Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Αλεξίσφαιρη Μπαλού: Κυβερνήσεις = Πολιτικό προσωπικό μονοπωλίων − Μνημόνια = Φτηνοί εργαζόμενοι − Χρέος = Ανάπτυξη επιχειρηματικών ομίλων − Πλεονάσματα = Αίμα του λαού − Το ΚΚΕ δεν είναι σωτήρας. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό (VIDEO)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ ΣΤΟ «KONTRA»
Η εναλλαγή των κυβερνήσεων δεν έχει σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων
Πέμπτη 07/09/2017 - 08:38
«Η ΕΕ δεν είναι αυτό που λένε η Ευρώπη των λαών, είναι μία ένωση που σχεδιάζει την πολιτική της για να εξυπηρετήσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και οι κυβερνήσεις είναι το πολιτικό προσωπικό αυτών των μονοπωλίων». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Kontra» το βράδυ της Τετάρτης 6 Σεπτέμβρη.
Διευκρίνισε ότι τα μέτρα των μνημονίων, είτε σε χώρες που βρίσκονται σε επιτροπεία όπως η Ελλάδα είτε όχι, εφαρμόζονται για να ρίξουν την τιμή της εργατικής τάξης και να την κάνουν πιο φθηνή ή ακόμα και τζάμπα.
Οι επενδυτές απαιτούν φθηνούς εργαζόμενους για να έχουν κέρδη, πρόσθεσε και επισήμανε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Ε. Μακρόν, που φτάνει σήμερα στην Αθήνα με την κουστωδία του, έρχεται για να μοιράσουν την πίτα των κερδών, ενώ στη χώρα του περνά τις πιο αντεργατικές πολιτικές, χτυπώντας μισθούς, ΣΣΕ και άλλα.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, ο λαός πρέπει να δυναμώσει, να διεκδικήσει τις απώλειες που είχε στο εισόδημά του και τα δικαιώματά του και να συνειδητοποιήσει ότι η εναλλαγή των κυβερνήσεων δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων, αφού ασκούν την ίδια πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.