Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το «μεταμνημονιακό μέλλον» και τα τρολ της πολιτικής απατεωνιάς − Θανάσημος Παφίλης: Ο Π. Σκουρλέτης και το «διαστημικό θράσος» των στυλοβατών του κεφαλαίου (3 VIDEO)

(Κείμενο κάτω)
*
Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2018 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
*
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Πολιτική εξαπάτηση της κυβέρνησης τα περί λαμπρού «μεταμνημονιακού μέλλοντος»
Τρίτη 19/12/2017 - 17:39
Την κυβέρνηση που έχει ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και πολιτικής εξαπάτησης για το «μεταμνημονιακό μέλλον» που ευαγγελίζεται ότι θα έρθει μετά τον Αύγουστο του '18, κατήγγειλε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018 στη Βουλή.
Όπως επισήμανε, παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις της κυβέρνησης ότι είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός και σύντομα θα αρχίσει η ανάπτυξη, οι εργαζόμενοι:
  • θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ περισσότερους φόρους,
  • θα δουν να καταργείται το δικαίωμα της απεργίας,
  • να βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια τους
  • και να ιδιωτικοποιούνται τα λιγνιτικά της ΔΕΗ.
Επίσης, δεν θα καταργήσει κανένα από τα μνημονιακά μέτρα που παρέλαβε, τα διατηρεί και τα εφαρμόζει στο ακέραιο.
Όσον αφορά τα επιδόματα, επισήμανε πως
«κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση που κόβει δικαιώματα, δίνει τέτοια επιδόματα πτωχοκομείου για να συγκαλύπτει την πολιτική της»,
ενώ για το συνδικαλιστικό νόμο προειδοποίησε πως
η κυβέρνηση φέρνει μία νέα κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, που θα σφραγίσει όλες τις αντιδραστικές αλλαγές των τελευταίων ετών.
Προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση
θέλει να τσακίσει το εργατικό κίνημα, αλλά και το δικαίωμα των Σωματείων - Ομοσπονδιών να υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αξιοποιώντας ως πρόσχημα τη λεγόμενη αντιπροσωπευτικότητά τους.
Μάλιστα, προκάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να πουν ποια βασικά «μνημονιακά» μέτρα,
  • είτε από αυτά που παρέλαβε αλλά διατηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο,
  • είτε από αυτά που έχει ήδη λάβει,
  • είτε αυτά που ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα, πρόκειται να αναιρεθούν, μετά τη λήξη του μνημονίου τον Αύγουστο του 2018
ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι δεν θα καταργηθεί κανένα:
«Η πολυσυζητημένη λήξη των μνημονίων δεν θα φέρει κανενός είδους ελάφρυνση στους εργαζόμενους. Το μόνο που έχουν να περιμένουν από εσάς οι εργαζόμενοι για το 2018, είναι νέα σκληρά μέτρα»,.
Κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση που αναλαμβάνει το ρόλο σημαιοφόρου των σχεδίων του ΝΑΤΟ και αυξάνει τον κίνδυνο για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ειρήνη στην περιοχή. 
Ο Δ. Κουτσούμπας καυτηρίασε και τις αθλιότητες του υπουργού Εσωτερικών, σήμερα στη Βουλή (βλέπε Παφίλη αμέσως μετά και επάνω video), σημειώνοντας ότι
θα πρέπει η κυβέρνηση να πει στους συνεργάτες των υπουργών να τους ενημερώνουν καλύτερα, για να μην εκτίθενται και συμπεριφέρονται μέσα στο Κοινοβούλιο ως απλά «τρολ» του διαδικτύου.
Και ξεκαθάρισε: Για τη μεν απλή αναλογική –όταν και εφόσον τη φέρει και αν είναι απλή και άδολη όπως λέει– το ΚΚΕ έχει πει, εδώ και χρόνια, ότι θα την ψηφίσει ως μέτρο για την ισοτιμία της ψήφου, όχι όμως ως εργαλείο για άλλου είδους συμπράξεις κ.λπ. όπως επιδιώκει η κυβέρνηση.
Για το Δήμο Πάτρας, ξεκαθάρισε ότι:
Ο  Κ. Πελετίδης εφαρμόζει ήδη το μέτρο και με το παραπάνω, όμως ταυτόχρονα λέει ότι η κυβέρνηση κάνει παροχές με ξένα κόλλυβα, γιατί βάζει τους δήμους να το πληρώνουν! 
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους
  • Να οργανώσουν άμεσα, εδώ τώρα την αντεπίθεση τους.
  • Να φέρουν μαχητικά στο προσκήνιο την απαίτηση να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες, οι πραγματικές ανάγκες τους.
  • Να σηκώσουν το κεφάλι.
  • Να οργανώσουν εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο δουλειάς, παντού σε όλη τη χώρα.
  • Να συντονίσουν την πάλη τους με τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν και μέσα στις μεγάλες πόλεις και στην ελληνική ύπαιθρο, στα χωριά της πατρίδας μας.
