Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΚΚΕ: Μόνο νέοι κίνδυνοι για τον λαό − ΞεΤσΗΠΑτοι με κοινή στρατηγική: «Όποιος εμπιστευτεί την Ελλάδα σήμερα, μπορεί μονάχα να κερδίσει»

ΚΚΕ
Μόνο νέοι κίνδυνοι μπορούν να προκύψουν για το λαό από το ταξίδι του Αλ.Τσίπρα στις ΗΠΑ
Σε ανακοίνωση για το ταξίδι και τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Ο πρωθυπουργός, με τις παρεμβάσεις του απ’ τις ΗΠΑ, παραδέχεται ότι κύριος σκοπός του ταξιδιού του είναι η πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, με την αναβάθμιση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα και ειδικά αυτής στη Σούδα.
Φτάνει σε σημείο, μάλιστα, να λέει ότι οι σκοποί της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας συμπίπτουν με τη στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή, θυμίζοντας ό,τι έλεγαν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα αλήστου μνήμης "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ".
Όσον αφορά τα δήθεν "ανταλλάγματα", αυτά δεν θα ωφελήσουν καθόλου τον ελληνικό λαό, όπως δεν τον ωφέλησε καθόλου όλα αυτά τα χρόνια η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, η στήριξη όλων των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. Αυτά αφορούν μόνο τα κέρδη των εγχώριων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων που θα επενδύσουν στην εργασιακή ζούγκλα στην Ελλάδα, καθώς και στην εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της χώρας. Και μόνο από το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας αποθεώνει το "επιχειρηματικό δαιμόνιο" του Τραμπ, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο επικίνδυνη είναι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ποιος θα κερδίσει από αυτές τις επενδύσεις.
Το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ αποδεικνύει και κάτι ακόμη: Ότι, παρά τις όποιες διαφορές στα επιμέρους, κυβέρνηση, ΝΔ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα ταυτίζονται στρατηγικά σ’ ότι αφορά τη στήριξη των σχεδίων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, καθώς και την ενεργό εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτά τα σχέδια και επιδίδονται σε έναν αγώνα πλειοδοσίας για το ποιος μπορεί καλύτερα να τα υπηρετήσει.
Απ’ αυτό το ταξίδι μόνο νέοι κίνδυνοι μπορούν να προκύψουν για τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται ξεσηκωμός ενάντια στις νέες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για λογαριασμό της άρχουσας τάξης της χώρας, που τη μόνη "αναβάθμιση" που πετυχαίνουν είναι την αναβάθμιση της Ελλάδας ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.»
902, Δευτέρα 16/10/2017 - 13:36
*
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
«Κοινά σημεία με τη στρατηγική των ΗΠΑ»
«Κοινά σημεία με τη στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή» διαβλέπει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που σε αποκλειστική στην εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα «Greek News» κάνει ειδική αναφορά στη βάση της Σούδας για να υπογραμμίσει την «εξαιρετικά σημαντική αμυντική συνεργασία μας».
Με τα όσα δηλώνει καθιστά σαφές πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εμπλέκει όλο και πιο βαθιά την Ελλάδα και το λαό της σε επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και τη μεγαλύτερη αξιοποίηση της βάσης της Σούδας για επιδρομές σε βάρος άλλων λαών για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων της Ενέργειας.
Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει πως «η χώρα ανακτά ρόλο κλειδί στις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις και βαδίζει με σταθερά βήματα σε τροχιά ανάπτυξης» παζαρεύοντας το ρόλο αυτό για οφέλη και ανταλλάγματα υπέρ της ελληνικής αστικής τάξης. Αναφέρει πως
«η αυξανόμενη δυναμική της σχέσης στρατηγικού χαρακτήρα που έχουμε με τις ΗΠΑ -ειδικά στην Οικονομία, την Ενέργεια και την Άμυνα/Ασφάλεια- έχει καθοριστική σημασία. Με τον Πρόεδρο Τραμπ, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα». Προσθέτει πως «είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ, με δεδομένο το ενδιαφέρον τους για τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά και την εξαιρετικά σημαντική αμυντική συνεργασία μας -μεταξύ άλλων και στη Σούδα- έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που οι σκοποί της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας βρίσκουν κοινά σημεία με τη στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή».
Ισχυρίζεται ότι «είμαι πεπεισμένος ότι ο διάλογος και η συνεργασία μας με την αμερικανική κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση, μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τα συμφέροντά μας και την περιοχή» αθωώνοντας την αιματοβαμμένη πολιτική των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Απευθύνει κάλεσμα στους επιχειρηματικούς ομίλους να επενδύσουν στην Ελλάδα και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες για κερδοφορία που δημιουργεί η ασκούμενη πολιτική και επικαλείται την επενδυτική ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ για να πείσει τους υποψήφιους επενδυτές. Δηλώνει χαρακτηριστικά ότι
«ο πρόεδρος Τραμπ έχει μακρά πορεία στο χώρο των επιχειρήσεων. Γνωρίζει πότε μια επένδυση μπορεί να είναι επωφελής και πότε όχι. Βλέποντας κάποιος την Ελλάδα σήμερα, νομίζω ότι μπορεί εύκολα να διαγνώσει ότι ανοίγονται μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στους κρίσιμους τομείς της Οικονομίας» και προσθέτει «όποιος εμπιστευτεί την Ελλάδα σήμερα, μπορεί μονάχα να κερδίσει».
902, Σάββατο 14/10/2017 - 16:26 - Ενημέρωση: Σάββατο 14/10/2017 - 17:18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.