Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Παύλος Φύσσας: 4 χρόνια − Σωματεία Πειραιά: Το φασισμό τσακίζεις με αντίσταση και πάλη − Δημήτρης Κουτσούμπας: Το λαϊκό νυστέρι να μπει βαθιά στο σύστημα που γεννά και θρέφει τους ναζί εγκληματίες

«Στην Ζώνη και στους κλάδους ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά»
*
«Σε φτώχεια και ανεργία θέλουνε σιγή, μπράβος του συστήματος η Χρυσή Αυγή»
*
«Είναι τα αποβράσματα, ρουφιάνοι, χουντικοί, σκυλάκια του συστήματος, φονιάδες, ποινικοί»
*
«Είστε τα τσιράκια των εφοπλιστών, μπράβοι και χαφιέδες των αφεντικών»
*

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Συγκέντρωση για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ναζιστική Χρυσή Αυγή
Δευτέρα 18/09/2017 - 18:55 - Ενημέρωση: Δευτέρα 18/09/2017 - 19:34
Μαζική πορεία εργαζόμενων και νεολαίας, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στους κεντρικούς δρόμους του Κερατσινίου. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Νίκης (Ζαρντέν), όπου έγινε συγκέντρωση με αποφάσεις εργατικών συνδικάτων και φορέων του Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Το λαϊκό νυστέρι να μπει βαθιά στο σύστημα που γεννά και θρέφει τους ναζί εγκληματίες
Δευτέρα 18/09/2017 - 19:15
Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα σωματεία του Πειραιά για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ανέφερε τα εξής:
«Πέρασαν ήδη τέσσερα χρόνια από τη στυγερή και άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τις άλλες δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους, μέλη του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα, ενάντια σε συνανθρώπους μας, επίσης, που έχουν διαφορετικό χρώμα και διαφορετική θρησκεία και ακόμα η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί.
Η δίκη καθυστερεί επικίνδυνα, οι φασίστες, οι ναζί εγκληματίες, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, η ηγεσία τους συνεχίζει να στάζει το ρατσιστικό και ναζιστικό δηλητήριο από τη Βουλή και έξω από αυτή και να δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία.
Πρέπει το απόστημα να σπάσει εδώ και τώρα. Πρέπει το νυστέρι να μπει βαθιά και πρέπει κυρίως το λαϊκό νυστέρι να μπει βαθιά και στο σύστημα που τους γεννά, που τους θρέφει όλους αυτούς τους ναζί εγκληματίες. Πρέπει η δικαιοσύνη να αποδοθεί τάχιστα, χωρίς άλλη καθυστέρηση».
902

Με τη μαζική του συμμετοχή ο λαός των εργατογειτονιών του Πειραιά στέλνει μήνυμα καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης και διατράνωσε την απόφασή του να απομονώσει τους χρυσαυγίτες στους χώρους δουλείας και στις γειτονιές.  Τα συνθήματα που κυριαρχούν, μεταξύ άλλων, είναι «Στην Ζώνη και στους κλάδους ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Σε φτώχεια και ανεργία θέλουνε σιγή, μπράβος του συστήματος η Χρυσή Αυγή», «Είναι τα αποβράσματα, ρουφιάνοι, χουντικοί, σκυλάκια του συστήματος, φονιάδες, ποινικοί» και, «Είστε τα τσιράκια των εφοπλιστών, μπράβοι και χαφιέδες των αφεντικών».
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Νωρίτερα, ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο οποίος χαιρέτισε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών, δίνοντας αποφασιστικά απάντηση στην προσπάθεια αθώωσης στη συνείδηση του λαού της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των αφεντικών της. (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία).
Στην συγκέντρωση συμμετέχει και το ΜΑΣ.
Τα σωματεία που αποφάσισαν την κινητοποίηση, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, καλούν εργαζόμενους και νεολαία να καταδικάσουν την εγκληματική οργάνωση, να πρωτοστατήσουν στους χώρους δουλείας και στις γειτονιές για την απομόνωση των χρυσαυγιτών, την καταδίκη τους στη συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα, έγινε στις 18 Σεπτέμβρη 2013. Είχε προηγηθεί η οργανωμένη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε συνδικαλιστές, στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα, επιβεβαιώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μαντρόσκυλο των αφεντικών απέναντι στους αγώνες και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, στην πολιτική πρωτοπορία του εργατικού κινήματος.