  • Να αλλάξουν τους  αρνητικούς συσχετισμούς παντού,
  • Να οργανωθούν,
  • Να παλέψουν μέσα στο κίνημα
  • Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει την ελπίδα, να σταθεί δίπλα τους, να δώσει ανάταση στο λαό και τη χώρα. 
902 (Ολόκληρη η ομιλία στο τέλος).
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ
Θράσος να κατηγορεί το ΚΚΕ η κυβέρνηση που θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία
(2ο VIDEO κορυφής)
*
Και η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ ΣΤΟΝ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ
*
Τρίτη 19/12/2017 - 16:34
Θράσος να κατηγορεί το ΚΚΕ η κυβέρνηση που θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, απάντησε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος στην Ολομέλεια της Βουλής επανέλαβε τα περί «ολισθηρού δρόμου του ΚΚΕ» και «αντισυγκεντρώσεων», με αφορμή την κινητοποίηση που έγινε στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής.
Ο υπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε ότι το «αναπτυξιακό συνέδριο» δεν ήταν φιέστα, αλλά «διάλογος», καθώς και ότι το ΚΚΕ δεν είχε οργανώσει ανάλογη κινητοποίηση επί κυβέρνησης Σαμαρά. Ανέφερε πως έγινε μια συγκέντρωση που ήθελε να ακυρώσει μια «συζήτηση διαλόγου» και πως μαζεύτηκαν τρία πούλμαν «με ξενόφερτους φοιτητές και με συνδικαλιστικά στελέχη από όλη την Ελλάδα» και είπε πως «αυτά δεν τα έχετε κάνει ποτέ στην κυβέρνηση Σαμαρά, καμιά φορά». Μάλιστα, συνέχισε τις αθλιότητες ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι τάχα τα μέτρα ατομικής προστασίας αρνείται να τα δώσει στους εργαζόμενους ο Δήμαρχος Πάτρας, ότι το ΚΚΕ είναι ενάντια στην απλή αναλογική στους δήμους κ.ά. 
Στην απάντησή του ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι είναι «διαστημικό θράσος» η κυβέρνηση να φέρνει, σαν κλέφτης, τροπολογία για να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, να στηρίζει την εργασιακή ζούγκλα, να στέλνει το λαό στον καιάδα, να στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο και να κατηγορεί αυτούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού. Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν κάνει αντισυγκεντρώσεις και πως η συγκέντρωση ήταν κατά της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ θύμισε στον υπουργό Εσωτερικών ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά στο υπουργείο Εργασίας έγιναν δεκάδες συλλήψεις συνδικαλιστών, σε κινητοποίηση που έγινε εκεί.
Τόνισε το το ΚΚΕ «δεν μασάει από τέτοια» και πρόσθεσε ότι τέτοιες επιθέσεις έχει δεχθεί το ΚΚΕ τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ. Το ΚΚΕ θα πολεμήσει δίπλα με τους εργαζόμενους κόντρα στις πολιτικές που τους καταδικάζουν και θα αποκαλύπτει στο λαό ότι ο δρόμος που πρέπει να διαλέξει είναι αυτός της σύγκρουσης και της ανατροπής και όχι της υποταγής και της ταξικής συνεργασίας.
Ο Πάνος Σκουρλέτης πήρε ξανά το λόγο και δεν επανέλαβε το επιχείρημα ότι το ΚΚΕ δεν είχε κάνει κινητοποιήσεις επί κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά, αλλάζοντας τον ισχυρισμό, ανέφερε ότι «ήταν ελεγχόμενες και προσεκτικές οι διαμαρτυρίες του ΚΚΕ». Μη έχοντας κάτι περισσότερο να πει, συνέχισε με λάσπη, όπως ότι τάχα ο Δήμαρχος Πάτρας αρνείται να δίνει τα μέτρα ατομικής προστασίας που επεκτάθηκαν και στους συμβασιούχους της καθαριότητας...
Απαντώντας εκ νέου ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι όλοι γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ στηρίζει και ψηφίζει κάθε μέτρο που ανακουφίζει το λαό, παράλληλα όμως αποκαλύπτει και την κοροϊδία όταν του παίρνεις το ψωμί και του δίνεις ένα ψίχουλο. Για την απλή αναλογική υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ ψήφισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αν και ήταν νόθα η απλή αναλογική. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεπλυθεί με αυτά για την πολιτική της. Για τις πλατείες ανέφερε ότι είναι γνωστό το τι έβγαλαν, με τη Χρυσή Αυγή να είναι στο πάνω μέρος του Συντάγματος και στο κάτω άλλες δυνάμεις. Σημείωσε ακόμα ότι τα παιχνίδια και τις προβοκάτσιες που έστηναν, είμαστε σχεδόν 100 χρόνων, έχουμε μάθει να τις αποφεύγουμε. (Δείτε εδώ το video επάνω)

Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα
«Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης

Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και πολιτικής εξαπάτησης με την καινούργια υπόσχεσή σας για το λαμπρό «μεταμνημονιακό μέλλον» που μας περιμένει μετά τον Αύγουστο του 2018, όταν -υποτίθεται- θα "φτιάξουμε" τον πρώτο "εθνικό" προϋπολογισμό μας! 'Η θα αρχίζουμε να τον φτιάχνουμε.

Μας λέτε πως ο προϋπολογισμός του 2018 είναι "ο τελευταίος μνημονιακός".

Επιχειρείτε να μας πείσετε πως ζούμε κάπου αλλού, σε άλλη χώρα, όπου έχει ξεκινήσει η "δίκαιη ανάπτυξη" για όλους.

Δυστυχώς για εσάς, οι εργαζόμενοι έχουν αρκετή πείρα πλέον, για να δουν πίσω απ' τις διακηρύξεις σας.

Έχουν τσέπη και καταλαβαίνουν τα νέα μέτρα που προωθείτε το επόμενο διάστημα.

Παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις σας, για την ανάπτυξη που αρχίζει να ανακουφίζει το λαό την, επόμενη χρονιά, οι εργαζόμενοι:

- Θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ περισσότερους φόρους για να υλοποιηθεί ο στόχος σας του υπέρογκου πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ.

- Θα δουν να καταργείται το δικαίωμα στην απεργία, όπως το θέλουν τα πολιτικά αφεντικά σας.

- Θα δουν να παραδίνετε τα λιγνιτικά της ΔΕΗ σε επενδυτικούς ομίλους και το ρεύμα να ακριβαίνει ακόμα περισσότερο.

- Θα δουν να βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια τους.

- Θα δουν να κυνηγάτε ως φοροφυγάδες μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, για να καλύψετε τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, που συστηματικά δεν πληρώνουν καθόλου φόρους.

Η ανάπτυξή σας, έχει για τους εργαζόμενους το ίδιο ταξικό πρόσημο με την κρίση σας.

Τότε είχαμε θυσίες για να βγει η οικονομία απ' την κρίση, τώρα μας ζητάτε νέες θυσίες για να θωρακίσουμε την ανάπτυξη.

Και με ανάπτυξη δηλαδή και με καπιταλιστική κρίση, η κατάσταση για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων επιδεινώνεται, τα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται συνεχώς.

Κι αν συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο, δεν υπάρχει κανένα φως στο τούνελ για τα επόμενα χρόνια.

Και πώς θα μπορούσε άραγε να ήταν διαφορετικά;

Η κρίση υπερσυσσώρευσης του κεφαλαίου σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν βρίσκει κανενός είδους λύση.

Οι διεθνείς αναλύσεις, κάνουν λόγο για πρωτόγνωρα επίπεδα υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, χαρακτηριστικότερη εκδοχή της οποίας είναι η τεράστιας κλίμακας αύξηση του χρέους, ιδιωτικού και δημόσιου, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μοναδική πρόταση και λύση που βρίσκει το κεφάλαιο σ' ολόκληρο τον κόσμο, είναι η αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους:

Με άμεση μείωση των μισθών και με διασφάλιση φθηνότερης εργατικής δύναμης.

Με προώθηση ιδιωτικοποιήσεων στην Υγεία, στην Παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, που εκτινάσσουν το βάρος στις λαϊκές οικογένειες, με χτύπημα όσων θεωρούνται "μεσαίοι".

"Μεσαίοι": Ένας έξυπνος όρος, πίσω απ' τον οποίο κρύβετε όποιον δεν βρίσκεται σε κατάσταση εξαθλίωσης, ώστε να βρεθούν νέες πηγές αφαίμαξης για τη στήριξη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Παντού και διαχρονικά, η δική σας πλευρά, σε αυτή τη φάση του ταξικού πολέμου, επιτίθεται σε μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους.

Και αφήστε τις κορώνες για τα επιδόματα που δίνετε. Κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση που κόβει δικαιώματα, δίνει τέτοια επιδόματα πτωχοκομείου για να συγκαλύπτει την πολιτική της. Έτσι έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, άλλωστε εσείς οι ίδιοι παραδεχτήκατε σήμερα και χτες εδώ, με ομιλίες βουλευτών σας και υπουργών ότι αυτό έκανε και η κυβέρνηση της ΝΔ, έδινε μερίσματα.

Το πρόβλημά σας δεν είναι τα επιδόματα, αλλά τα δικαιώματα. Με αυτά θέλετε να ξεμπερδεύετε.

Αυτή είναι η πολιτική σας και εδώ στην Ελλάδα. Μια συνεχής πολιτική μείωσης μισθών, συνολικά φθηνής εργατικής δύναμης και μεταρρυθμίσεων υπέρ των μονοπωλίων.

Χρονικά, αυτό προσπαθείτε να εδραιώσετε για δεκαετίες, μαζί με τη συνέχιση του έργου των προηγούμενων από εσάς, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εργάστηκαν δραστήρια για τη θεμελίωση της αστικής εξουσίας, αυτής της στυγνής δικτατορίας του κεφαλαίου.

Όντως κάνετε φιλότιμες προσπάθειες και εσείς και όλοι οι πολιτικοί σας σύμμαχοι ανά τον κόσμο...

