Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Αγία Ράβδος από Διαμάντω Μανωλάκου, Σταύρο Τάσσο και Λευτέρη Μπαρμπαρούση: Συγκαλύπτουν τις ευθύνες τους και προστατεύουν τα κέρδη των εφοπλιστών − Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά: Το μαζούτ κατάπιε τον ''παγκόσμιο κόμβο'' της κυβέρνησης − ΠΑΜΕ ενάντια στο έγγκλημα 27 Σεπ. 2017 (3 VIDEO - Φωτό)

*
ΝΑΥΑΓΙΟ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Πηγή: Eurokinissi
Δ. Μανωλάκου: Η κυβέρνηση συνεχίζει τα ψέματα για να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την καταστροφή
«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και προκειμένου να συγκαλύπτετε τις ευθύνες σας συνεχίζετε το ψέμα και την κοροϊδία, όπως κάνετε και με τα μνημόνια που τελειώνουν και η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής και στη συζήτηση για το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» και τη ρύπανση της θάλασσας και των ακτών από τη Σαλαμίνα έως το Λαγονήσι.
Πηγή: Eurokinissi
Τόνισε ότι ενώ η κυβέρνηση καθησύχαζε για το ναυάγιο που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, την Πέμπτη αποδείχθηκε ότι δεν είχε γίνει στεγανοποίηση του βυθισμένου πλοίου και η απάντληση των καυσίμων δεν είχε ξεκινήσει, ενώ αποκαλύφθηκε και η παράταση της αξιοπλοΐας που έδωσε το υπουργείο.
Πηγή: Eurokinissi
Όπως είπε, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και κάλεσε τον υπουργό Ναυτιλίας να μην επιρρίπτει τις κυβερνητικές ευθύνες στο Λιμενικό, πρόσθεσε ότι ήταν ανεπαρκής η σύνθεση του πληρώματος του πλοίου, όπως ανεπαρκή ήταν και τα μέσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, σημειώνοντας ότι ο κρατικός προϋπολογισμός είναι απλόχερος για τους εφοπλιστές αλλά φειδωλός για τις λαϊκές ανάγκες.
Πηγή: Eurokinissi
Σχολιάζοντας πως και το δεξαμενόπλοιο που πήγε για την απάντληση είχε πιστοποιητικά με παρατάσεις που έληξαν την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη, υπογράμμισε ότι έτσι είναι οι νόμοι των εφοπλιστών που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και διατήρησαν άθικτους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να μην θίξουν τα κέρδη των εφοπλιστών.
Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει το μοναδικό μηχανισμό που έχει το κράτος και να περάσει ο έλεγχος στις ιδιωτικές εταιρίες, τους νηογνώμονες, που δίνουν άδειες αξιοπλοΐας με τη σέσουλα, προσθέτοντας ότι μεγαλύτερο δώρο για τους εφοπλιστές δεν υπάρχει αφού θα ελέγχουν τους εαυτούς τους.
Πηγή: Eurokinissi
Ζήτησε, μεταξύ άλλων, να ληφθούν μέτρα για να μην μετακυλιστεί το κόστος της απορρύπανσης στο λαό, να διερευνηθούν τα πραγματικά αίτια του ναυαγίου, να γίνουν αυστηροί έλεγχοι και ειδικά στα υπερήλικα πλοία και να υπάρξει άμεση οικονομική βοήθεια σε μικρούς επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ψαράδες με απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ και με πάγωμα των δανείων.
«Το εφοπλιστικό κέρδος ρυπαίνει και πνίγει»
«Το ναυάγιο και η πετρελαιοκηλίδα είναι ο καθρέφτης της καπιταλιστικής σας ανάπτυξης», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος. Αναδεικνύοντας την έλλειψη μέτρων για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών του ναυαγίου, σημείωσε πως «δεν υπάρχουν τα ανάλογα μέσα, δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό, δεν υπάρχει ο συντονισμός και κυρίως όσα μέσα υπάρχουν είναι ιδιωτικά».
