Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Οι εκπρόσωποι 40 επιχειρηματικών ομίλων και oι Αλή Μπαμπάδες τους − ΚΚΕ: Με το αφήγημα της "δίκαιης ανάπτυξης" και την απάτη της "νέας Ευρώπης"

*
*
*
ΤΣΙΠΡΑΣ - ΜΑΚΡΟΝ
Καλούν τους γαλλικούς ομίλους να αξιοποιήσουν τον εργασιακό μεσαίωνα που προσφέρει η Ελλάδα
Παρασκευή 08/09/2017 - 13:16
«Η Ελλάδα είναι μια πραγματική ευκαιρία μετά από μια τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια». 
Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, διαφήμισε τις επενδυτικές «ευκαιρίες» που προσφέρουν στους μονοπωλιακούς ομίλους τα σκληρά μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμ. Μακρόν, στο Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις συναντήσεις και τις δηλώσεις Τσίπρα και Μακρόν
Παρασκευή 08/09/2017 - 13:51
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τις συναντήσεις και τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα και του Εμ. Μακρόν:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να στηρίξει το αφήγημα της "δίκαιης ανάπτυξης" και την απάτη της "νέας Ευρώπης" φτάνει σε σημείο να υπερθεματίζει σε ύμνους για την ΕΕ, εξωραΐζοντας τη βάρβαρη πολιτική της. Η Γαλλία, όπου σήμερα οι καπιταλιστές πανηγυρίζουν για τις νέες αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μακρόν, είναι βασικός πυλώνας αυτού του αντιδραστικού οικοδομήματος και όχι δύναμη αλλαγής, πολύ περισσότερο φιλολαϊκό αντίβαρο.
Οι όποιες αντιθέσεις υπάρχουν μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών, εξαιτίας και του ανοίγματος της ψαλίδας υπέρ της Γερμανίας, δεν τις εμποδίζουν να είναι απόλυτα ενωμένες εναντίον των εργαζομένων και των λαών.
Η ΕΕ των μονοπωλίων θα γίνεται χειρότερη, πιο αντιδραστική, πιο αντιλαϊκή για όλους τους λαούς των κρατών - μελών της. Τα περί δημοσιονομικής, οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης, που οραματίζεται ο πρωθυπουργός, με υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά και υπουργό Κοινωνικής Συνοχής, είναι το "ξαναζεσταμένο φαγητό" που σερβίρεται στο λαό, γιατί ξέρει ότι μεγαλώνει η δυσαρέσκειά του απέναντι στην ΕΕ και την κυβέρνησή του.
Όσο για τις ειρωνείες του πρωθυπουργού σχετικά με το ηρωικό κοσμοϊστορικό γεγονός της Παρισινής Κομμούνας, αυτό αποδεικνύει απλά ποιο είναι το στρατόπεδο που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, μετά το τέλος της πρωθυπουργικής του θητείας, θα μπορεί με αξιώσεις να κάνει τη "γήινη έφοδό του" ως διαφημιστής - στέλεχος καπιταλιστικής επιχείρησης».
902

Εκφράζοντας το ενδιαφέρον του γαλλικού κεφαλαίου να διασφαλίσει και να διευρύνει τις μπίζνες του στην Ελλάδα, ο Εμ. Μακρόν δήλωσε πως «ήμασταν εδώ, είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ». 
Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος συνοδεύεται από εκπροσώπους 40 επιχειρηματικών ομίλων, κάλεσε τους Γάλλους
«επενδυτές» που «έχουν αναλάβει ρίσκα» και «δεν εγκατέλειψαν την Ελλάδα» τα χρόνια της κρίσης, να δώσουν «νέα ενέργεια και νέα κινητήρια δύναμη» στις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. «Οι πιο σημαντικές επιχειρήσεις στον τομέα τους είναι εδώ», ανέφερε.
Ο Εμ. Μακρόν εμφάνισε τις γαλλικές επενδύσεις ως «στήριξη» της Ελλάδας, λες και δεν είναι το κέρδος αποκλειστικό κίνητρο των μονοπωλιακών ομίλων.