Έχετε τη θαυμαστή ιδιαιτερότητα να είστε με όλους, ή να παριστάνετε ότι είστε με όλους, αφού δεν κρατήσατε και κάτι άλλο απ' τον οπορτουνισμό που σας διέκρινε χρόνια τώρα, πέρα απ' αυτή ακριβώς τη δυνατότητα ελιγμού, του χαμαιλέοντα, για να το πούμε πιο κατανοητά, που κινείται πάντα με το ρεύμα...

Από τον δημοκρατικό Κλίντον, μέχρι το "διαβολικά καλό" ρεπουμπλικάνο Τραμπ, έως τον Νετανιάχου, αλλά και τον Μακρόν, τη Μέρκελ και βάλε...

Και επειδή σας αρέσει συνεχώς να σκιαγραφείτε το διεθνές και ευρωπαϊκό πλαίσιο για να δικαιολογήσετε και τα αίσχη τα δικά σας, ένα σας λέμε: Φυσικά, για να φέρετε την καπιταλιστική οικονομία πίσω σε φάση σταθερής μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, δεν μπορείτε να τα καταφέρετε ακόμα κι αν συμφωνήσετε και συνομολογήσετε όλοι μαζί.

Νιώθετε, όλοι, στην πλάτη σας το φάντασμα των εσωτερικών αντιφάσεων του καπιταλισμού, την αδυναμία του να ελέγξει τις παραγωγικές δυνάμεις που ο ίδιος δημιουργεί, την αδυναμία κεφαλαίων που λιμνάζουν, να επενδυθούν με ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, διεθνείς οργανισμοί και μεγάλες τράπεζες, απ' το ΔΝΤ μέχρι τη Διεθνή Τράπεζα Διακανονισμών και την Παγκόσμια Τράπεζα...

Από την "Ντόιτσε Μπανκ" μέχρι τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες... Όλοι μιλούν για μια αυξανόμενη πιθανότητα εκδήλωσης μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, με πιθανές αφετηρίες την Κίνα στην Ασία και την Ιταλία στην Ευρωζώνη.

Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να διαχειριστεί την υπερσυσσώρευση κεφαλαίου.

Οι αντιθέσεις ανάμεσα σε ομίλους, κράτη και ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, αλλά και στο εσωτερικό τους, συνεχώς οξύνονται.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δυναμιτίζει κυριολεκτικά την περιοχή και αυξάνει την αστάθεια με την πρόταση για τη μεταφορά της πρωτεύουσας του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, που ανοίγει ένα νέο, μεγαλύτερο κύκλο αίματος.

Η κυβέρνησή σας αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου των σχεδίων του ΝΑΤΟ στην περιοχή και αυξάνει τον κίνδυνο για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ειρήνη -στην περιοχή-, για να αναβαθμίσει τη θέση της εγχώριας άρχουσας τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Πρόσφατα είχαμε την επίσκεψη Ερντογάν, όπου είδαμε την αναβάθμιση εκ μέρους της τούρκικης πολιτικής, όλων των διεκδικήσεων σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Κι αυτό το γεγονός, δεν μπορεί να αλλάξει με τη διαφήμιση οικονομικών συμφωνιών και αμοιβαίων συμβιβασμών, που έγιναν ανάμεσα σε τμήματα του ελληνικού και του τούρκικου κεφαλαίου.

Και πάψτε να έχετε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας. Μη νομίζετε ότι η εξυπνάδα σας είναι αυτή που βάζει τους άλλους να χορεύουν με βάση τα νταούλια τα δικά σας.

Αφού, άλλωστε, εσείς ενεργείτε ως το πιστό πολιτικό προσωπικό μιας τάξης, η οποία δεν διστάζει να εμπλέξει τον ελληνικό λαό πιο βαθιά σε ανταγωνισμούς και αντιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να υπηρετήσει τα δικά της οικονομικά, γεωπολιτικά συμφέροντα.

Καλό θα σας κάνει να επαναφέρετε στη μνήμη σας την παλιότερη και πιο πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, όπου ελληνικές κυβερνήσεις συμμετείχαν πάμπολλες φορές σε πολέμους για λογαριασμό της αστικής τάξης, έστω και με σχέσεις ανισοτιμίας, συγκριτικά με άλλες.

Σας προκαλούμε λοιπόν, για μια ακόμα φορά, αντί να κουνάτε συνεχώς το δάχτυλο, αντί να λέτε γενικολογίες, να απαντήσετε:

-Θα ενημερώσετε επιτέλους αναλυτικά για το τι συμφωνήσατε στο ταξίδι σας στις ΗΠΑ και το "πολιτικό στριπτίζ" που κάνατε στον Τραμπ;

-Τι ενέργειες θα κάνετε για την οριοθέτηση και την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ πριν προχωρήσουν οι έρευνες των εγχώριων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων;

-Τι σκοπεύετε να κάνετε σχετικά με την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους;

Βεβαίως, ξέρουμε ότι οι ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων, για διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους σ' αυτές τις συνθήκες, είναι ο δικός σας καθοδηγητής.

Η αιτία της επίθεσης, στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα που εξαπολύετε, είναι αυτή η κερδοφορία.

Γι' αυτό και η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι επίθεση διαρκείας και δεν πρόκειται να τελειώσει με τον Αύγουστο του 2018, ακόμα και αν "βγούμε απ' τα μνημόνια".

