Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Στην εντατική: Αναιμικά (ιμπεριαλιστικά) συμπτώματα του ΑΕΠ - Στη ΔΕΘ το ιατρικό ανακοινωθέν για την «υγιή» του ανάκαμψη - 3η «Αχτσιολόγηση» των (οικονομικών) εξετάσεων (Περαστικά μας)

Πρώτα ο Μαμωνάς, μετά ο θεός, καλά θα πάμε...
 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Εντατικές προετοιμασίες με φόντο την 3η «αξιολόγηση»
Σάββατο 02/09/2017 - 18:07 - Ενημέρωση: Σάββατο 02/09/2017 - 18:07
Το νέο πακέτο σκληρών μέτρων που βρίσκεται προ των πυλών, αυτή τη φορά για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, αρκεί για να καταρρίψει το αφήγημα περί «δίκαιης» ανάπτυξης που προβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης ενόψει και της ΔΕΘ. 
Τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ (Euro Working Group), «εγκαινιάζεται» και τυπικά ο νέος κύκλος της αντιλαϊκής επίθεσης, ενώ στα μέσα Σεπτέμβρη επανέρχονται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου με «ατζέντα» 
  • την πορεία εκτέλεσης του φετινού κρατικού προϋπολογισμού,
  • την «αποτελεσματικότητα» των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων,
που αποσκοπούν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας του εγχώριου κεφαλαίου καθώς και τις γενικότερες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.
Μεγαλογιατροί στον προαύλιο χώρο του Ωνασείου. Σκούρα τα πράματα...
Τα υψηλόβαθμα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών θα έλθουν για τα αντιλαϊκά παζάρια στην Αθήνα μετά την ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα διενεργηθεί στην Ουάσιγκτον (13-15 Οκτώβρη).
Την ερχόμενη Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, και ο αναπληρωτής υπουργός, Γ. Χουλιαράκης, θα συναντηθούν με τον Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί, στις Βρυξέλλες.

Στην ατζέντα αναμένεται να βρεθούν τα ζητήματα της 3ης «αξιολόγησης», αλλά και το χρονοδιάγραμμα των αντιλαϊκών συνεννοήσεων και των διεργασιών, στην πορεία για την ολοκλήρωσή της.
Μετά τη ΔΕΘ έρχεται νέος λογαριασμός
Συνεχείς αξιολογήσεις της κατάστασης
Ενόψει της ΔΕΘ και της καθιερωμένης ομιλίας του πρωθυπουργού, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει να τονώσει τις ψευδαισθήσεις περί «δίκαιης» ανάπτυξης και «υγιούς» επιχειρηματικότητας. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να φορέσει φιλεργατική προβιά, δηλώνοντας «αθώα του αίματος» για την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί. 
  • Ωστόσο, στα πλαίσια της τρίτης αξιολόγησης, ετοιμάζεται να βάλει «χέρι» στο απεργιακό δικαίωμα -δηλαδή να κάνει κάτι που δεν τόλμησε καμία άλλη κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια- αλλάζοντας τους όρους για την προκήρυξη απεργίας.
Η αντιλαϊκή ατζέντα δεν περιορίζεται στο συνδικαλιστικό νόμο, αφού έρχεται
  • νέος σφαγιασμός των κοινωνικών επιδομάτων, μέσω της αλλαγής των όρων χορήγησης των αναπηρικών και των οικογενειακών επιδομάτων,
  • εφαρμογής της κινητικότητας στο δημόσιο,
  • πολλές ιδιωτικοποιήσεις, κλπ.
Παράλληλα, η ολόπλευρη εφαρμογή των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων που υιοθετήθηκαν στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης, θα προσθέτει όλο και περισσότερα δεινά στις λαϊκές οικογένειες. 
ΕΛΣΤΑΤ
Η Αρχή του τέλους
Αναιμική ανάκαμψη του ΑΕΠ και στο Β' τρίμηνο του 2017
Παρασκευή 01/09/2017 - 17:16
Εξαιρετικά ισχνούς ρυθμούς ανάκαμψης και για το Β' τρίμηνο του 2017 εμφανίζουν τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ),  ενώ παράλληλα καταγράφουν σημαντική καθίζηση των νέων επενδύσεων, την ώρα που με τη συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα του Euro Working Group και την έλευση τα μέσα Σεπτέμβρη στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων του κουαρτέτου, αρχίζει ο νέος κύκλος αντιλαϊκής επίθεσης. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα «προσωρινά στοιχεία» της ΕΛΣΤΑΤ που αφορούν στο Β' τρίμηνο του 2017, το παραγόμενο ΑΕΠ εμφανίζει ισχνή ανάκαμψη 0,8% σε ετήσια βάση (σε σύγκριση με το Β' τρίμηνο του 2016) και 0,5% σε σχέση με το Α' τρίμηνο του 2017.
Ο ρυθμός ανάκαμψης στο Α' φετινό τρίμηνο, σε ετήσια βάση, είχε διαμορφωθεί σε 0,4% έναντι ρυθμού πτώσης 1% στο Δ' τρίμηνο του 2016.
Θυμίζουμε, ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας από την πλευρά του, σύμφωνα με το κεντρικό σενάριο, προβλέπει μακροπρόθεσμους ρυθμούς ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία, κατά μέσο όρο μόλις στο 1,3% το χρόνο για την περίοδο μέχρι το 2060. Η σωρευτική κατρακύλα του παραγόμενου ΑΕΠ από το 2008, όταν εκδηλώθηκε η καπιταλιστική κρίση και μέχρι σήμερα, έχει φτάσει στο 26%, ποσοστό που με βάση τις προβλέψεις τους θα ανακτηθεί μετά από 20 χρόνια, δηλαδή το 2038.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι βασικές συνιστώσες του ΑΕΠ στη διάρκεια του Β' τριμήνου εμφανίζονται ως εξής:
Επενδύσεις: Καταγράφεται πτώση (σε ετήσια βάση) ύψους 17,1%, γεγονός που ενδεχομένως να ερμηνεύεται, από την αναμονή των επενδυτών ενόψει της τελικής συμφωνίας με τα αντιλαϊκά μέτρα στην πορεία για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.
Εξαγωγές: Συνεχίζουν αυξητικά με ρυθμό 9,5% στο Β' τρίμηνο (σε ετήσια βάση) από 5,2% στο Α' τρίμηνο. Το γεγονός αυτό έχει την ερμηνεία του στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ισχυρών εγχώριων επιχειρήσεων ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και των διαδοχικών περικοπών στο λεγόμενο «μισθολογικό κόστος».
Εισαγωγές: Εμφανίζεται ενίσχυση σε σχέση με πέρυσι κατά 3,1% (11,7% ήταν η αύξηση στο Α' τρίμηνο του 2017).
Καταναλωτικές δαπάνες: Η μάζα της συνολικής κατανάλωσης εμφανίζει αύξηση 1,2% από 1% στο Α' τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.