Εκτός από τους βουλευτές, στην Επιτροπή της Βουλής μίλησαν εκπρόσωποι φορέων, σωματείων και δήμαρχοι των περιοχών που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πετρελαιοκηλίδα. 
«Το εφοπλιστικό κέρδος ρυπαίνει και πνίγει», τόνισε ο Λευτέρης Μπαρμπαρούσης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», εστιάζοντας στο νομοθετικό πλαίσιο που ενισχύει την κερδοφορία των εφοπλιστών και το οποίο διατήρησε άθικτο η σημερινή κυβέρνηση. 
Επίσης, χαρακτήρισε «ανησυχητικό» το γεγονός ότι αμέσως μετά το ναυάγιο, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το κλείσιμο του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, μεταφέροντας την αρμοδιότητα του ελέγχου των πλοίων στους νηογνώμονες, που είναι ιδιωτικές εταιρείες.
Όλα καλώς καμωμένα ισχυρίζεται η κυβέρνηση 
Όλα έγιναν σωστά, δεν υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες για τυχόν προβλήματα, οι ευθύνες ανήκουν στο Λιμενικό, ισχυρίστηκαν οι ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.
Πηγή: Eurokinissi
Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε ότι η ευθύνη για την υλοποίηση των σχεδίων σε τέτοια περιστατικά ανήκει στο Λιμενικό. Ανέφερε ότι περίπου 5.30 ώρες μετά τη βύθιση του πλοίου ολοκληρώθηκε η περίφραξη στο σημείο του ναυαγίου και ότι η στεγανοποίηση του πλοίου διήρκεσε δύο με δυόμιση μέρες μετά τα ξημερώματα της Κυριακής που έγινε το ναυάγιο. Ανέφερε πως την τρίτη μέρα εμφανίσθηκε πετρελαιοκηλίδα προς τον Πειραιά και κινητοποιήθηκαν τα τοπικά λιμεναρχεία και ξεκίνησαν οι προσπάθειες απορρύπανσης. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν καθυστέρησε να υποβάλλει αίτημα για βοήθεια στον ευρωπαϊκό μηχανισμό EMSA.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση και ίσως έγιναν κάποια λάθη επικοινωνιακά, ενώ ζήτησε για μια ακόμα φορά να μην εξαπολύονται πυρά προς τους εφοπλιστές λέγοντας «μην πυροβολείτε τη ναυτιλία, μην πυροβολείτε το λιμενικό».
Πηγή: Eurokinissi
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελος, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι τόσο η απορρύπανση όσο και η αποκατάσταση. Πάντως οι υπουργοί απέφυγαν να γίνουν συγκεκριμένοι σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις στους πληγέντες.
Στη φθορά της κυβέρνησης με αφορμή το ναυάγιο και την οικολογική καταστροφή στοχεύει η ΝΔ με τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, να λαμβάνει το λόγο στην επιτροπή και απευθυνόμενος προς τον Π. Κουρουμπλή να λέει: «Θα έπρεπε να είχατε παραιτηθεί» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως υποτίμησε την έκταση του προβλήματος, πως ο αρμόδιος υπουργός άργησε να έρθει από το Λονδίνο και καθυστέρησε τέσσερις μέρες να ζητήσει τη βοήθεια του EMSA. Αναρωτήθηκε αν υπάρχουν ευθύνες για τη δίμηνη παράταση της αξιοπλοΐας του πλοίου που δόθηκε από το υπουργείο, όταν ανάλογη πρακτική ακολουθούσαν και οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιάννης Μανιάτης ανέφερε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί περιέγραψαν ένα εικονικό σύμπαν όπου τίποτα δεν γίνεται λάθος. Ευθύνες στην κυβέρνηση επέρριψαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
902, Τετάρτη 20/09/2017 - 13:19 - Ενημέρωση: Τετάρτη 20/09/2017 - 20:04
*