Τα μέτρα που έχετε ήδη υπογράψει, στην 3η αξιολόγηση, αλλά και γενικότερα, εκτείνονται πολύ μετά το 2018.

Κάνετε ό,τι μπορείτε για να ισοπεδώσει εντελώς η άρχουσα τάξη το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Έχετε υπογράψει για θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ για τα επόμενα 5 χρόνια...

Και μέχρι το 2060 για πλεονάσματα που ξεπερνούν το 2%, στα επίπεδα που προβλέπει και η Ευρωπαϊκή Δημοσιονομική Συνθήκη...

Η οποία δεσμεύει κάθε χώρα της ΕΕ και αποδεικνύει πως η δημοσιονομική εποπτεία είναι διαρκής και δεν θα σταματήσει ποτέ.

Αποδεικνύει επίσης, πως δεν πετύχατε κανενός είδους ουσιαστική ελάφρυνση χρέους, παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις σας.

Οι δημοσιονομικές σας δεσμεύσεις εκτείνονται πολύ μετά τον Αύγουστο του 2018.

Έχετε υπογράψει νέα μείωση των συντάξεων, που θα φθάσει το 30% σε όλες τις συντάξεις, με στόχο να αυξήσετε το ματωμένο πλεόνασμα κατά 1%.

Έχετε επίσης υπογράψει και μια νέα, επιπρόσθετη αύξηση της φορολογίας, επίσης ύψους 1% του ΑΕΠ, που θα χτυπήσει χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους των 500 ευρώ ετησίως.

Πρόκειται επίσης για μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018.

Η νέα αξιολόγηση που υπογράψατε, σε χρόνο ρεκόρ, λέτε πως έχετε πλέον και την ιδιοκτησία του προγράμματος. Λες και δεν το ξέραμε...

Και μάλιστα κομπάζετε γι' αυτό. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι...

Και φυσικά, πως δεσμεύεστε να κάνετε οτιδήποτε είναι αναγκαίο -ακόμα και το πιο "ακραίο"- προκειμένου να προχωρήσουν οι αντιδραστικές για το λαό μεταρρυθμίσεις...

Τι δείχνει αυτό; Πως εκτός απ' την εποπτεία της ΕΕ και του ΔΝΤ, ο εχθρός των λαϊκών συμφερόντων, δυστυχώς, βρίσκεται και μέσα στην ίδια μας τη χώρα.

Έχουμε εσάς που έχετε την προθυμία και την ικανότητα να προχωράτε τις μεταρρυθμίσεις, όπως τις έχει ανάγκη το εγχώριο μεγάλο κεφάλαιο, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, όπως τις σχεδιάζετε μαζί με την ΕΕ και άλλα κοράκια.

Αλλά, έχετε ακόμα ένα "φύλο συκής". Η αξιολόγηση που υπογράψατε τι προβλέπει;

Προβλέπει μια σειρά από επιτροπές εποπτείας και γνωμοδότησης, ξεχωρίζοντας το υπερταμείο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που έχει τις τράπεζες, ώστε να διασφαλίζεται πως οι μεταρρυθμίσεις θα υλοποιηθούν μέχρι κεραίας.

Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό κ. Τσίπρα, αν με ακούτε από εκεί που είστε, γιατί εδώ δεν έχετε εμφανιστεί.

Σας προκαλούμε, από αυτό το βήμα, να μας πείτε ποια βασικά "μνημονιακά" μέτρα, είτε από αυτά που παραλάβετε, αλλά διατηρείτε και εφαρμόζετε στο ακέραιο, είτε από αυτά που έχετε ήδη λάβει, είτε αυτά που ετοιμάζετε για το επόμενο διάστημα, πρόκειται να αναιρεθούν μετά τη λήξη του μνημονίου τον Αύγουστο του 2018, όπως ισχυρίζεστε!

Επί της ουσίας σας λέμε και εδώ είμαστε και θα το δούμε, κανένα! Γι' αυτό και λέμε ότι πρόκειται για μεγάλη πολιτική απατεωνιά.

Η πολυσυζητημένη λήξη των μνημονίων δεν θα φέρει κανενός είδους ελάφρυνση στους εργαζόμενους.

Το μόνο που έχουν να περιμένουν από εσάς οι εργαζόμενοι για το 2018, είναι νέα σκληρά μέτρα.

Η πλήρης εφαρμογή του νόμου-λαιμητόμου του Κατρούγκαλου, που ανταμείφθηκε για το ευάρεστο έργο του με μετάθεση σε άλλο, πιο "γκλαμουράτο" υπουργείο, δείχνει τα δόντια του.

Έχετε ήδη τινάξει το Ασφαλιστικό Σύστημα στον αέρα, καταργείτε τα ασφαλιστικά ταμεία, ενοποιώντας εισφορές και φορολογικά βάρη και έχετε το θράσος να χαρακτηρίζετε ως "υπεραπόδοση" των μέτρων, τη φτωχοποίηση των συνταξιούχων, αλλά και των εργαζόμενων που κυριολεκτικά γονατίζουν με τις ασφαλιστικές εισφορές.

