Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Πέσανε θύματα: Εργαζόμενοι για τα σκουπίδια−18 οι δολοφονημένοι σε 2 μήνες − ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να μην κρύβεται πίσω από τα ανθρώπινα λάθη − ΔΑΣ ΟΤΑ: Θύματα των αντεργατικών νόμων

ΗΛΕΙΑ
Νεκρή εργαζόμενη στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πύργου - Στους 18 οι νεκροί εργάτες πανελλαδικά μέσα σε δυο μήνες
Φωτό από το site: ΗΛΕΙΑ LIVE
Τετάρτη 30/08/2017 - 10:10 - Ενημέρωση: Τετάρτη 30/08/2017 - 16:02
Yπέκυψε στα τραύματά της η 30χρονη εργαζόμενη - συμβασιούχος - παρατασιούχος στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πύργου που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο μετά το σοβαρό τραυματισμό της νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης 30 Αυγούστου στην περιοχή Συκιά στο Κατάκολο Ηλείας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
Να σταματήσει το έγκλημα κατά της ζωής των εργαζομένων
Τετάρτη 30/08/2017 - 17:57
Να σταματήσει το έγκλημα κατά της ζωής των εργαζομένων και να ληφθεί κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας απαιτεί το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, για τον θάνατο μιας ακόμη εργαζόμενης στους Δήμους.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Μια ακόμη συμβασιούχος – νεαρή εργάτρια καθαριότητας στο Δήμο Πύργου προστίθεται στο μακρύ κατάλογο των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στους χώρους δουλειάς, που τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο και στους Δήμους, εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας και της ανυπαρξίας μέτρων υγιεινής κι ασφάλειας. Μόνο το τελευταίο 2μηνο μετράμε ήδη 7 νεκρούς εργάτες και εργάτριες στους Δήμους της χώρας. Ο αριθμός είναι μεγάλος για να είναι συμπτωματικό.
Ο τραγικός αυτός απολογισμός είναι το βαρύ τίμημα που πληρώνουν με τη ζωή τους συμβασιούχοι και μόνιμοι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας απόρροια των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό – ειδικά στο χώρο της καθαριότητας – των ευκαιριακών ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που πάνε κι έρχονται, της επιβολής της 24ωρης λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών, που έχει κάνει καθεστώς τη νυχτερινή εργασία, την εντατικοποίηση, τη λογική της εργολαβίας. Είναι το τίμημα της γυναικείας απασχόλησης πίσω από τα απορριμματοφόρα, μια επώδυνη κι επικίνδυνη δουλειά για το γυναικείο οργανισμό, που το αστικό κράτος και η ΕΕ το προβάλουν τάχα ως κατάκτηση στο όνομα της “ισότητας των γυναικών”.
Συνένοχοι κατά συρροή και διαδοχικά στο έγκλημα είναι οι κυβερνήσεις και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, που έχουν παραμερίσει “ως κόστος” τα αναγκαία μέτρα και μέσα υγιεινής και ασφάλειας, έχουν κάνει καθεστώς την 6ήμερη και 7ήμερη εργασία στις αντίστοιχες υπηρεσίες και έχουν στείλει στα αζήτητα των εργατικών δικαιωμάτων τις ημέρες και ώρες ανάπαυσης, με τον εκβιασμό “εσύ έχεις δουλειά - πρέπει να σηκωθούν οι κάδοι”.
Είναι όλο αυτό το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, το κατακρεουργημένο και δυσεύρετο σήμερα μεροκάματο, που οδηγεί τους εργαζόμενους στο κυνήγι της βραδινής βάρδιας και των υπερωριών, παραβλέποντας ανθρώπινα όρια και αντοχές, όρους και μέτρα ασφάλειας.
Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους. Να μην “πετάνε το μπαλάκι” αλλού ούτε να κρύβονται πίσω από δήθεν ανθρώπινα λάθη. Να σταματήσουν τώρα το επαναλαμβανόμενο έγκλημα και να πάρουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων.
Καλεί τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να περιφρουρήσουν με την οργάνωση της πάλης τους τα δικαιώματά τους σε ζωή και μεροκάματο. Να απαιτήσουν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να αποτρέψουν την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων».
902

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργαζόμενη βρισκόταν στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου το οποίο έκανε κίνηση όπισθεν όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από αυτό με συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό της από το βαρύ όχημα.
Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου και αφού επενέβη και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό της, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή καθώς τα τραύματά της ήταν πολύ σοβαρά.
Πρόκειται για ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον τομέα της Καθαριότητας, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που έχουν καταγράψει ο «Ριζοσπάστης» και το portal 902.gr πρόκειται για τον 18ο νεκρό πανελλαδικά, μέσα σε διάστημα δυο μηνών, γεγονός που αναδεικνύει ξανά ότι οι χώροι δουλειάς και οι συνθήκες εργασίας, με έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την εντατικοποίηση, τη γενίκευση της «ευελιξίας», εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την υγεία, την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή των εργατών.
ΔΑΣ ΟΤΑ
Κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δήμων φέρουν τεράστιες ευθύνες για τα εργατικά ατυχήματα
Τετάρτη 30/08/2017 - 13:59
«Άλλο ένα θύμα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων προστέθηκε στη μακάβρια λίστα των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους την ώρα της δουλειάς», επισημαίνει η ΔΑΣ ΟΤΑ με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 30 Αυγούστου με θύμα εργαζόμενη συμβασιούχο στην Υπηρεσία Καθαριότητας στο Δήμο Πύργου.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«Πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού, της 24ωρης λειτουργίας, των ελλιπών μέτρων προστασίας, χωρίς τη κατάλληλη εκπαίδευση, με την εργασιακή ανασφάλεια να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των συναδέλφων.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους της 30χρονης συναδέλφου συμβασιούχου που σκοτώθηκε σήμερα. Άλλο ένα θύμα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων προστέθηκε στη μακάβρια λίστα των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους την ώρα της δουλειάς.
Όσο και να αποποιούνται τις ευθύνες κυβέρνηση και οι διοικήσεις της πλειοψηφίας των δήμων φέρουν τεράστιες ευθύνες για την πλειοψηφία των εργατικών ατυχημάτων αφού τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σχεδόν στο σύνολο των δήμων ήταν και είναι ανύπαρκτα προκειμένου να μειωθεί όσο περισσότερο γίνεται το λεγόμενο μισθολογικό κόστος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τους νόμους που ψήφισε, μαζί με την υλοποίηση της αντεργατικής νομοθεσίας των προηγούμενων κυβερνήσεων, έβγαλαν από τη μέση ό,τι τους εμπόδιζε, ανάβοντας ουσιαστικά το πράσινο φως στην εργοδοσία να γίνει ακόμη πιο αδίστακτη απέναντι στους εργαζόμενους προκειμένου να εξασφαλιστεί ή ακόμα και να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ο αγώνας για την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε κάθε τόπο δουλειάς να γίνει υπόθεση όλων μας. Κανένας εργαζόμενος στους δήμους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, να μη δεχθεί να εργαστεί, χωρίς πρώτα να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας και να μην υποκύπτει σε πιέσεις και εκβιασμούς.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ για ακόμα μια φορά εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και συμπαραστέκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους της αδικοχαμένης συναδέλφου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.