Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Νίκος Σοφιανός: Η κυβέρνηση ξεπλένει τις αμαρτίες της με αριστερές βούτες − Το θέμα δεν είναι κομμουνισμός - ναζισμός, αλλά κομμουνισμός - καπιταλισμός − Ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί τις συνθήκες Μπολκενστάιν (VIDEO)

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΣΤΟΝ «ΣΚΑΪ»
Ο λαός να μην εγκλωβιστεί στο πλαστό δίπολο και στη λογική του «μικρότερου κακού»
Παρασκευή 25/08/2017 - 09:15
Το χυδαίο αντικομμουνισμό και τη δυσφήμιση του σοσιαλισμού με τη σφραγίδα της ΕΕ, κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» το πρωί της Παρασκευής 24 Αυγούστου.
Κατήγγειλε επίσης την υποκριτική στάση της κυβέρνησης με τη φετινή άρνησή της να συμμετάσχει στην αντικομμουνιστική φιέστα γιατί πέρυσι η χώρα εκπροσωπήθηκε, επισημαίνοντας ότι θέλει να ξεπλύνει την άγρια αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει. Αυτή η πολιτική έχει και την ψήφο της ΝΔ, υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός υπενθυμίζοντας πως ο κύριος Μητσοτάκης έχει πει πως το κράτος έχει συνέχεια και τα ψηφισμένα μέτρα θα υλοποιηθούν.
«Η κυβέρνηση ξεπλένει τις αμαρτίες της με αριστερές βούτες», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, σημειώνοντας ότι η εξίσωση ναζισμού - κομμουνισμού, η λογική των άκρων, η ισοπέδωση οτιδήποτε θυμίζει σοσιαλισμό στην Ευρώπη, έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, την οποία επιχειρεί να αθωώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει τον λαό από το 2012 ότι «αυτό που έρχεται, αυτό που φαίνεται αριστερό, δεν είναι αυτό που δείχνει. (...) Αν θες να συγκρουστείς, θα συγκρουστείς με την ΕΕ των μονοπωλίων και τον καπιταλισμό», και εκτίμησε πως στόχος της κυβέρνησης μεταξύ άλλων είναι να δυσκολέψει την επικοινωνία ενός κόσμου με ριζοσπαστική διάθεση που βλέπει ότι το ΚΚΕ είχε δίκιο.
Ο Νίκος Σοφιανός επισήμανε την ανάγκη της ανάπτυξης και έντασης των αγώνων του λαϊκού κινήματος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να χτίσει μία διαχωριστική γραμμή με τη ΝΔ την ώρα που από κοινού με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και έχουν τσακίσει τον λαό.
«Οι εργαζόμενοι και ο λαός να μην εγκλωβιστούν στο πλαστό δίπολο που στήνεται και στη λογική του "μικρότερου κακού", σήμερα πρέπει να σπάσει το κλίμα της ηττοπάθειας και των μειωμένων απαιτήσεων», υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός και καταλήγοντας συνέδεσε το θέμα με την αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών λέγοντας: «Το θέμα δεν είναι κομμουνισμός - ναζισμός, το θέμα είναι κομμουνισμός - καπιταλισμός» γιατί και με τους ναζί στη Γερμανία και με τους δικτάτορες στην Ελλάδα οι καπιταλιστές δεν έφυγαν από τη μέση, αυτοί έκαναν κουμάντο. Αυτό που βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα, είναι καπιταλισμός που και στην κρίση του αλλά και στη λεγόμενη ανάπτυξή του -για την οποία διαγκωνίζονται Τσίπρας - Μητσοτάκης- έχει δεδομένα τα αντιλαϊκά μέτρα και την αφαίρεση των δικαιωμάτων του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.