδοξης Κοπτικής Εκκλησίας της Αιγύπτου, Θεόδωρος Β΄ αρνήθηκαν επίσης να συναντηθούν με τον Πενς.
πηγή: ΑΠΕ
902
*
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Προσθήκη λεζάντας
Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων καλεί η Φατάχ
Κυριακή 10/12/2017 - 09:18
Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της απόφασης των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ κάλεσε τους Παλαιστίνιους η Φατάχ.
Σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο το βράδυ η Φάταχ ζητεί «να συνεχιστεί η σύγκρουση και να επεκταθεί σε όλα τα σημεία που είναι παρών ο ισραηλινός στρατός».
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Ουάσιγκτον, ο Αμπάς αποφάσισε να μην συναντηθεί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς όταν αυτός επισκεφθεί το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη στα μέσα Δεκέμβρη, όπως δήλωσε ο σύμβουλός του Μάζντι αλ Χαλίντι.
Στο μεταξύ οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου, που συνεδρίασαν χθες στο Κάιρο, κάλεσαν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ανακαλέσει την απόφασή του.
Και το Σάββατο, Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική όχθη, όπως και στη Λωρίδα της Γάζας. Έριξαν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν με πλαστικές ή πραγματικές σφαίρες και δακρυγόνα, σύμφωνα με το στρατό. Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ η αστυνομία διέλυσε τους διαδηλωτές με βομβίδες κρότου. Σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο, 171 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στη Δυτική Όχθη και 60 στη Λωρίδα της Γάζας χθες. Επιπλέον δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα επεισόδια της Παρασκευής και ακόμη δύο στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, σε απάντηση για τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα.
Ανώτερος αξιωματικός του ισραηλινού στρατού, ο στρατηγός Γιόαβ Μορντεχάι, προειδοποίησε ότι αν συνεχιστούν οι εκτοξεύσεις ρουκετών από την Γάζα, το Ισραήλ θα απαντήσει με «επώδυνο» τρόπο.
Σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε διάφορες χώρες. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, το Κουβέιτ και το Παρίσι.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - AFP - Sputnik - Reuters 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.