Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑξιοΣΕΒαστοι «σύντροφοι» ρουφιάνοι, ατυχώς για σας ακόμα υπάρχουμε − ΚΚΕ: Ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας − ΠΑΜΕ να εξαπολύσουμε στο διάστημα τους δορυφόρους των επιχειρηματικών ομίλων − Τρίτη 5 Δεκέμβρη, 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος

Νέα σοβαρά εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία
Δευτέρα 04/12/2017 - 19:40 - Ενημέρωση: Δευτέρα 04/12/2017 - 20:13
Nέα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία βάζει η κυβέρνηση μέσω της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε απόψε στην Βουλή για τον τρόπο λήψης απόφασης σχετικά με την κήρυξη απεργίας, στο φόντο της συμφωνίας κυβέρνησης - «θεσμών» στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης.

ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια σας από την απεργία
Δευτέρα 04/12/2017 - 19:51 - Ενημέρωση: Δευτέρα 04/12/2017 - 19:56
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με την απεργία, αναφέρει:  
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη Βουλή -και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον  - άρον- τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία.
Πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν έχει καμία αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πάγια επιδίωξη του οποίου είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Για αυτόν το λόγο, η κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα των “εταίρων” της στην ΕΕ, γι’ αυτόν το λόγο κλείνει γρήγορα τις αντεργατικές - αντιλαϊκές "αξιολογήσεις". Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι από αύριο και κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη».
902

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης). 
Ειδικότερα στην τροπολογία αναφέρεται ότι, «Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης της απεργίας. Ειδικότερα απαιτείται η παρουσία του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης».
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Ν. Παππά για τον HELLAS SAT, που ψηφίζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλιότητα της κυβέρνησης αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι η τροπολογία θα συζητηθεί σε μία και μόνο -την αυριανή- συνεδρίαση καθώς το νομοσχέδιο έχει περάσει από την αρμόδια Επιτροπή.
ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση την Τρίτη στις 12 μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στην αθλιότητα της κυβέρνησης για την τροπολογία για την απεργία
Δευτέρα 04/12/2017 - 19:53 - Ενημέρωση: Δευτέρα 04/12/2017 - 21:50
Σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί αύριο Τρίτη 5 Δεκέμβρη το ΠΑΜΕ, εργαζόμενους και συνδικάτα ενάντια στην αθλιότητα της κυβέρνησης να καταθέσει νόμο για το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας. 
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, αναφέρει: 
«Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα. 
Αίσχος!
Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!
Όλοι την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 12μ στην πλατεία Κλαυθμώνος!
Καλούμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο και μέσο να δώσουν μαχητικό παρόν!
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι φορείς του εργατικού-λαικού κινήματος να πάρουν τώρα μέτρα οργάνωσης και ενημέρωσης στην αρχή των βαρδιών, στα διαλείμματα. Να φτάσει παντού το κάλεσμα.
Κανείς να μη μείνει σπίτι!
Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!
Κάτω τα χέρια από την απεργία!».
Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της χώρας. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί:
Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα του Βενιζέλου
Στο Άργος, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Πέτρου, από την πλευρά της Καποδιστρίου
Στο Βόλο στις 6.30 μ.μ.  στην πλατεία Πανεπιστημίου 
Στη Ζάκυνθο, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο
Στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λιονταριών
Στην Καρδίτσα, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
Στην Καβάλα, στις 6.30 μ.μ, στην πλατεία Καπνεργάτη 
Στην Καστοριά, στις 7 μ.μ., απέναντι από την παλιά Νομαρχία
Στην Κέρκυρα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο
Στην Κοζάνη, στις 7 μ.μ., στον πεζόδρομο
Στη Λαμία, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου
Στη Λάρισα, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου
Στην Πρέβεζα, στις 7 μ.μ., στην Θεοφάνειο
Στην Πτολεμαΐδα, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
Στα Τρίκαλα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
Στη Φλώρινα, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.