Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Κώστας Παπαδάκης: Αντικομμουνισμός, η επίσημη ιδεολογία της ΕΕ (VIDEO)

43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
ΧΩΡΟΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ
Συζήτηση για τον αντικομμουνισμό ως επίσημη ιδεολογία της ΕΕ
Αποτελούν παράδοση οι συζητήσεις στο χώρο των σπουδαστών - φοιτητών στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Το βράδυ της Πέμπτης, το ίδιο το θέμα «Αντικομμουνισμός, η επίσημη ιδεολογία της ΕΕ. "Πυροβολούν το παρελθόν, για να σκοτώσουν το μέλλον"» είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει το αδιαχώρητο. Λίγα μέτρα πιο πάνω, στο χώρο που στεγάζει την έκθεση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια ευθεία αντιπαραβολή της πραγματικότητας που δημιούργησε η Επανάσταση με τη σαπίλα ενός συστήματος που όσο γερνά τόσο περισσότερο δείχνει τα δόντια του.
Η συζήτηση για τον αντικομμουνισμό δεν μπορούσε παρά να στραφεί κατά κύριο λόγο γύρω από το ερώτημα «Γιατί οξύνεται ο αντικομμουνισμός αφού έχει επικρατήσει η αντεπανάσταση;».
Παραθέτουμε ορισμένα σύντομα αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις που έγιναν:

Ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Με αφορμή την αντικομμουνιστική σύναξη στην Εσθονία κι όσα ανιστόρητα και ανήκουστα ειπώθηκαν στο "συνέδριο" της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ, αποκαλύπτεται για μια ακόμα φορά ο αντιδραστικός χαρακτήρας της Ευρωένωσης που έχει επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό. Όπως επίσης και η αντιδραστικότητα του ίδιου του καπιταλισμού, αυτής της δικτατορίας του κεφαλαίου (...) Χτυπούν τους κομμουνιστές γιατί αυτοί είναι οι φορείς της διεξόδου από το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, γιατί αυτοί οργανώνουν την καθημερινή πάλη για την ανατροπή του (...) Σε όσους δείχνουν ανοχή στην αντικομμουνιστική επίθεση ή παίρνουν αποστάσεις, τούς λέμε να αξιοποιήσουν την πείρα των λαών, η οποία αποδεικνύει ιστορικά ότι η κλιμάκωση του αντικομμουνισμού συνοδεύει την επίθεση σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων, την περιστολή των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την εξαπόλυση νέου γύρου πολέμων και επεμβάσεων (...) Πάρα τη λάσπη, τον αντικομμουνισμό των σπηλαίων που έχουν επιστρατεύσει, οι κατακτήσεις που γνώρισαν οι λαοί, τα προβλήματα που έλυσε ο σοσιαλισμός, εδώ και πολλές δεκαετίες αποτελούν άλυτα προβλήματα, δεν αποτελούν καν ζητούμενα στον καπιταλισμό, μαγνητίζουν ακόμα τη σκέψη και τη συνείδηση των λαών που δεινοπαθούν από τα αδιέξοδα στον καπιταλισμό».
Η Μπεάτα Καρόν, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Πολωνίας, ανέφερε: «Μετά την αντεπανάσταση, οι νέες αρχές έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην καταστροφή των επιτευγμάτων του σοσιαλιστικού συστήματος (...) Στην Πολωνία δημιουργήθηκε το Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης (IPN) που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό με περίπου 300 εκατ. ζλότι Πολωνίας, δηλαδή περίπου 70 εκατ. ευρώ - πολλαπλάσιο του προϋπολογισμού της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών. Πρόσφατα, το πολωνικό κοινοβούλιο ψήφισε μια δήλωση που επαινεί ανοιχτά τις αντικομμουνιστικές και εθνικιστικές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις που συνεργάστηκαν με τους ναζί. Οι αρχές προσπαθούν να διαλύσουν το κομμουνιστικό κόμμα. Ο συνδυασμός του αντικομμουνισμού και του αυξανόμενου εθνικισμού χρησιμεύουν στην τύφλωση της εργατικής τάξης και στην αποτροπή της απόκτησης ταξικής συνείδησης».
Ο Μιχαήλ Μπελάγεφ, Γραμματέας της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας (μπολσεβίκοι) - Ρωσία, συμπλήρωσε την εικόνα, λέγοντας: «Η ΕΣΣΔ σαν ιστορικό παράδειγμα οικοδόμησης του σοσιαλισμού είναι απόδειξη ότι ο καπιταλισμός είναι ξεπερασμένος, ότι ο σοσιαλισμός είναι εφικτός και αναγκαίος. Μετά την ανατροπή της ΕΣΣΔ η αστική τάξη, έχοντας επανακτήσει τη δύναμή της, έπρεπε άμεσα να εξαφανίσει οποιαδήποτε συμπάθεια προς την ΕΣΣΔ, καλλιεργώντας τους παλιούς και παράγοντας νέους μύθους. Η ρωσική καπιταλιστική κυβέρνηση προσπαθεί να βαφτίσει όλα τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ σαν εθνικά, ρωσικά, ενώ την ίδια ώρα συκοφαντεί τους κομμουνιστές. Όλα αυτά συμβαίνουν στο φόντο της συνεχούς χειροτέρευσης των συνθηκών της ζωής των νέων εργατών και μαθητών, της απώλειας δικαιωμάτων που κάποτε παρείχε η σοσιαλιστική Ρωσία. Ο αντικομμουνισμός είναι ψευδής και αντιδραστική ιδεολογία των καπιταλιστών η οποία στρέφεται όχι μόνο ενάντια στους κομμουνιστές, αλλά και ενάντια στα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, ενάντια στο μέλλον της ανθρωπότητας χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια, ενάντια στην ίδια την ανθρωπότητα».
902, Πέμπτη 21/09/2017 - 20:42 - Ενημέρωση: Παρασκευή 22/09/2017 - 00:19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.