Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: Επιχειρηματίες της παπαρούνας με «Απο-Φασιστική Υποστήριξη» και νέα δολοφονία αμάχων


ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κλιμακώνουν τη στρατιωτική δράση στη σκιά της νέας δολοφονίας αμάχων
Απροσδιόριστος, μέχρι στιγμής, αριθμός αμάχων έχασε χθες τη ζωή του στο Αφγανιστάν, από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ που ήρθε ως απάντηση στις επιθέσεις με βομβιστές καμικάζι και όλμους κατά του αεροδρομίου της Καμπούλ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Τζιμ Μάτις, και του γενικού γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, την Τετάρτη.

Απώλειες αμάχων από αεροπορικό βομβαρδισμό των ΗΠΑ
Μια αεροπορική επιδρομή αεροσκαφών της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που είχε στόχο να καταπνίξει μια επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα οι Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ (βλέπε πιο κάτω), κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις, προκάλεσε αρκετές απώλειες αμάχων, ανακοίνωσε η διοίκηση της επιχείρησης «Αποφασιστική Υποστήριξη» του ΝΑΤΟ.
Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε για τη στήριξη των αφγανικών ειδικών δυνάμεων που μάχονταν τους επιτιθέμενους που έπληξαν το αεροδρόμιο της Καμπούλ, αλλά παρουσιάστηκε μια δυσλειτουργία στο σύστημα πυραύλων «προκαλώντας αρκετές απώλειες», ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)
902, Τετάρτη 27/09/2017 - 22:41

Υπενθυμίζεται ότι μερικές ώρες μετά την άφιξη του Μάτις στην Καμπούλ, ένοπλοι έβαλλαν με όλμους εναντίον του αεροδρομίου και πολλοί βομβιστές καμικάζι επιτέθηκαν σε αυτό, μια ενέργεια την ευθύνη για την οποία διεκδίκησαν τόσο οι Ταλιμπάν, όσο και το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Επίσης, ένοπλοι που είχαν οχυρωθεί σε ένα κοντινό σπίτι ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας που κράτησαν για μεγάλο μέρος της ημέρας. Οι αμερικανικές δυνάμεις προχώρησαν σε ένα πλήγμα από αέρος για να υποστηρίξουν την αφγανική αστυνομία η οποία μαχόταν με τους δράστες της επίθεσης, αλλά σημειώθηκε «δυσλειτουργία» ενός πυραύλου που προκάλεσε πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων, σύμφωνα με την αποστολή των ΗΠΑ και του NATO στη χώρα.
Ένας πρώτος απολογισμός του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν έκανε λόγο για μια γυναίκα νεκρή και 11 άμαχους τραυματίες. Αλλά ο ακριβής απολογισμός παρέμενε άγνωστος το βράδυ της Τετάρτης και υπήρχε ενδεχόμενο, σύμφωνα με αφγανικά ΜΜΕ, να είναι πολύ πιο βαρύς από τον επίσημο.
Η αμερικανική και νατοϊκή δύναμη εξέφρασε «βαθιά λύπη» για τις απώλειες μεταξύ των αμάχων.
Κλιμακώνουν τη στρατιωτική δράση τους οι ΗΠΑ
Η επίσκεψη του Μάτις ακολουθεί την ανακοίνωση της νέας πολιτικής του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο Αφγανιστάν, η οποία προβλέπει την κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης εναντίον των Ταλιμπάν, οι οποίοι κερδίζουν εδάφη στην προσπάθειά τους να επιβάλουν ξανά την εξουσία τους μετά την ανατροπή του καθεστώτος τους το 2001.
Ο Μάτις, ο οποίος συναντήθηκε με τον αφγανό πρόεδρο, Άσραφ Γάνι, διαβεβαίωσε ότι οι Ταλιμπάν δεν μπορούν να ελπίζουν σε μια στρατιωτική επικράτησή τους, ενώ έκανε λόγο για μια πιο «ολιστική» προσέγγιση από πλευράς της Ουάσινγκτον, που δεν θα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, και θα συμπεριλάβει το Πακιστάν.
Στην Καμπούλ βρέθηκε και ο γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, ο οποίος υποστήριξε ότι στο Αφγανιστάν κρίνεται η αξιοπιστία της συμμαχίας. «Γνωρίζουμε το κόστος της παραμονής στο Αφγανιστάν», δήλωσε, «αλλά το κόστος της αποχώρησής μας θα ήταν υψηλότερο. Εάν οι δυνάμεις του NATO αποχωρήσουν πρόωρα, υπάρχει ο κίνδυνος το Αφγανιστάν να επιστρέψει σε κατάσταση χάους και να μετατραπεί σε ασφαλές καταφύγιο για τη διεθνή τρομοκρατία». «Όσο το Αφγανιστάν παραμένει σταθερό, είμαστε πιο ασφαλείς», επέμεινε ο ίδιος.
Όμως η πραγματικότητα διαψεύδει τον επικεφαλής της λυκοσυμμαχίας. Ήδη τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, δείχνουν ότι η αύξηση των αεροπορικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, έχει επιφέρει αλματώδη αύξηση κατά 43% στις απώλειες μεταξύ των αμάχων, αναγκάζοντας ακόμη και τον Γάνι να καλέσει τους «συμμάχους» του να λάβουν μέτρα για να περιοριστούν.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - «Reuters» - AFP)
902, Πέμπτη 28/09/2017 - 10:31
*
Επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ λίγο μετά την άφιξη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ
Από προηγούμενη επίσκεψη του Μάτις στο Αφγανιστάν
Έξι ρουκέτες προσγειώθηκαν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα σήμερα, την ώρα που στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν βρίσκεται ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Τζιμ Μάτις, ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Αμέσως την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ωστόσο η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο είναι «κανονική», διευκρίνισε ο Νατζίμπ Ντάνις, εκπρόσωπος του υπουργείου.
Ο Μάτις έφτασε σήμερα νωρίς το πρωί στην Καμπούλ από την Ινδία, ενώ τη χώρα επισκέπτεται και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν με τη διοίκηση της επιχείρησης «Αποφασιστική Υποστήριξη» και τις αφγανικές αρχές, ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της επικείμενης ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.
Οι ΗΠΑ εμπλέκονται στον πόλεμο στο Αφγανιστάν από το 2001 και έχουν ήδη στη χώρα 11.000 άνδρες, ενώ προετοιμάζονται να στείλουν 3.000 ακόμη.
Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει από το ΝΑΤΟ να ενισχύσει και εκείνο τις δυνάμεις του που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Αποφασιστική Υποστήριξη», η οποία μετρά αυτή τη στιγμή 5.000 άνδρες από όλες τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP)
902, Τετάρτη 27/09/2017 - 12:05

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.