Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΜΕ - Σωματεία Αττικής: «Φτώχεια και πνιγμοί για την εργατιά, κέρδη και χλιδή για τ’ αφεντικά» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση Συνδικάτων για μέτρα ανακούφισης - Αποχώρησε η Περιφερειακή αρχή για να αποφύγει τη συζήτηση για τις εγκληματικές της ευθύνες
«Έργα τώρα αντιπλημμυρικά για να μην πεθάνει η εργατιά» και «Φτώχεια και πνιγμοί για την εργατιά, κέρδη και χλιδή για τ’ αφεντικά» φώναξαν Συνδικάτα της Αττικής κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη το απόγευμα.  Βίντεο:
«Αντιπλημμυρικά έργα τώρα. Αποζημιώσεις 100%. Έργα για τις λαϊκές ανάγκες, όχι για τα κέρδη του κεφαλαίου» έγραφε το πανό που είχαν αναρτήσει στην αίθουσα συνεδριάσεων απαιτώντας άμεσα μέτρα για την ανακούφιση και προστασία των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αττική.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ακόμη αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Επιτροπής Ελευσίνας.
Από τη μεριά της, ωστόσο, η Περιφερειακή Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) έβαλε σε εφαρμογή τη σκηνοθετημένη της απόδραση από το συμβούλιο, καθώς ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου διέκοψε με αστείες προφάσεις την συνεδρίαση λίγο μετά την έναρξή της. Στόχος να μην ακουστούν τα αιτήματα των συγκεντρωμένων και να μην απολογηθεί η Περιφερειακή Αρχή για τις εγκληματικές ευθύνες που τη βαραίνουν μαζί με τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Είχε προηγηθεί ένα ολιγόλεπτο σόου της πλειοψηφίας, που περιλάμβανε την προβολή διαφανειών με τη μορφή διάλεξης από πανεπιστημιακό καθηγητή, αναλύοντας το τι έγινε στη Μάνδρα και τη Ν.Πέραμο, σαν να μην ξέρουν οι κάτοικοι τι έπαθαν αυτές τις μέρες. Ακολούθησε η ανάγνωση ενός κειμένου από τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γ. Βασιλείου, με προκλητικές διαπιστώσεις, όπως ότι πρόκειται «βιβλική καταστροφή του Νώε», αλλά και για την «υποδειγματική λειτουργία» (!) του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου. Μόλις ολοκληρώθηκε η ανάγνωση του κειμένου, ο πρόεδρος του συμβουλίου ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεδρίασης και την αποχώρηση της πλειοψηφίας. 
Την ίδια στιγμή η επικεφαλής της πλειοψηφίας, Ρ. Δούρου επέλεγε να μοιράζει δηλώσεις σχολιάζοντας την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη βουλή. Αποδεικνύοντας έτσι ότι προτιμά να τροφοδοτεί τη δικομματική κοκορομαχία με την αξιωματική αντιπολίτευση, παρά να ακούσει και να τοποθετηθεί μπροστά στο λαό που υποφέρει από τις καταστροφές, που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με την πολιτική τους προξένησαν στο λαό της περιοχής.
Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης
Τη μεθοδευμένη προσπάθεια της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής να μην πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που βασικό θέμα είχε τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι και αγνοείται ένας ακόμα καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Αττικής.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Από την αρχή της συνεδρίασης, η διοίκηση της κας Δούρου ήταν φανερό ότι είχε ειλημμένη απόφαση να διακόψει τη συνεδρίαση, γεγονός που το καταγγείλαμε.
Στόχος αυτής της αναιτιολόγητης διακοπής ήταν να μη συζητηθούν και αποκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες της σημερινής, όσο και των προηγούμενων διοικήσεων, αλλά και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για τις αιτίες της καταστροφής.
Δεν σεβάστηκαν ούτε τους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής, που άφησαν τα πλημμυρισμένα και κατεστραμμένα σπίτια τους και ήρθαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο να διαμαρτυρηθούν για το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος τους και να απαιτήσουν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση και αποκατάσταση των καταστροφών και τα απολύτως αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία της ζωής τους.
Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα θετικό από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις, τις κυβερνήσεις, στην Περιφέρεια και τους δήμους. Η πείρα έχει δείξει ότι μόλις καταλαγιάσει η δικαιολογημένη οργή και σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, οι σημερινές υποσχέσεις θα ξεχαστούν. Γι’ αυτό καλούμε τους εργαζόμενους και τους κατοίκους να δυναμώσουν τον οργανωμένο αγώνα τους».