Μάλιστα, σε μια έμμεση αναφορά στην ανάγκη να αποκτήσουν προβάδισμα τα ευρωπαϊκά μονοπώλια και όχι οι ανταγωνιστές τους, παρατήρησε με νόημα ότι όλοι θέλουμε να είμαστε ελκυστικοί, θέλουμε τις κορεατικές, τις κινέζικες και τις αμερικανικές επενδύσεις, αναγκαζόμαστε να επιλέξουμε ξένες όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από Ευρωπαίους επενδυτές. «Καλούμε τους Ευρωπαίους να επενδύσουν στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ως προς το πρόγραμμα στήριξης που εφαρμόζει η Ελλάδα, εξέφρασε την ανάγκη να συνεχιστούν οι «μεταρρυθμίσεις» και να επιδείξει «αλληλεγγύη» από την πλευρά της η ΕΕ. 
Με «κράχτη» τα αντιλαϊκά μέτρα
«Η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα μετά από επτά χρόνια κρίσης», σημείωσε ο Αλ, Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του με αναφορά στις «δύσκολες αποφάσεις, αποφάσεις με πολιτικό κόστος» που έλαβε η κυβέρνησή του. «Προχωρήσαμε και προχωράμε με αποφασιστικότητα», είπε, θέλοντας να διαβεβαιώσει τους Γάλλους «επενδυτές» ότι θα συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή ρότα, κάνοντας «τομές» που θα δημιουργήσουν ένα «φιλικό επενδυτικό περιβάλλον».
Σε μία προσπάθεια να διατηρήσει σε πρώτο πλάνο το παραμύθι περί «υγιούς» επιχειρηματικότητας και «δίκαιης» ανάπτυξης, υποστήριξε πως μέσα από ένα σχέδιο «διαρκών μεταρρυθμίσεων» θα «δημιουργήσουμε μια πιο υγιή παραγωγική βάση». 
  • Μόνο που αυτό που χαρακτηρίζει «διαρκείς μεταρρυθμίσεις» δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προώθηση αντιλαϊκών μέτρων στο διηνεκές για να εξασφαλιστούν καλύτεροι όροι κερδοφορίας.
«Σας καλώ να δείτε την Ελλάδα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσδοκώντας στην προσέλκυση περισσότερων γαλλικών ομίλων που θα συμπράξουν με ελληνικούς ομίλους (Βλέπε πιο κάτω).
Εκτός από το πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, χρησιμοποίησε ως «κράχτη» τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, τη «μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης», τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας «που βρίσκεται στο αντάμωμα τριών ηπείρων» και τα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» όπως το κλίμα της, που επιτρέπει να μετατραπεί σε «διαμετακομιστικό κέντρο ενέργειας, μεταφορών, καινοτομίας και νέων τεχνολογιών».
Ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα τεθεί επικεφαλής μιας ειδικής ομάδας «που θα εξετάζει τις σημαντικές επενδύσεις και θα τις διευκολύνει».
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Εμ. Μακρόν υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας με τη Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα για την παροχή «τεχνικής βοήθειας», ώστε να ιδρυθεί Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα που θα προσφέρει ζεστό χρήμα στους «επενδυτές».
*
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Μπίζνες και αντεργατική «τεχνογνωσία» προσδοκούν οι Έλληνες επιχειρηματίες
Παρασκευή 08/09/2017 - 10:25 - Ενημέρωση: Παρασκευή 08/09/2017 - 14:00
Ως ευκαιρία για κερδοφόρες μπίζνες με το γαλλικό κεφάλαιο αντιμετωπίζουν οι εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας, Εμ. Μακρόν, στην Αθήνα.
«Η συνεργασία των ΕΛΠΕ με την ‘’Total’’ παρέχει όλα τα εχέγγυα, ώστε οι δύο εταιρείες σε κοινοπραξία να προχωρήσουν την έρευνα πετρελαίου στην Ελλάδα προσβλέποντας σε θετικά αποτελέσματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Γρηγορίου, γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ.
