Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΛΠΕ: Δύσοσμοι εργολάβοι «ατυχημάτων» − Εργαζόμενος διασωληνωμένος με κρανιοεγκεφαλική κάκωση − Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου: Κινητοποίηση κατά της δυσοσμίας φακελώματος (και γενικώς) από την εταιρεία

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στα ΕΛΠΕ
Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, στη ΜΕΘ του «Θριάσιου», ο τραυματισμένος εργάτης
*
*
*
ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκη για την αγωνιστική έκθεση των αιτημάτων της εργατικής τάξης − Εισήγηση Γιώργου Πέρρου − Διεκδικητικό πλαίσιο − Πικετοφορίες στην Αττική ενάντια σε πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου – ΕΕ (4 VIDEO - ΦΩΤΟ)
Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα (παλαιότερο) σημειώθηκε στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, την Πέμπτη το μεσημέρι, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών στο πλαίσιο της γενικής συντήρησης του διυλιστηρίου, εργαζόμενος δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι από μεταλλική ντίζα μηχανής καθαρισμού βιομηχανικού εξοπλισμού...
Ο εργαζόμενος, αλβανικής καταγωγής, δούλευε σε εργολάβο ο οποίος έχει αναλάβει τμήμα του έργου της γενικής συντήρησης του διυλιστηρίου και συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, στη ΜΕΘ του Κέντρου Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου διακομίσθηκε μετά τον τραυματισμό του.
Στο πλευρό του τραυματία εργαζόμενου στο Θριάσιο Νοσοκομείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπείες του Κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας Αττικής και του «Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων» στα ΕΛΠΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον εργαζόμενο και στην οικογένειά του. Παράλληλα, κατήγγειλαν ότι το κυνήγι του εργοδοτικού κέρδους και η εντατικοποίηση της εργασίας σε βάρος των εργαζομένων είναι οι βασικές αιτίες και του νέου εργατικού ατυχήματος.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας και το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» στα ΕΛΠΕ με ανακοινώσεις τους είχαν καταγγείλει τα εργατικά ατυχήματα που είχαν προηγηθεί στον όμιλο, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της άμεσης λήψης μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στον όμιλο.
Σε ανακοίνωσή του το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» στα ΕΛΠΕ, αφού εύχεται ανάρρωση στον τραυματία εργαζόμενο, σημειώνει:
«Αλλο ένα ατύχημα προστίθεται στο μακρύ κατάλογο, ύστερα από ατελείωτα 12ωρα δύο μηνών και κάτω από την πίεση για να ξεκινήσει το διυλιστήριο Ελευσίνας στις 12 Σεπτέμβρη. Οφείλουν να διερευνηθούν καταγγελίες που αφορούν προφορικές εντολές για παράκαμψη διαδικασιών.
Η ευθύνη βαραίνει την εταιρεία αλλά και την πλειοψηφία του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, η οποία λάμπει διά της απουσίας της κατά την περίοδο του shut down.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις οποιουδήποτε, να βάζουν πάνω από όλα την ασφάλειά τους, για να γυρνούν κάθε μέρα στις οικογένειές τους».
*
ΕΥΟΣΜΟΣ
Κινητοποίηση ενάντια στο φακέλωμα από τα ΕΛΠΕ
*
*
Κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ευόσμου έξω από το δημαρχείο Κορδελιού - Ευόσμου και μαζική εξόρμηση στο λαό της περιοχής, πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας το «φακέλωμα» οργανώσεων, φορέων και προσώπων από τα «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ). Στην κινητοποίηση συμμετείχε η Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου.
Με τα πανό και τα συνθήματά τους, διαδήλωσαν «Οχι στο σύγχρονο φακέλωμα του λαού» και κάλεσαν σε «ξεσηκωμό» για να μπει τέρμα στην ασυδοσία των ΕΛΠΕ και κάθε άλλης καπιταλιστικής επιχείρησης.
Οπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, τα ΕΛΠΕ είχαν παραγγείλει σε εταιρεία την εκπόνηση έρευνας, η οποία εξελίχθηκε σε έναν τεράστιο μηχανισμό παρακολούθησης οργανώσεων, φορέων, πολιτικών παραγόντων, προσώπων της Τοπικής Διοίκησης και απλών ανθρώπων, προκειμένου να φακελωθεί όποιος αντιδρά σε θέματα που η εταιρεία θεωρεί ότι τη δυσφημούν και ότι θίγουν τα συμφέροντα και την κερδοφορία της!
