Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

«America is back»: Η Αλεξιούπολη του κυρίου ΤσΗΠΑ και το ξεγύμνωμά του στο μαγαζί ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ − ΚΚΕ: Το «πολιτικό στριπτίζ» της ξεφτίλας και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης

Ελικόπτερα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης
*
*
ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΪΑΤ
Βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη
Βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη ετοιμάζουν οι ΗΠΑ καθώς φαίνεται πως υπάρχει και η σχετική συμφωνία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ουάσιγκτον.
Το σχεδιασμό επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ γνωστοποιώντας ότι οι ΗΠΑ θέλουν και για στρατιωτικούς σκοπούς να αξιοποιήσουν την Αλεξανδρούπολη, η οποία δύο φορές έως τώρα έχει αξιοποιηθεί σαν προσωρινή βάση για τη μεταφορά στρατευμάτων, οχημάτων και ελικοπτέρων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα σχετικά με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα σχετικά με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αναφέρει τα εξής:
«Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, ανακοίνωσε τη μετατροπή μέρους του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, τη στιγμή που εδώ και δύο εβδομάδες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σιωπά προκλητικά στα ερωτήματα του ΚΚΕ για το τι συμφωνήθηκε με την κυβέρνηση Τραμπ.
Φαίνεται ότι το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ αρχίζει να αποδίδει καρπούς, η έκταση του “πολιτικού στριπτίζ” της ξεφτίλας αρχίζει να αποκαλύπτεται και η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει το λαό για όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.
Κυρίως όμως ο ελληνικός λαός χρειάζεται να αντιπαλέψει αυτές τις επαίσχυντες συμφωνίες, που τον εμπλέκουν σε μεγάλους κινδύνους, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΝΑΤΟ-ΗΠΑ - ΕΕ στην περιοχή και που πάνε χέρι χέρι με τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική». 
902, 4/11/2017

Ο Τζέφρι Πάιατ, μίλησε στο 7o συνέδριο «Navigator 2017, The Shipping decision Makers forum», στο πλωτό Μουσείο «Hellas Liberty» και σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ έκανε ειδική αναφορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο, όπως τόνισε, οι ΗΠΑ θέλουν να χρησιμοποιήσουν τόσο για εμπορικούς, όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς, ειδικότερα για βάση ελικοπτέρων.
  • «Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Θέλουμε να διαδραματίσει έναν μεγαλύτερο ρόλο», ανέφερε χαρακτηριστικά επιβεβαιώνοντας, όχι μόνο τα σχέδια για την Αλεξανδρούπολη, αλλά και το πόσο επικίνδυνες είναι οι συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση Τραμπ των ΗΠΑ που εμπλέκουν τη χώρα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς θέτοντας το λαό σε σοβαρούς κινδύνους.
Στην Αλεξανδρούπολη οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δημιουργήσουν τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού Αερίου (LNG) και σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα ήδη οι αμερικανική εταιρεία «Tellurian Energy» έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να εισέλθει σε κοινοπραξία και με εταιρείες ελληνικών συμφερόντων.
Ανέφερε ακόμα πως προχωρά η επένδυση στα ναυπηγεία της Σύρου από τον όμιλο Onex.
  • «America is back», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης και πρόσθεσε ότι «οι σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές. Θα συνεχίσουν να ενδυναμώνονται».
902, Παρασκευή 03/11/2017 - 21:07

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.