Η ομιλία του Νίκου Ξουράφη στην συγκέντρωση
Μιλώντας ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, στην αντιφασιστική εκδήλωση για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτέμβρη, ανέφερε τα εξής:
«Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους από τις εργατογειτονιές του Πειραιά που και σήμερα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών, δίνοντας αποφασιστικά απάντηση στην προσπάθεια αθώωσης στη συνείδηση του λαού της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των αφεντικών της.
Σαν σήμερα 4 χρόνια πριν η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα στην Αμφιάλη. Ήταν το αποκορύφωμα της δράσης τους όλο το προηγούμενο διάστημα, λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση στους συναδέλφους κομμουνιστές συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος. Επιβεβαιώνοντας ότι η ΧΑ είναι το μαντρόσκυλο των αφεντικών απέναντι στους αγώνες και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στην πολιτική πρωτοπορία του εργατικού κινήματος.
Το προσχεδιασμένο χτύπημα που δέχτηκαν οι κομμουνιστές στο Πέραμα στρεφόταν απροκάλυπτα ενάντια στη δράση του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου για την οργάνωση των εργαζομένων της Ζώνης και της γύρω περιοχής. Στρεφόταν ενάντια στους αγώνες των μεταλλεργατών για αξιοπρεπή μεροκάματα και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για να μπορούν να γυρνάνε σώοι και ασφαλείς στις οικογένειές τους από το μεροκάματο.
Η δράση αυτή του συνδικάτου και των κομμουνιστών που δρουν μέσα από τις γραμμές του είχε μπει στο "μάτι" της μεγαλοεργοδοσίας στη Ζώνη και στην ευρύτερη περιοχή του Περάματος, αλλά και των αστικών επιτελείων που συκοφαντούσαν συστηματικά τους δίκαιους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, κατηγορώντας τους ότι "διώχνουν δουλειές από τη Ζώνη με τις απεργίες και τα υψηλά μεροκάματα".
Τα ίδια επιχειρήματα αναπαρήγαγε και η ΧΑ σε εμετικές επιθέσεις προς το συνδικάτο, ενώ σε αυτή την αντιδραστική βάση και με τις πλάτες ορισμένων από τα αφεντικά έστησε αργότερα ένα σωματείο-μαϊμού στη Ζώνη στελεχωμένο από τα πρωτοπαλίκαρά τους στο Πέραμα.
Η επίθεση στον Παύλο Φύσσα, που είχε αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του, ήρθε σχεδόν μια βδομάδα μετά.
Στο στόχαστρο των ταγμάτων εφόδου μπήκε το παιδί μιας λαϊκής οικογένειας, που κατήγγειλε με τα τραγούδια του το δολοφονικό χαρακτήρα της ΧΑ και καλούσε σε απομόνωση και αντιμετώπιση της φασιστικής οργάνωσης στις γειτονιές του Πειραιά.
Η εγκληματική δράση τους εκτός τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση στους συνδικαλιστές της Ζώνης μετράει εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας και σε συνοικίες. Στους αλιεργάτες του Περάματος, στο Μενίδι, στη Μεταμόρφωση, στον Ασπρόπυργο, την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Κερατσίνι, επίθεση σε Πακιστανούς εργάτες στην Κρήτη, δολοφονία εργάτη στα Πετράλωνα που πήγαινε στη δουλειά του κ.λπ.
Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα επέλεξε ο αρχηγός της ο Μιχαλολιάκος να ομολογήσει ότι έχει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία, ενώ το βίντεο που κυκλοφορεί τον δείχνουν να λέει ότι "είναι η σπορά των νικημένων του 1945", ότι είναι "εθνικιστές, εθνικοσοσιαλιστές", ότι είναι φασίστες.
Οι θέσεις τους για τον Μεταξά, για τη χούντα είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι η ΧΑ είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα, μπράβος του καπιταλιστικού συστήματος.
Αποδεικνύεται και μέσα από τη διαδικασία της δίκης, που με ευθύνη της κυβέρνησης συνεχίζει να καθυστερεί, για άλλη μια φορά ότι πίσω από τα εγκλήματα που διέπραξαν στελέχη και μέλη της ΧΑ βρίσκεται η ίδια ναζιστική οργάνωση και ιδεολογία, ότι είναι οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί, των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων που ευθύνονται για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα.