Ήθελαν να μην απολογηθούν για την εγκληματική πολιτική που ακολουθούν...
Ο Γ. Μανουσογιαννάκης, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σχολιάζοντας τη στάση της διοίκησης, δήλωσε:
«Η πλειοψηφία της διοίκησης της Περιφέρειας, της κύριας Δούρου, του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν αποφασίσει από την αρχή να την διακόψουν. Έψαχναν απλά μια πρόφαση. Αυτό μας το είχαν πει και ορισμένοι σύμβουλοί τους, πριν ακόμα ξεκινήσει η συνεδρίαση. Δεν συνέβη τίποτα που να τους εμποδίζει να συνεχίσουν, απλά ανάμεσα σε δύο ομιλίες, μέχρι να έρθει ο επόμενος ομιλητής οι συγκεντρωμένοι φώναξαν κάποιο σύνθημα, που είναι απόλυτα δικαιολογημένο βεβαίως και να φωνάξουν και να εκφράσουν την οργή τους, γιατί είναι οργισμένοι, γιατί έχασαν 21 φίλους, συγγενείς τους, συναδέλφους τους, τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί. Δεν μπορούν λοιπόν με αστεία επιχειρήματα, με τέτοιους τρόπους, με προφάσεις να διακόπτουν μια συνεδρίαση.
Ήθελαν να μην απολογηθούν σήμερα για αυτή την εγκληματική πολιτική που ακολουθούν και αυτοί και οι προηγούμενοι και για αυτό προσπάθησαν να αποφύγουν.
Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να μην σταματήσουν ούτε λεπτό να διεκδικούν να παλεύουν για να κερδίσουν αυτά που έχουν ανάγκη οι ίδιοι. Να προστατεύσουν πρώτα απ' όλα τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους, των οικογενειών τους, γιατί αυτή κινδυνεύει, αυτό αποδεικνύεται. Αυτή η πάλη χρειάζεται συνέχεια, χρειάζεται συντονισμό, χρειάζεται να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους και να εκφράσουν βεβαίως και την αλληλεγγύη τους».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει ξανασυμβεί τέτοια διακοπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο απάντησε: «Οχι. Μάλιστα σε άλλες περιπτώσεις εδώ στο ίδιο Περιφερειακό Συμβούλιο με πολύ μεγάλη ένταση και αν θέλετε και με κίνδυνο να τους χτυπήσουν κιόλας δεν είχαν διακόψει τη συνεδρίαση. Ε, τώρα επέλεξαν αυτό για τους λόγους τους οποίους αναφέραμε».
Καταγγέλλουν τη στάση του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής
Στο μεταξύ, την στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής (ΠΑΣΚΕ), που κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μην οργανωθεί η διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης και προστασίας των πληγέντων από τις πλημμύρες, καταγγέλλουν τα σωματεία που συντονίζοντας τη δράση τους έχουν ήδη προχωρήσει σε κοινές πρωτοβουλίες.
Τα σωματεία που οργάνωσαν σύσκεψη το περασμένο Σάββατο και κινητοποίηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάλεσαν το Εργατικό Κέντρο να προκηρύξει στάση εργασίας για να διευκολύνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση. Όμως η πλειοψηφία του ΕΚΕΔΑ αρνήθηκε με διάφορες δικαιολογίες τη συνεδρίαση των οργάνων του, δεν έλαβε απόφαση για στάση εργασίας, ούτε καν για συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας.
Την ίδια ώρα που «υπάρχουν εργοστάσια της δύναμης του εργατικού κέντρου διαλυμένα από τις πλημμύρες (ΕΑΣ, Τζόνσον κ.α), συνάδελφοι που δεν γνωρίζουν αν θα έχουν αύριο μεροκάματο, άλλοι με διαλυμένα σπίτια και μέλλον αβέβαιο», οι δυνάμεις που πλειοψηφούν στο Εργατικό Κέντρο «αδρανούν μεθοδευμένα και συστηματικά στην σύγκληση ολομέλειας του ΔΣ - αίτημα που από τη πρώτη στιγμή κατέβαλαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου - με το πρόσχημα ότι δεν μπορούν τόσο γρήγορα να συντονίσουν τα σωματεία μέλη του ΕΚΕ-ΔΑ»...
902, Τρίτη 21/11/2017 - 21:16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.