Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΕΛέητη ΣΥμμορια: Βάφει άσπρα τα κοράκια − ΠΑΜΕ και των εργατών τα σπίτια δεν παραχωρούμε, όσο κι αν χτυπάτε δεν υποχωρούμε − Δημήτρης Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο (VIDEO - Φωτό)

ΠΑΜΕ
Δυναμική απάντηση στην ποινικοποίηση της δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς
Πέμπτη 21/12/2017 - 19:47 - Ενημέρωση: Πέμπτη 21/12/2017 - 19:55
«Των εργατών τα σπίτια δεν παραχωρούμε, όσο κι αν χτυπάτε δεν υποχωρούμε». Μήνυμα προς την κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που βλέπουν στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας μια ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους, πως θα τους βρίσκουν μπροστά τους, έστειλαν εργαζόμενοι, σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.
Καλώντας σε οργάνωση και αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή,
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η κυβέρνηση θα βρίσκει το λαό μπροστά της ενάντια στην επαίσχυντη τροπολογία
Πέμπτη 21/12/2017 - 18:36 - Ενημέρωση: Πέμπτη 21/12/2017 - 18:53
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στην τροπολογία της κυβέρνησης που ποινικοποιεί τη δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Έχει χάσει την ψυχραιμία της υλοποιώντας τις επιταγές των τραπεζών, των funds, των "κορακιών", όπως τους έλεγε και η ίδια παλιότερα. Υλοποιώντας τις επιταγές τους για πλειστηριασμούς -πρώτης ακόμη κατοικίας- λαϊκών οικογενειών και βέβαια ποινικοποιώντας από σήμερα τη δράση όσων αγανακτούν, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή την αδικία.
Θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει -εάν απόψε τολμήσουν και ψηφίσουν με την ονομαστική ψηφοφορία, που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβερνητικής πλειοψηφίας- αυτή την επαίσχυντη τροπολογία, δεν θα μπορούν να σταθούν σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα νομιμοποιηθεί αυτό το μέτρο, ακόμη κι αν ψηφιστεί, δεν θα περάσει. Θα βρίσκουν το λαό, την εργατική τάξη, τους αυτοαπαχολούμενους, τη νεολαία κάθε μέρα στο δρόμο».
902

«Τώρα σου δίνουν μέρισμα κι αύριο σου παίρνουν το διαμέρισμα», φώναξαν σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, σχολιάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης που από τη μια επιδεικνύει τα ψίχουλα του «κοινωνικού μερίσματος» ως φιλολαϊκό μέτρο, ενώ την ίδια στιγμή προτάσσει το μαστίγιο των αυτεπάγγελτων διώξεων ενάντια στις κινητοποιήσεις που υπερασπίζονται τη λαϊκή κατοικία.
Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, κατήγγειλε την κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού από την κυβέρνηση, που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.
Όπως τόνισε, οι συμφωνίες κυριών που κάνει υποτίθεται η κυβέρνηση με τις τράπεζες είναι κούφια λόγια και ξεκαθάρισε πως οι πλειστηριασμοί ενάντια στη λαϊκή κατοικία θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο στα Ειρηνοδικεια αλλά και σε κάθε γειτονιά τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές. Το σύνθημα «"Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» μπορεί να αξιοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως όχημα για να τον διευκολύνει να καταλάβει τα κυβερνητικά έδρανα, σχολίασε ο Β. Συρίγος, τόνισε όμως πως το ταξικό κίνημα εννοεί τα λόγια του. Τέλος, κάλεσε σε ετοιμότητα για απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που έχει έτοιμο η κυβέρνηση στο συρτάρι και από μέρα σε μέρα μπορεί να φέρει για ψήφιση στη Βουλή.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.