Σήμερα ο φασισμός εμφανίζεται με τη μορφή της ΧΑ που είναι οργάνωση της αστικής τάξης του κεφαλαίου, είναι φασιστική ναζιστική οργάνωση και αυτό δεν μπορούν να το κρύψουν τα τσιράκια των εργοδοτών, οι μπράβοι του κεφαλαίου.
Η ΧΑ είναι φασιστική ναζιστική οργάνωση, το ομολογεί το αντικομουνιστικό του παραλήρημα, το μίσος και η χολή για κάθε ηρωική σελίδα του λαού μας, για τον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης, των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, για τον ΔΣΕ.
Κανένας εργαζόμενος, κανένας άνεργος, κανένας νέος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την κούφια αντιμνημονιακή ρητορεία της ΧΑ, πίσω από την οποία κρύβεται η στήριξή της στο καπιταλιστικό σύστημα και μάλιστα στην πιο αποκρουστική του μορφή.
Να μην επιτρέψουμε εδώ, σε αυτές τις ηρωικές εργατογειτονιές του Πειραιά, να απλώνουν τα δίχτυα τους για να πιάσουν νέα παιδιά, εργατόπαιδα, ανέργους στα δίχτυα της φασιστικής λαϊκίστικης δημαγωγίας που δεν διστάζει να κλέψει ακόμα και αντικαπιταλιστικά συνθήματα για να υπηρετήσει ως μπράβος του κεφαλαίου την εξουσία του κάνοντας όλη τη βρώμικη δουλειά.
Αυτή τους η προσπάθεια θα αχρηστεύεται όσο δυναμώνει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά το φασισμό - ναζισμό, όσο η αγανάκτηση, η οργή του λαού και της νεολαίας στρέφονται κατά των πραγματικών αντιπάλων, αυτών δηλαδή που έχουν την καπιταλιστική εξουσία και ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και των πολιτικών λακέδων τους όπως είναι και η ΧΑ.
Ο Πειραιάς δεν μπορεί να επιτρέψει στους φασίστες να εμφανίζονται ως κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη, να αθωώνονται για τη δολοφονική ναζιστική δράση τους.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Η καπιταλιστική κρίση και η εφαρμογή των αντεργατικών νόμων των τεσσάρων μνημονίων από το 2011 μέχρι και σήμερα προκάλεσαν δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων, στους μισθούς, στα ωράρια, στις εργασιακές σχέσεις, στις συνθήκες δουλειάς.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται για νέο γύρο μέτρων μπροστά στην 3η αξιολόγηση, ενώ και η εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μέτρων δημιουργεί μια ζούγκλα για τους εργαζόμενους.
Η κυβερνητική προπαγάνδα επιστρατεύει ξανά το κάλπικο αφήγημα "της εξόδου από τα μνημόνια" και της "δίκαιης ανάπτυξης".
Επιχειρεί να χειραγωγήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια μπροστά στη νέα επίθεση και το νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων που έχει συμφωνήσει να φέρει μπροστά στην 3η αξιολόγηση.
Επιδιώκει να μας κάνει συνένοχους με τη συμμετοχή σε νέους θεσμούς "κοινωνικής εκπροσώπησης", όπως είναι η "Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία", οι "ενεργειακοί συνεταιρισμοί" και οι "ενεργειακές κοινότητες". Θέλουν ο λαός να παίξει συνειδητά ρόλο νεροκουβαλητή του κεφαλαίου.
Μας καλούν να ξεχάσουμε ό,τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια και τις διαρκείς θυσίες και αυτό που ζούμε σήμερα. Καύσιμη ύλη για την ανάπτυξη είναι οι εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, οι κατακρεουργημένες συντάξεις, η κατάργηση των ΣΣΕ, οι 18 νεκροί από τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και την άγρια εκμετάλλευση. Αυτό είναι που δυναμώνει τη φωτιά της καπιταλιστικής ανάπτυξης που όσο δυναμώνει καταχνιάζει τα πάντα. Όλο αυτό το αφήγημα της κυβέρνησης, που συμφωνούν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, είναι ψεύτικο και υποκριτικό. Ποτέ δεν υπήρξε κοινό συμφέρον ανάμεσα στον εργάτη και το κεφάλαιο. Αξιοποιούν τη θεωρία της συναίνεσης, του εθνικού στόχου, για να βάλουν και την εργατική τάξη στη λογική του συμβιβασμού και του καπιταλιστικού μονοδρόμου.