«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα επιχειρηματικά κέρδη συνοδεύονται και με αντιδραστικές πρακτικές παρακολούθησης όσων αντιδρούν», καταγγέλλει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Υπογραμμίζει ιδιαίτερα τις ευθύνες της κυβέρνησης, που συμμετέχει ως μέτοχος στα ΕΛΠΕ, και την καλεί να σταματήσει να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να πάρει θέση για το ζήτημα. Καλεί το λαό να μην υποχωρήσει στις μεθοδεύσεις των επιχειρηματικών ομίλων και να συνεχίσει τον αγώνα για ποιότητα ζωής σε όλες τις γειτονιές.
Θυμίζουμε ότι η παραγγελία της έρευνας έγινε με αφορμή τη δυσοσμία που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη Δυτική Θεσσαλονίκη και η οποία αποδίδεται στη λειτουργία της μονάδας των ΕΛΠΕ, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια, από κατοίκους και φορείς. Οπως προκύπτει και από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε προχτές ο «Ριζοσπάστης» η έρευνα αφορούσε το «φακέλωμα» και την καταγραφή τηλεφωνημάτων, την παράθεση φωτογραφιών, την αναφορά σε προσωπικά στοιχεία όσων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πρωτοστατούν ή εμπλέκονται στις διαμαρτυρίες για την κατάσταση που ζουν χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στη Δυτική Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της δυσοσμίας.
Μερικά από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην κατά παραγγελία έρευνα των ΕΛΠΕ είναι κατά ενότητα τα εξής: Καταγραφή τηλεφωνημάτων διαμαρτυρίας, από ποιους έγιναν και πότε. Φωτογραφίες από τα προφίλ στο facebook όσων διαμαρτύρονταν, που περιλαμβάνουν φωτογραφίες ανθρώπων που διαμαρτύρονται. Αναλυτικά στοιχεία για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ευόσμου - Κορδελιού. Χαρτογράφηση βασικών στελεχών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Χαρτογράφηση Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής Κεντρικής Μακεδονίας. Στοιχεία για τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής και για τις περιβαλλοντικές ομάδες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Χαρτογράφηση κοινωνικών φορέων, με έμφαση σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Αναφορές σε καταγγελίες πολιτών, που δίνονται αναλυτικά και ως προς το περιεχόμενο, την ώρα και τα προσωπικά στοιχεία του καταγγέλλοντος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, έχει η ενότητα των προτάσεων που καταθέτει η εταιρεία προς τα ΕΛΠΕ, ώστε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις για τη ρύπανση και να χτίσει «κοινωνικό προφίλ». Λένε, λοιπόν, στην ενότητα «Ενδεικτικές ενέργειες - Μέσα»: «Διερεύνηση δημιουργίας θετικών πυρήνων - ανεπίσημων πρεσβευτών, με εκπροσώπους Επιστημονικής Κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.
1. ΑΠΘ - Περιβαλλοντολόγος που θα επιβεβαιώσει ότι μεγαλύτερη ζημιά στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και στο κλίμα προκαλούν η λυματολάσπη και η απόρριψη επικίνδυνων χημικών σε υπονόμους, συγκριτικά με συγκεκριμένα επίπεδα ρύπων, όπως αυτά που παρουσίασαν τα ΕΛΠΕ.
2. Ινστιτούτο Προληπτικής Ιατρικής - εκπρόσωπος της Ιατρικής Κοινότητας που θα επιβεβαιώσει ότι δυσοσμία δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι επιβαρυντικό για την υγεία και ότι τα συγκεκριμένα επίπεδα μέτρησης ρύπων ή τα μικροσωματίδια που έχουν καταγραφεί δεν προκαλούν πρόβλημα στην υγεία.
3. Εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε σχολεία της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στα οποία τα ΕΛΠΕ δωρίζουν πετρέλαιο θέρμανσης για τη σχολική χρονιά.
4. Πρόεδρος εργαζομένων ΕΛΠΕ Κορδελιού - Ευόσμου ή κάποιος εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ, που θα μιλήσει για τα ΕΛΠΕ ως εργοδότη (συνέπεια, ασφάλεια, υγεία στους χώρους εργασίας, οφέλη για τις οικογένειές τους κ.λπ.).
5. Φοιτητές από την περιοχή που έχουν λάβει υποτροφία από τα ΕΛΠΕ.
6. Γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε παιδικές κατασκηνώσεις χάρη στη χορηγία των ΕΛΠΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.