Φέρνετε τώρα έναν προϋπολογισμό που προβλέπει σχεδόν 1 δισ. ευρώ πλεόνασμα απ' τον ΕΦΚΑ.

Πως θα το πετύχετε αυτό;

-Καταργώντας το ΕΚΑΣ, και τσακίζοντας τους χαμηλοσυνταξιούχους.

-Καθυστερώντας προκλητικά να δώσετε συντάξεις και αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες ξεκρέμαστους.

-Εφαρμόζοντας μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, ώστε να ξεζουμίσετε δεκάδες χιλιάδες φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, που δεν μπορούν να πληρώσουν τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που έχετε θεσπίσει.

Και σαν να μην φτάνει αυτό, ετοιμάζετε νέες μειώσεις των νέων συντάξεων, προωθώντας τον επανυπολογισμό τους.

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις σας, καταργείτε το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά. Φέρνοντας, μαζί και με άλλα μέτρα, πάνω από 1 δισ. ευρώ νέους φόρους, που θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.

Και για όποιον δεν μπορεί να πληρώσει την αντιλαϊκή φορολογία έχετε βρει τη λύση.

Πρώτα τον καταγγέλλετε ως φοροφυγά και μετά τον ρίχνετε στη δαγκάνα των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης. Με κατασχέσεις λογαριασμών και πλειστηριασμούς των περιουσιακών στοιχείων.

Όμως, για την πραγματική φοροαποφυγή των μεγάλων ομίλων, όχι απλά δεν βγάζετε κουβέντα, αλλά προβλέπετε μείωση ακόμα και της ισχνής φορολογίας που καταβάλουν, κατά 3,2% μετά από μια μείωση της τάξης του 17% την προηγούμενη χρονιά. Την ίδια ώρα, που η φορολόγηση των φυσικών προσώπων αυξάνεται κατά 5,5%.

Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση το γεγονός πως οι μεγάλοι όμιλοι καταβάλουν φορολογία της τάξης του 5% των συνολικών κρατικών εσόδων. Καθώς και ότι η φορολογία αυτή μειώνεται, αφού με μια σειρά από φοροαπαλλαγές και ειδικά καθεστώτα, όπως αυτό των εφοπλιστών, τα κέρδη τους είναι πρακτικά αφορολόγητα.

Γι' αυτό και η επίθεση που εξαπολύετε στη φοροδιαφυγή με το πλαστικό χρήμα, το δρακόντειο νομικό πλαίσιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τους πολλαπλούς ελέγχους στοχεύει πολλαπλά τους αυτοαπασχολούμενους.

Από τη μια ως φορολογικά υποζύγια για τη διασφάλιση της δημοσιονομικής πορείας του προϋπολογισμού. Και από την άλλη, ως μηχανισμού, με τον οποίο επιχειρείτε να πετάξετε έξω απ' την αγορά ένα μεγάλο αριθμό απ' αυτούς, ώστε να προχωρήσει η φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης, με ωφελημένο βέβαια μόνο το μεγάλο κεφάλαιο.

Δεν είστε αφελείς, όταν φορολογείτε -με ασφαλιστικές εισφορές και άμεση φορολογία- τους αυτοαπασχολούμενους, με ποσοστό που μπορεί και να ξεπερνά το 60%. Είστε απλά υπάλληλοι των μεγάλων ομίλων. Το λιγότερο που μπορούμε να σας πούμε δηλαδή. Στόχος σας είναι να επιταχύνετε την πορεία συγκέντρωσης της πίτας σε μια σειρά κλάδους, στις μεγάλες επιχειρήσεις, για όσους δεν το κατάλαβαν αυτό απ' τους συναδέλφους σας.

Αυτό κάνετε άλλωστε και ανοιχτά, με τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ που έχετε αναλάβει να προωθήσετε.

Απ' τα δομικά υλικά και τους μηχανικούς, μέχρι το φάρμακο, χτυπάτε τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες προς όφελος των μεγάλων ομίλων.

Η πολιτική σας είναι ποτισμένη, σε κάθε πλευρά της, με τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Γι' αυτό άλλωστε και επιχειρήσατε, με αποτυχία την πρώτη φορά, να προχωρήσετε σε μια βίαιη επίθεση απέναντι στο εργατικό κίνημα, με την απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας, φέρνοντας εκείνη την τροπολογία νυχτιάτικα.

Κόπτεστε και εσείς, όπως ο ΣΕΒ, τάχα για την αντιπροσωπευτικότητα των Σωματείων και την ίδια στιγμή στηρίζετε την εργοδοτική τρομοκρατία και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που απομαζικοποιούν τα Σωματεία.

Σας έπιασε ο πόνος τάχα, για τη συμμετοχή των εργαζομένων και την ίδια στιγμή διατηρείτε την αθλιότητα των ενώσεων προσώπων, που μπορούν να συστήνονται με το 15% των εργαζομένων για να αποφασίζουν μειώσεις μισθών!

Δίπλα σ' αυτό το έγκλημα ετοιμάζετε και άλλα.

Φέρνετε μια νέα κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, που φυσικά θα σφραγίσει όλες τις αντιδραστικές αλλαγές των τελευταίων ετών.