Το "τέλος της επιτροπείας", που επαγγέλλεται η κυβέρνηση, δεν θα σημάνει και το τέλος των θυσιών για το λαό. Άλλωστε, η κυβέρνηση έχει ήδη προνομοθετήσει νέα αντιλαϊκά χτυπήματα για τα έτη 2019-2020 και παράλληλα δεσμεύεται ότι οι ανατροπές θα συνεχιστούν έως το 2060, στο όνομα της βιωσιμότητας του χρέους. Μπροστά μας βρίσκεται επίσης η 3η "“αξιολόγηση", με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ τα μνημόνια διαρκείας που προκύπτουν από τις συνθήκες και τις συμφωνίες της ΕΕ και της Ευρωζώνης διαμορφώνουν το αντιλαϊκό πλαίσιο της "επόμενης μέρας". Το περιβόητο παραγωγικό μοντέλο του "αύριο" θα στηριχτεί στην ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους, στο τσάκισμα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στις ιδιωτικοποιήσεις και στο σάρωμα αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, της φτωχής αγροτιάς, για να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, παράλληλα με τα υπόλοιπα μέτρα για τη στήριξη της "ανταγωνιστικότητας" και της συγκέντρωσης του κεφαλαίου.
Σε αυτό το "αύριο" γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να στρατευτούν οι εργαζόμενοι, καλλιεργώντας το παραμύθι ότι η "δική" της ανάπτυξη θα έχει τάχα χώρο και για τις λαϊκές ανάγκες, αρκεί ο λαός να πάρει μέρος στο εγχείρημα του κεφαλαίου. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η παρουσία του Μακρόν στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή που προωθεί νέα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα στη χώρα του, διεκδικεί και προτείνει ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, ως προϋπόθεση για επενδύσεις του γαλλικού κεφαλαίου στη χώρα μας.
Μαζί με τη νέα επίθεση, η κυβέρνηση φέρνει νέα νομοθετικά εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και την ανάπτυξη αγώνων. Απάντηση είναι η άνοδος του βαθμού οργάνωσής μας. Γι' αυτόν το λόγο και απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, παρά την τρομοκρατία, τα εμπόδια που υπάρχουν να οργανωθούν, να γίνουν μέλη των συνδικάτων, να δημιουργήσουν Επιτροπές παντού, να υπερασπιστούν τα συνδικάτα που παλεύουν ενάντια στο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις του, στην ΕΕ, από την επίθεση που προετοιμάζει η κυβέρνηση υλοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων για απαγόρευση της απεργίας, της συλλογικής διεκδίκησης και πάλης, για να υποταχθούν στη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, να τους γίνει βίωμα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος που να ζήσουν απολαμβάνοντας μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, όπου θα ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες τους.
Σε αυτές τις συνθήκες, δεν είναι τυχαίος ο πρωτόγονος αντικομμουνισμός που σηκώθηκε τις τελευταίες μέρες με αφορμή την αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία που έχει την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο. Ο αντικομμουνισμός αφορά όλους τους εργαζόμενους, γιατί η λαϊκή πείρα δείχνει ότι είναι το σήμα ολομέτωπης επίθεσης των καπιταλιστών και των ανθρώπων τους απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ένταση της καταστολής, της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, πάει χέρι - χέρι με την επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, με την ένταση της εκμετάλλευσης, με την επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Ο καπιταλισμός και όσοι τον υπερασπίζονται έχουν κάθε λόγο να τρέμουν και να λερώνουν το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, τις αξίες και τις κατακτήσεις του. Είναι ντροπή να εξισώνουν τον κομμουνισμό με το φασισμό, αυτούς που νίκησαν τον Χίτλερ με 20 εκατομμύρια νεκρούς, με τη σαπίλα όλου του ντουνιά.
Σταθερός πόθος όλων όσοι πρωταγωνιστούν στον αντικομμουνισμό είναι να μην ξεφύγει ο λαός από τις δαγκάνες του κεφαλαίου και των ιδεολογημάτων του. Να μη βρει διέξοδο από τη σαπίλα και τη σήψη που ζούμε στο σύστημα της εκμετάλλευσης.