Στην γαλλική επιχειρηματική αποστολή συμμετέχει ο πρόεδρος του πετρελαϊκού κολοσσού «Total» που ενδιαφέρεται για τις εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο και στη Νότια Κρήτη. 
Ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Κ. Παπαδόπουλος, ανέφερε πως η εταιρεία
«είναι ανοικτή σε όλες τις πιθανότητες συνεργασιών που θα απέβαιναν επικερδείς και επωφελείς», προσθέτοντας πως «θα μπορούσαμε να εξετάσουμε τη πιθανότητα επιχειρηματικής συνεργασίας για την ανάπτυξη ή την απόκτηση τεχνολογιών, που θα βοηθούσαν στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας μας».
«Αν κάτι θα κρατούσαμε από αυτή τη επίσκεψη, που είναι σημαντική για μία εταιρεία όπως η ‘’Apivita’’, είναι ότι θα περιμένουμε μία ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο ανταλλαγής επιστημονικών γνώσεων, καινοτομίας και έρευνας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της «Apivita», Ν. Κουτσιανάς.
«Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό - επιχειρηματικό επίπεδο, θα ενισχυθεί περαιτέρω, μέσα από τις συνομιλίες των πολιτικών ηγεσιών και από τις επαφές κορυφαίων γαλλικών και ελληνικών επιχειρήσεων, με στόχο το αμοιβαίο όφελος», επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Attica Bank, Π. Ρουμελιώτης, εστιάζοντας στις «νέες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, της Ενέργειας, των έργων υποδομής, της ψηφιακής τεχνολογίας, της φαρμακοβιομηχανίας, των τροφίμων κλπ.».
«Τεχνογνωσία» από τη Γαλλία...
Οι εκπρόσωποι του ελληνικού κεφαλαίου δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για τα αντεργατικά μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση Μακρόν, θεωρώντας ότι θα πρέπει να αποτελέσουν «μπούσουλα» για τη «μεταμνημονιακή» Ελλάδα.
«Καθώς η Ελλάδα εντείνει τις προσπάθειες για την έξοδό της από το πρόγραμμα προσαρμογής, οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο πρόεδρος Μακρόν στην αγορά εργασίας προδιαγράφουν το πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να κινηθεί η χώρα μας στα θέματα των εργασιακών σχέσεων, μετά τον Αύγουστο του 2018», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ Φέσσας.
Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε στα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν όπως η ενίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων, ο περιορισμός των συνδικάτων και το πετσόκομμα του επιδόματος ανεργίας.
«Εύχομαι το γαλλικό παράδειγμα να αξιοποιηθεί τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να διαπραγματευτούμε αντίστοιχους όρους, με στόχο μια δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά εργασίας», είπε.
«Η εκλογή του κυρίου Μακρόν αποτελεί ελπίδα για τις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν για μία σύγχρονη, ισχυρή και αλληλέγγυα Ευρώπη», υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, Τ. Τζήκας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επιχειρηματικές «ευκαιρίες» που προσφέρονται, ώστε «να χτιστεί μία στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, όπου τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές επιχειρήσεις διακρίνονται διεθνώς για την τεχνογνωσία και την καινοτομία τους».
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ, Γ. Βερνίκος, αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες των μεγαλοξενοδόχων για
«σύσφιγξη των πατροπαράδοτων καλών σχέσεων της χώρας μας με τη Γαλλία, καθώς οι Γάλλοι είναι οι σημαντικότεροι επενδυτές», επικεντρώνοντας μεταξύ άλλων και στο θαλάσσιο τουρισμό όπου «η Γαλλία έχει τα μεγαλύτερα ναυπηγεία σκαφών και η Ελλάδα είναι το καλύτερο μέρος για yachting». 

Βλέπε και:
ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ
*
ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
*
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.