Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

23χρονος νεκρός στα νταμάρια της εκμετάλλευσης - Ο 3ος νεκρός στο Κορωπί το τελευταίο 5μηνο − ΠΑΜΕ ανυπότακτοι στην πλουτοκρατία, δεν της παραδίνουμε την απεργία (Μεγάλη συγκέντρωση -VIDEO - 18 ΦΩΤΟ)

«Όπλο των εργατών είναι η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία» ήταν το μήνυμα που έστειλαν το ΠΑΜΕ και εργατικά Συνδικάτα της Αθήνας κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.
ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Στο γύψο δε θα βάλετε καμία απεργία» το μήνυμα της κινητοποίησης στο υπουργείο Εργασίας

Με την κινητοποίησή τους απάντησαν αγωνιστικά σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να αλλάξουν προς το χειρότερο το συνδικαλιστικό νόμο, ιδιαίτερα τις διατάξεις που ισχύουν για την κήρυξη μιας απεργίας, όπως προβλέπεται στην 3η αξιολόγηση. «Στο γύψο δε θα βάλετε την απεργία, καμιά υποταγή στην πλουτοκρατία», βροντοφώναξαν εργαζόμενοι και άνεργοι.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κινητοποίηση είναι μια πρώτη απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Παράλληλα κατήγγειλε το νέο εργατικό δυστύχημα στο Κορωπί (Βλέπε πιο κάτω).
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, τόνισε ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, σημειώνοντας ότι αν τα σχέδια της κυβέρνησης έρθουν στη Βουλή, οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν με γενική απεργία.
Το φιλικό περιβάλλον για το κεφάλαιο, που πρεσβεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και η ΝΔ, σημαίνει εχθρικό μέλλον για τους εργαζόμενους, επισήμανε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων σε Επισιτισμό - Τουρισμό και Ξενοδοχεία Ν. Αττικής.
Ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν έγινε καμία συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, σημειώνοντας ότι «εξαφανίστηκε». Προειδοποίησε ότι την επόμενη φορά, το εργατικό κίνημα δεν θα έρθει για μια απλή παράσταση διαμαρτυρίας, αλλά θα την περιμένει στο γραφείο της. Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, για την υπογραφή ΣΣΕ, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα.











Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να οργανώσουν την ενημέρωση και την αντίσταση στους χώρους δουλειάς, με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις κάθε μορφής. Με την ανακοίνωση των σχεδίων της κυβέρνησης να κλιμακώσουν με πικετοφορίες και συλλαλητήρια. Κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία να πάρουν απόφαση και να προετοιμάζονται για γενική απεργία όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να φέρει νόμο για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.
902, Πέμπτη 12/10/2017 - 18:21 - Ενημέρωση: Πέμπτη 12/10/2017 - 20:24
*
Ακόμα ένας εργάτης νεκρός στο βωμό του κέρδους
Δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος των θανατηφόρων εργατικών «ατυχημάτων».
Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης, 60χρονος εργάτης σκοτώθηκε στο νταμάρι του Κυριακού στο Κορωπί. Το νέο έγκλημα έγινε όταν περίπου στις 3 το πρωί, ο εργαζόμενος βρέθηκε στο κενό, από ύψος 6 μέτρων και τσακίστηκε στα βράχια.
Το νταμάρι δεν έχει άδεια λειτουργίας εξόρυξης και όλα δείχνουν ότι γινόταν παράνομη εξόρυξη. Είναι ο 23ος νεκρός τους τελευταίους 5 μήνες και ο 3ος στην περιοχή του Κορωπίου.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εργαζόμενου και σημειώνει:
«Αυτή είναι η σύγχρονη ζούγκλα της “δίκαιης” ανάπτυξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπου οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι, χωρίς δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις, χωρίς μέτρα προστασίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα συνδικάτα να αγωνιστούν για την ίδια τους την ζωή, να την υπερασπιστούν διεκδικώντας όλα τα μέτρα που την εξασφαλίζουν».
902, Πέμπτη 12/10/2017 - 16:07 - Ενημέρωση: Πέμπτη 12/10/2017 - 16:08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.