Γνωρίζουν καλά πως η αναζωογόνηση του οράματος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η προσδοκία και ο στόχος να υπάρξει κάτι ριζικά διαφορετικό από αυτό το απάνθρωπο σύστημα που ζούμε σήμερα, μπορούν να δώσουν πολλαπλάσια ώθηση στη σημερινή οργάνωση της πάλης, για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, στην αναμέτρηση με το κεφάλαιο, την πολιτική και τα κόμματά του.
Σ΄αυτή την ολομέτωπη επίθεση πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που επιλέχθηκε για τη βρώμικη δουλειά υλοποίησης των μνημονίων, με την προβιά του αγωνιστή "αριστερού, ριζοσπάστη". Για αυτό και υποκριτικά φέτος δεν πήρε μέρος στην Εσθονία, ενώ μέχρι πέρυσι πήγαινε σε όλες τις αντίστοιχες φιέστες και στηρίζει την ΕΕ που έχει επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, επιδιώκοντας να φιλοτεχνήσει ξανά "αριστερό" προφίλ. Την ίδια πολιτική στηρίζει και ψηφίζει η ΝΔ, που πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και από κοντά οι εγκληματίες-δολοφόνοι της ΧΑ.
Ειδικά σε μια περίοδο που η κατάσταση στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο μυρίζει μπαρούτι, το εργατικό - λαϊκό κίνημα κάθε χώρας πρέπει να διαχωρίσει τα συμφέροντά του από τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να βάλει μπρος τα εργατικά συμφέροντα.
Συναγωνιστές, συναγωνίστριες,
Την ανάπτυξη που μας εξήγγειλε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός, οι εργαζόμενοι την έχουν ζήσει στο πετσί τους. Με μείωση των συντάξεων έως και 35%, διατήρηση του κατώτερου μισθού στα 586 και 511 ευρώ μεικτά, διεύρυνση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας. Με τους ανελέητους φόρους, τα χαράτσια, τους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο, με ακόμη μεγαλύτερες εμπορευματοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις του συστήματος Υγείας, την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, δημοσιονομικές περικοπές χωρίς τέλος.
Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξή τους και δεν σταματάνε εδώ. ΣΕΒ, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, ΕΕ απαιτούν όλο και νέες θυσίες από την εργατική τάξη για να έχουν στα χέρια τους όλους τους όρους εργασίας που να τους επιτρέπει να παίρνουν στη δουλειά όσους θέλουν, όποτε θέλουν, να τους πληρώνουν όσο θέλουν, αν θέλουν, να τους απολύουν όποτε θέλουν και χωρίς κόστος.
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους εργάτες όταν ισχυρίζεται ότι βάζει τάχα φραγμούς στην εργοδοτική αυθαιρεσία, με αποσπασματικά μέτρα για την απλήρωτη, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία. Όταν είναι άθικτο το αντεργατικό πλαίσιο πάνω στο οποίο πατάει ο εργασιακός μεσαίωνας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την παροχή πρόσθετων "διευκολύνσεων" στα "δουλεμπορικά" γραφεία, την αποψίλωση του κρατικού μηχανισμού, των Επιθεωρήσεων Εργασίας.
Πουλάνε ελπίδα από όλες τις μπάντες. Μας καλεί η συγκυβέρνηση, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, να πάρουμε μέρος σε κοινωνικές επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις αδρά χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ. Μας καλεί να αρπάξουμε την ευκαιρία, να γίνουμε επιχειρηματικοί άμισθοι και καταχωμένοι υπάλληλοι των μονοπωλιακών ομίλων, εφόσον έχει εξασφαλίσει ότι υπάρχουν δούλοι με το μανδύα του "εθελοντισμού", εφόσον υπάρχει ο ΟΑΕΔ που θα μας εντάξει λένε σε προγράμματα τσάμπα εργασίας και με δραστηριοποίηση σε τομείς όπως Πρόνοια, Υγεία, Παιδεία, καθαριότητα, εκεί δηλαδή που το κράτος μειώνει τη χρηματοδότηση, απολύει κάθε τόσο συμβασιούχους και οι εργαζόμενοι πληρώνουν για να απολαύσουν.
Και από τα εγκαίνια της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα μαζέψει κι άλλο χρήμα από το τσάκισμα των συντάξεων, των μισθών, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, θα το δώσει στο ΝΑΤΟ για να τους ετοιμάσει και στρατό σε περίπτωση που τον χρειαστούν για να βρουν νέες αγορές, νέα κέρδη, ακόμη και σφάζοντας λαούς.
