Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Τυφώνας Ίρμα: Συνεχίζεται η Εκστρατεία Αλληλεγγύης για την Κούβα (Cuba Solidarity Campaign) - Φωτό

Τυφώνας Ίρμα: 'Εκκληση για βοήθεια
14 Σεπ. 2017
Ευχαριστούμε όλους όσους έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση της CSC για τον τυφώνα Irma (CSC’s Hurricane Irma Appeal). Συγκεντρώθηκε το εκπληκτικό ποσόν των £ 15.000 σε λιγότερο από 24 ώρες, και θα αποσταλεί στην Κούβα για να συνδράμει στα έργα ανακούφισης και αποκατάστασης των ζημιών
Ο τυφώνας, κατηγορίας 5, ήταν ο χειρότερος που έπληξε την Κούβα στην πρόσφατη ιστορία. Σε αντίθεση με προηγούμενους τυφώνες, όπου οι ζημιές περιορίστηκαν σε συγκεκριμένες επαρχίες, ο Irma διέλυσε τη βόρεια ακτή σε μήκος 800 χιλιομέτρων, με αισθητές τις επιπτώσεις του σε ολόκληρο το νησί.
Οι παράκτιες κοινότητες έχουν καταστραφεί από τους ανέμους και τις πλημμύρες. Πολλές είναι ακόμα χωρίς νερό και ηλεκτρική ενέργεια, αφού οι κεντρικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Οι αρχές του νησιού μαζί με τις αρχές των κοινοτήτων εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να αποκαταστήσουν τον ηλεκτρισμό, την παροχή νερού και να επαναλειτουργήσουν τα 400 σχολεία που επίσης επηρεάστηκαν.
Την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, η παροχή ρεύματος είχε αποκατασταθεί στο 70% της χώρας, ωστόσο, στις περισσότερο πληγείσες περιοχές, Matanzas, Villa Clara, Ciego de Avila, το 70% των κτηρίων ήταν ακόμα χωρίς ρεύμα, τρεις ημέρες μετά τον τυφώνα.
Η φουσκονεριά που προκλήθηκε έσπρωξε το θαλασσινό νερό μισό χιλιόμετρο στο εσωτερικό ορισμένων περιοχών, μεταφέροντας μαζί σκουπίδια και λύματα.
Τη Δευτέρα οι αρχές της Κούβας ανακοίνωσαν ότι 10 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο, κυρίως από την κατάρρευση κτηρίων στην πόλη της Αβάνας.
Σχεδόν 300.000 εκτάρια φυτειών ζαχαροκάλαμου έχουν πληγεί, με σχεδόν το 40% των φυτών να έχει καταστραφεί ή να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι κοινότητες έχουν θέσει σε λειτουργία τη συγκομιδή και τη συλλογή σε ό,τι μπορεί να περισωθεί και να διανεμηθεί.
Η Κουβανή Πρέσβειρα στη Βρετανία, Teresita Vicente είπε ότι η αλληλεγγύη θα είναι σημαντική τους επόμενους μήνες, δεδομένου ότι οι προσπάθειες για την ανάκαμψη θα εμποδίζονται εξαιτίας του αποκλεισμού των ΗΠΑ:
«Ο αποκλεισμός καθιστά πιο δύσκολη την ανάκαμψη, αλλά το πνεύμα του λαού της Κούβας είναι το ίδιο όπως και όταν αντιμετωπίσαμε και πολλές άλλες αντιξοότητες».
Η πρέσβειρα υπενθύμισε ότι η Κούβα πάσχει επίσης από τον «Τυφώνα Τραμπ», καθώς οι ΗΠΑ εντείνουν την επιθετική τους πολιτική εναντίον της χώρας.
Ακριβώς όπως η Ίρμα ετοιμαζόταν να χτυπήσει, ο Πρόεδρος Τραμπ παρέτεινε σιωπηρά τον αποκλεισμό για ένα ακόμη έτος, υπογράφοντας το νομοσχέδιο περί Εμπορίας με τον Εχθρό.
«Η πολιτική αλληλεγγύης είναι πολύ σημαντική, αλλά η παρούσα έκκληση για βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας και θα συμβάλει στην άμβλυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός της Κούβας».
Η CSC επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη της προς τον κουβανικό λαό, στο τιτάνιο έργο που έχει μπροστά του για την ανασυγκρότηση των κοινοτήτων του.
Καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση των ΗΠΑ να τερματίσει τον απάνθρωπο αποκλεισμό της χώρας, ώστε ο λαός της Κούβας να αποκτήσει πρόσβαση σε δομικά υλικά και εξοπλισμό, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανοικοδόμηση της χώρας του, μετά από αυτήν την τραγωδία.
Μπορείτε να κάνετε δωρεές στο CSC Hurricane Appeal  (δείτε πιο κάτω). Το 100% των δωρεών θα διατεθεί στα έργα ανασυγκρότησης της Κούβας.

Έκκληση του CSC για τον Τυφώνα (CSC Hurricane  Appeal) για δωρεές
Οι δωρεές με επιταγή θα πρέπει να φέρουν σαφή σήμανση «Cuba Hurricane Relief».
Οι επιταγές προς CSC να αποστέλλοντα στη διεύθυνση:                
Cuba Solidarity Campaign c/o UNITE, 33-37 Moreland Street, London EC1V 8BB, UK
Για πιστωτικές κάρτες ή τραπεζικές μεταφορές χρημάτων, καλέστε στο +44 (0)20 7490 5715 or email office@cuba-solidarity.org.uk
Περισσότερες ενημερώσεις για την ανακούφιση από τον τυφώνα και για δωρεές θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες www.cuba-solidarity.org.uk, στις σελίδες Facebook και Twitter και στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού CubaSí.

Eυχαριστούμε για την υποστήριξή σας.
Η ομάδα του Cuba Solidarity Campaign
*
Διαβάστε ακόμη:
*
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.