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΙΡΑΙΑ

Πηγή: Eurokinissi
Ανακοίνωση για το ναυάγιο στη Σαλαμίνα και τη ρύπανση στο Σαρωνικό

Το έγκλημα που έγινε στο Σαρωνικό με το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι στον Πειραιά με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Καλούν τους εργαζόμενους και το λαό του Πειραιά να απαιτήσουν να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ενώ χαιρετίζουν την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και των σωματείων για συγκέντρωση ενάντια στο έγκλημα στο Σαρωνικό και τις ευθύνες κυβέρνησης - εφοπλιστών την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη. 
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Πηγή: Eurokinissi
«Οι εκλεγμένοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, τη "Λαϊκή Συσπείρωση", καταγγέλλουμε το έγκλημα που έγινε στο Σαρωνικό με το ναυάγιο του πλοίου ''ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ'', τις συνέπειες του οποίου βιώνει όλη η περιοχή και οι ακτές του δήμου μας.

Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση που είχε δώσει άδεια στο πλοίο, είχε χαρακτηριστεί από τις κρατικές υπηρεσίες ως αξιόπλοο. Έχει ευθύνες για τους ελέγχους και το γεγονός ότι στο καράβι βρίσκονταν 2 άτομα ως πλήρωμα. Έχει ευθύνες για τα κενά σε μέσα από τον κρατικό μηχανισμό που θα μπορούσαν να είχαν περιορίσει την καταστροφή.

Έχουν ευθύνες οι εφοπλιστές που για να εξυπηρετείται η κερδοφορία τους επιτίθενται στα εργατικά δικαιώματα, με αποτέλεσμα τις μειωμένες συνθέσεις στα πλοία. Που απαιτούν και ξαναπαίρνουν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τη δυνατότητα να ελέγχουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Αυτό σημαίνει στην πράξη η δυνατότητα να εκδίδουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας ιδιωτικοί νηογνώμονες. Θυμίζουμε ότι ιδιωτικός νηογνώμονας είχε δώσει άδεια σε ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ'', ''ΔΥΣΤΟΣ'', ''ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ''.

Ευθύνες έχει η δημοτική αρχή που είναι θεατής των εξελίξεων στο όνομα ότι δεν έχει αρμοδιότητες και μέσα. Παραβλέπει το γεγονός ότι η Τοπική Διοίκηση έχει πόρους, αρμοδιότητες και μέσα μόνο για να υπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι τις λαϊκές ανάγκες, πολιτική που υιοθετεί η δημοτική αρχή. Στελέχη της για χρόνια ως δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι την έχουν υπηρετήσει. Τα λόγια για Πειραιά ''παγκόσμιο κόμβο'' και τα αναπτυξιακά σχέδια τα κατάπιε το μαζούτ.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό του Πειραιά:
  • Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της ρύπανσης. Γρήγορα ο λαός να μπορεί να χαίρεται τις παραλίες. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία να αναλάβει το κόστος, έτσι ώστε να μη μετακυλιστεί στο λαό. Να αποζημιωθούν και να στηριχθούν οι μικροεπαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης, της αλιείας που έπαθαν σημαντική ζημιά.
  • Πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα στους ναυτεργάτες, όπως και σε όλους τους κλάδους.
  • Να αντισταθούμε στα αναπτυξιακά σχέδια κυβέρνησης, δήμου, κεφαλαίου, που θυσιάζουν την υγεία, το περιβάλλον και γενικότερα τα δικαιώματα των εργαζομένων στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, να παλέψουμε για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, αυτόν που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας και όχι το κέρδος.
  • Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και των σωματείων για συγκέντρωση ενάντια στο έγκλημα στο Σαρωνικό και τις ευθύνες κυβέρνησης εφοπλιστών την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη στις 18.30 στο Πασαλιμάνι. Να είμαστε όλοι εκεί». 
902, Τετάρτη 20/09/2017 - 20:26
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.