Για να μην έχουν καμία αμφιβολία, μετά τα 4 δισ. "πότισμα" του δολοφονικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ που έφεραν τις περικοπές της δεύτερης αξιολόγησης, επεκτείνει τη Συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ με τη χρήση της βάσης της Σούδας. Η κυβέρνηση της χώρας μας, εκπροσωπώντας τις επιδιώξεις και τους στόχους του εγχώριου κεφαλαίου, εμπλέκει ακόμα πιο ενεργά το λαό μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.
Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον κοινό με τους εκμεταλλευτές τους, ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Τραβάμε μπροστά για να δημιουργήσουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα μαζικό με τη συμμετοχή των εργαζομένων, τέτοιο που να μπορεί να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους ανθρώπους τους στο εργατικό κίνημα, τα κόμματά τους και τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες.
Συνεχίζουμε με το πνεύμα όχι μόνο απόκρουσης της αντιλαϊκής πολιτικής, των νέων μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση, αλλά διεκδίκησης για κάλυψη των αναγκών μας, ανάκτησης των απωλειών που είχαμε και έχουμε.
Είναι ανάγκη να απαντήσουμε δυναμικά στην προσπάθεια του συστήματος που καλλιεργεί τον ατομισμό, το "ο θάνατός σου η ζωή μου" που εχθρεύεται αξίες όπως συλλογικότητα στη ζωή, στις διεκδικήσεις, στον αγώνα. Καλλιεργεί συνειδητά στο λαό την αντίληψη ότι τα προβλήματά του θα τα λύσει με ανάθεση σε ένα κόμμα διαχείρισης ή σε μια δύναμη όπως η ΧΑ που προβάλλεται σαν δήθεν “αντισυστημικό”, ενώ είναι μέχρι το μεδούλι με το σύστημα. Υπηρετεί το σύστημα που τσακίζει το λαό. Δεν είναι μόνο η ιστορία που το επιβεβαιώνει, είναι οι θέσεις της και η ίδια η δράση της.
Δεν υπάρχει αξίωση βιομηχάνων, μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών που ο συρφετός της ΧΑ να μην την έκανε σημαία του.
Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους όλα αυτά τα χρόνια να φτιάξουν δουλεμπορικά γραφεία και να στέλνουν Έλληνες εργαζόμενους στα αφεντικά τους με 18 ευρώ μεροκάματο. Άνοιξαν στην εργατούπολη του Περάματος δουλεμπορικό γραφείο για να στέλνουν φθηνό κρέας στον εργολάβο.
Το κίνημα, η εργατιά, ο λαός καμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με τους δολοφόνους, τα τσιράκια των αφεντικών. Έχει τις δικές του αξίες, ξένες και εχθρικές για τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει. Με αυτές τις αξίες, με οργανωμένη ταξική πάλη, μπορεί να τσακίσει το χρυσαυγίτικο έκτρωμα, να στείλει τους φασίστες στις τρύπες τους, να μην τους επιτρέψει να εξαπλώσουν αυτό που αποπνέουν, την μπόχα, τη σαπίλα του συστήματος που τους γέννησε και τους θρέφει, να στείλει τον καπιταλισμό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Στέλνουμε μήνυμα από τη σημερινή συγκέντρωση ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, στις Λαϊκές Επιτροπές για την οργάνωση των εργαζομένων, για πολύμορφο αγώνα για κάθε πρόβλημα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, τη σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική.
Λέμε για άλλη μια φορά ότι οι χρυσαυγίτες δεν είναι φίλοι του λαού, αλλά θανάσιμοι εχθροί, που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα.
Δεν έχουν καμιά δουλειά στις λαϊκές γειτονιές. Το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να έχει σχέση με φασίστες δολοφόνους των εργατών.
Το παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης, των εργαζομένων είναι να απαλλαγούν όσο πιο γρήγορα γίνεται από τους εκμεταλλευτές τους, από αυτούς που αυγαταίνουν τα κέρδη τους από το αίμα και τον ιδρώτα μας.
Να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες τις καπιταλιστικής κρίσης.
Να βάλουμε μπρος για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για εμάς και για τα παιδιά μας.
Για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπου θα είναι ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.