Πού πήγε άραγε η υπόσχεση σας πως θα επαναφέρετε τις προηγούμενες διατάξεις;

Ετοιμάζεστε να χτυπήσετε ακόμα και το δικαίωμα των Σωματείων και Ομοσπονδιών να υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αξιοποιώντας ως πρόσχημα τη λεγόμενη αντιπροσωπευτικότητά τους.

Θέλετε να τσακίσετε το εργατικό κίνημα, να του κόψετε τα φτερά, να εμποδίσετε τα Συνδικάτα ακόμα και να διαπραγματεύονται συλλογικά τους όρους εργασίας με τους καπιταλιστές.

Δεν σας υποχρεώνει κανείς να το κάνετε αυτό.

Έχετε, ως χώρος, ιστορική αλλεργία στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Άλλωστε, ακόμα και ως κυβέρνηση και κυβερνητικό κόμμα, δεν έχετε και καμιά ουσιαστική παρουσία πουθενά... Οπότε μύχιος πόθος σας είναι να το διαγράψετε...

Δεν είναι τυχαία η στάση σας.

Κατάγεστε από ένα πολιτικό ρεύμα που έχει παραδώσει τα όπλα, που έχει ενσωματωθεί ολοκληρωτικά μέσα στο σύστημα και που γι' αυτό, όποτε ακούτε για ταξική πάλη σας πιάνει κρύος ιδρώτας...

Δεν θα σας απαντήσουμε ξανά, πως εσείς έχετε ψηφιστεί μόλις απ' το 20% του εκλογικού σώματος και πως, έτσι κι αλλιώς, δεν έχετε καμιά νομιμοποίηση να προχωρήσετε αυτό το μέτρο.

Ούτε ότι είναι αποκαλυπτική η δήθεν αγωνία του μεγάλου εχθρού των εργατικών δικαιωμάτων, του ΣΕΒ, για την υποτιθέμενη βελτίωση της λειτουργίας των Σωματείων του εργατικού κινήματος.

Οι νόμοι του αστικού κράτους εκφράζουν το δίκαιο της δικής σας τάξης, της άρχουσας τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου που υπηρετείτε.

Όμως σας προειδοποιούμε να μην τολμήσετε να το επιχειρήσετε.

Δεν πρόκειται να παραδώσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της εργατικής τάξης στην απεργία, απλά επειδή θα το ψηφίσετε παρέα με την, κατά τα άλλα, επάρατη δεξιά της ΝΔ, στη Βουλή.

Σας προειδοποιούμε πως το χέρι της εργατικής τάξης είναι πολύ πιο δυνατό από όσο νομίζετε.

Και δεν πρόκειται να σας σώσουν οι γελοιότητες κάποιων υπουργών σας που ανακάλυψαν δήθεν αντισυγκεντρώσεις στη δικαιολογημένη διαμαρτυρία των Σωματείων ενάντια στην κυβερνητική φιέστα στην Δυτική Αττική, με την προβολή ταυτόχρονα των δικών τους αιτημάτων και προτάσεων, άσχετα αν συμφωνείτε, που δίνουν απάντηση και ανακούφιση μόνιμη και πραγματική στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Εκτός κι αν σκέφτεστε μαζί με το χτύπημα στην απεργία, να βάλετε στο γύψο και τις συγκεντρώσεις!

'Η να επιτρέπετε μόνο όσες εσείς εγκρίνετε...

Και μάλιστα σήμερα είχαμε νέες αθλιότητες από υπουργούς της κυβέρνησης σας, ότι τάχα το ΚΚΕ δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για την απλή αναλογική στην Τοπική Διοίκηση, όπως και ότι ο Δήμος Πάτρας δεν εφαρμόζει τα μέτρα ατομικής προστασίας για τις καθαρίστριες.

Προτείνουμε να πείτε στους συνεργάτες των υπουργών σας να τους ενημερώνουν καλύτερα, για να μην εκτίθενται και συμπεριφέρονται μέσα στο κοινοβούλιο ως "τρολ" του διαδικτύου. Για τη μεν απλή αναλογική -όταν και εφόσον την φέρει κι αν είναι απλή και άδολη- έχουμε πει, εδώ και χρόνια αν δεν το ξέρετε, ότι το ΚΚΕ θα την ψηφίσει, ως μέτρο για την ισοτιμία της ψήφου και όχι ως εργαλείο για άλλου είδους συμπράξεις, συνεργασίες, όπου εσείς θα δυσκολεύεστε και θα ψάχνετε δεξιά-αριστερά να βρείτε συμμάχους, όπως θέλετε εσείς και όπως επιδιώκετε, άλλωστε το ξέρει πάρα πολύ καλά και ο ελληνικός λαός και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι σας.

Για το δε Δήμο Πάτρας, σας ενημερώνουμε ότι ο Πελετίδης εφαρμόζει ήδη το μέτρο και με το παραπάνω, όμως ταυτόχρονα λέει ότι κάνετε παροχές με ξένα κόλλυβα, γιατί βάζετε τους δήμους να τα πληρώνουν. Αλλά δεν σας ενοχλεί αυτό με τον Πελετίδη, άλλα σας ενοχλούν που τα ξέρει καλά ο λαός της Πάτρας. Και για τη δουλειά του και για το έργο του και για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και για τις διεκδικήσεις του και γι' αυτά που σας καταμαρτυρά και που έχει απόλυτο δίκιο και γι' αυτό έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας του λαού εκεί στην πόλη.

