Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Ληστεία αλα γαλλικά: Macron ή Total ή Suez ή EDF ή Sanofi ή Orpea ή Bpifrance ή Engie ή Accor ή Sanofi ή Loreal ή Vinci ή Danone ή etc, etc − Τσίπρας ή Coscoτάς ή Ferrovie dello Stato Italiano ή Σκουριολεπίδας ή Fraportόπουλος ή Εγνατίας ή Δενπληρώνω ή Μνημονιάκιας ή κλπ, κλπ − ΚΚΕ: Μπίζνες με εργασιακή ζούγκλα

Ελλάς - Γαλλία - Συμμαφία

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Με αναφορές στα αντιλαϊκά μέτρα η συνάντηση Τσίπρα - Μακρόν
Πέμπτη 07/09/2017 - 16:13
Στις «μεταρρυθμίσεις», δηλαδή στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν στο διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως έπραξε και στο χαιρετισμό του (βλ. πιο κάτω) στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. 

ΚΚΕ
Για μπίζνες με εργασιακή ζούγκλα ήρθε ο Μακρόν
Πέμπτη 07/09/2017 - 18:28
Σε σχόλιό του για την επίσκεψη και τις συναντήσεις του Γάλλου Προέδρου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Όταν η κυβέρνηση υποδέχεται έναν Πρόεδρο, που στην ίδια του την χώρα έχει εξαπολύσει τη μεγαλύτερη αντεργατική επίθεση των τελευταίων ετών και μάλιστα χωρίς μνημόνιο, τότε ο καθένας καταλαβαίνει ότι αυτή η επίσκεψη όχι μόνο δεν φέρνει τίποτα θετικό για τον ελληνικό λαό, αλλά αποδεικνύει και τις αντιλαϊκές προθέσεις της ίδιας της κυβέρνησης, τις οποίες ο Μακρόν έσπευσε να χαιρετίσει.
Ο κ. Μακρόν έρχεται στην Ελλάδα για μπίζνες, ως εκπρόσωπος των γαλλικών επιχειρηματικών ομίλων, που άλλωστε τον συνοδεύουν και που για να επενδύσουν στη χώρα μας θα ζητήσουν την ίδια εργασιακή ζούγκλα που ζητούν και για τους Γάλλους εργαζόμενους».
902

«Μετά τις δικές σας μεταρρυθμίσεις πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον και πως θα βγούμε όλοι από την κρίση», σημείωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας. Δείχνοντας το διπλωματικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων της Γαλλίας ανέφερε ότι η Ελλάδα «είναι κάτι σημαντικό» για τον ίδιο και πως είναι το πρώτο του επίσημο ταξίδι από την ανάληψη των καθηκόντων του.
Επικοινωνιακά οφέλη προσδοκά η κυβέρνηση από την επίσκεψη Μακρόν με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για επίσκεψη «εξαιρετικής σημασίας» τόσο για την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Γαλλίας, όσο και για το μέλλον της ΕΕ!
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η επίσκεψη θα αποτελέσει «σημαντικό ορόσημο» και για «τις αναγκαίες τομές που πρέπει να διασχίσουμε για να βγει οριστικά η Ευρώπη από την κρίση» και για «τις γενναίες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για να ξανακάνουμε την Ευρώπη πιο ελκυστικής στις γενιές που έρχονται».
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνουν ομιλίες στον Λόφο της Πνύκας.
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ
Χαιρετίζει το θάρρος της ελληνικής κυβέρνησης στην υλοποίηση μέτρων
Πέμπτη 07/09/2017 - 15:40
Τις «μεταρρυθμίσεις» που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - δηλαδή τα σκληρά μέτρα που καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων - έσπευσε να χαιρετίσει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανούελ Μακρόν, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
«Χρειάζεται θάρρος για να γίνουν μεταρρυθμίσεις, το κάνετε και το κάνουμε και εμείς στη Γαλλία», σημείωσε χαρακτηριστικά, ο Εμ. Μακρόν, αφού όπως και η ελληνική κυβέρνηση, έτσι και η γαλλική προωθεί ιδιαίτερα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα. Ανάμεσα στις ανατροπές που υλοποιεί η κυβέρνηση Μακρόν είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η «αναβάθμιση» των επιχειρησιακών συμβάσεων σε βάρος των κλαδικών, η διεύρυνση των μηχανισμών «κοινωνικού διαλόγου» για την ενσωμάτωση των εργαζομένων και το πετσόκομμα κοινωνικών επιδομάτων.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα «πνεύμα ευθύνης, μεταξύ της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και της αλληλεγγύης που πρέπει να επιδείξει η Ελλάδα». «Οι μεταρρυθμίσεις που έχετε θεσπίσει δεν θα πρέπει να ξεχαστούν. Ο πρωθυπουργός σας πάντα ήθελε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ υπήρχαν πιέσεις για το αντίθετο», πρόσθεσε, κρύβοντας πίσω από φιλοφρονήσεις για τους «δεσμούς φιλίας των δύο χωρών», ότι ήρθε στην Αθήνα για να προωθήσει τις μπίζνες και τα ιδιαίτερα συμφέροντα του γαλλικού κεφαλαίου.
Ο Εμ. Μακρόν τάχθηκε υπέρ της θωράκισης της Ευρωζώνης και της ΕΕ, μέσω της δημιουργίας «ευρωπαϊκού προϋπολογισμού», «Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών» και «ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου». Επίσης, δήλωσε υποκριτικά ότι «η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα», τη στιγμή που προωθεί τόσο σκληρά μέτρα. Στην πραγματικότητα, αυτό που χώρες όπως η Γαλλία και η Ελλάδα βαφτίζουν «κοινωνική Ευρώπη», είναι μία ατζέντα που θα στηρίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη και τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλιακών ομίλων με περισσότερο ζεστό χρήμα.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τον Μακρόν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις «υποχρεώσεις» της και περιμένει από τους εταίρους της να εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Επιπλέον, τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, το καλοκαίρι του 2015. «Η Ελλάδα δεν διανοείται τον εαυτό της εκτός της ΕΕ και της Ευρωζώνης», είπε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.