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, το 2018, έρχονται και πιθανά νέα μέτρα. Τα περιβόητα "stress test" των τραπεζών θα γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Γι' αυτό και ετοιμάζετε ένα ακόμα πιο σκληρό πλαίσιο για να προχωρούν οι πλειστηριασμοί κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Δείχνετε για μια ακόμα φορά το πραγματικό σας πρόσωπο.

Γιατί κεντρικός σας στόχος είναι να γίνονται όλοι οι πλειστηριασμοί ηλεκτρονικά, σαν τους κλέφτες, παρακάμπτοντας ακόμα και την όποια προστασία προσφέρουν τα δικαστήρια.

Ο στόχος σας είναι πολλαπλός.

Από τη μια να τα βγάλουν όλα στο σφυρί οι τράπεζες και τα funds. Αυτά τα ίδια funds δηλαδή, τα οποία αδειοδοτείτε αφειδώς, ξεχνώντας πως τα χαρακτηρίζατε πριν μόλις δύο χρόνια, ως κοράκια.

Να βγάλουν λοιπόν τα κοράκια στο σφυρί όλα τα ακίνητα φιλέτα και κυρίως επιδιώκετε να εξαναγκάσετε τους εργαζόμενους να καταβάλλουν ό,τι μπορούν απ' το υστέρημά τους στις τράπεζες για να μην χαθούν τα σπίτια τους. Άλλωστε και ο νόμος Κατσέλη που έχετε φτιάξει βολεύει... Ο εργαζόμενος πληρώνει ό,τι μπορεί στην τράπεζα, το δάνειο είναι ενήμερο, και η υποθήκη παραμένει, οπότε η τράπεζα δεν μπαίνει μέσα κεφαλαιακά...

Και στην πορεία θα αξιοποιήσετε και τα "stress test" και την πιθανότητα ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης και ίσως κουρέματος καταθέσεων, για να προχωρήσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να κάμψετε όποιες αντιρρήσεις υπάρχουν για τους πλειστηριασμούς.

Θα μας βρείτε μπροστά σας.

Η περιβόητη ανάπτυξη που λέτε ότι φέρνετε το 2018 είναι άδικη, αντιλαϊκή.

Τσακίζετε μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους. Με φόρους, κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, μειώσεις συντάξεων, αύξηση εισφορών, πλειστηριασμούς και μειώσεις κοινωνικών επιδομάτων.

Με τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθείτε επιθετικά την επόμενη περίοδο, για να βρουν κερδοφόρα διέξοδο οι μονοπωλιακοί όμιλοι, στην Ενέργεια, στις Μεταφορές ακόμα και στο νερό.

Πρόκειται για μέτρα που δεν είναι προσωρινά, έκτακτα, έρχονται για να μείνουν. Μέτρα που υπηρετούν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Μέτρα που αποδεικνύουν πως η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν είναι και δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή.

Η ανάπτυξη που θέλετε πατάει πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων των εργαζομένων, γιατί όσα κερδίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι τα χάνουν οι εργαζόμενοι.

Άλλωστε, τα λαϊκά στρώματα είδαν το τελευταίο διάστημα και μια άλλη, εξίσου αποκρουστική όψη της ανάπτυξης με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, με την απουσία αντιπλημμυρικών έργων, ακόμα και σε βασικές υποδομές, όπως οι εθνικές οδοί, καθώς και άλλα εγκλήματα, στο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης της γης και της χωροταξίας, που υπηρετεί σχεδιασμούς του κεφαλαίου.

Οι νεκροί της Μάνδρας, οι σκοτωμένοι στους τόπους δουλειάς, η ρύπανση του Σαρωνικού, η φτώχεια, η ανεργία και η ανέχεια έχουν κοινό παρονομαστή την ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών για περισσότερα κέρδη, για περισσότερο μεγάλο φαγοπότι. Αυτή είναι η ουσία.

Γι' αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να οργανώσουν άμεσα, τώρα την αντεπίθεσή τους.

Να φέρουν μαχητικά στο προσκήνιο την απαίτηση να ικανοποιηθούν οι πραγματικές ανάγκες τους. Να σηκώσουν το κεφάλι. Να οργανώσουν εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο δουλειάς, παντού σε όλη τη χώρα. Να συντονίσουν την πάλη τους με όλα τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν και μέσα στις μεγάλες πόλεις και στην ελληνική ύπαιθρο, στα χωριά της πατρίδας μας.

Να αλλάξουν αρνητικούς συσχετισμούς παντού, να οργανωθούν, να παλέψουν μέσα απ' το κίνημα, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που μπορεί σήμερα πραγματικά να εμπνεύσει την ελπίδα, που μπορεί να σταθεί δίπλα τους, να δώσει ανάταση στο λαό και σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.