Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Πάνος Καμμένος: Πατρίς, θρησκεία, ελεύθερη οικονομία και επιχειρηματικότητα αέρος αέρος (ο Βούτσης απλώς προεδρεύει) − ΚΚΕ: Οι συνέταιροι της κάλπικης αντιπαράθεσης

−Ποιος Βούτσης, ρε παιδιά; Τι τα φοράμε πλάκα!...
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Χαμηλή έως και μηδενική φορολογία για μεγάλες επενδύσεις - Προσωπικές οι απόψεις Βούτση
Πέμπτη 10/08/2017 - 11:34 - Ενημέρωση: Πέμπτη 10/08/2017 - 13:59
Χαμηλή έως και μηδενική φορολογία για τη «διευκόλυνση των μεγάλων επενδύσεων» πρότεινε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση περί θρησκείας ανέφερε ότι «είναι προσωπικές του απόψεις».

ΚΚΕ
Οι συνέταιροι των μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ σε καθημερινά επεισόδια της κάλπικης αντιπαράθεσης
Πέμπτη 10/08/2017 - 14:00
Σε σχόλιο για την αντιπαράθεση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΝΔ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Οι συνέταιροι των μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ πρωταγωνιστούν με καθημερινά επεισόδια στο σίριαλ της κάλπικης αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης.
Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ αναζητά άλλοθι αριστεροσύνης για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, η δε ΝΔ πεδίο διαφοροποίησης απέναντι σε μια κυβέρνηση που υλοποιεί με συνέπεια την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου κι αποδεικνύεται στην παρούσα φάση χρησιμότερη για το σύστημα.
Σε κάθε περίπτωση αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να καταργήσει μια σειρά αναχρονισμούς, θα ξεκίναγε από το βασικό, δηλαδή το διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας, ζήτημα το οποίο δεν τολμά να αγγίξει».
902

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έθεσε ως προτεραιότητα τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων λέγοντας ότι είμαστε εδώ για τη «διευκόλυνση των μεγάλων επενδύσεων», οι οποίες «πρέπει να γίνουν έστω και με μηδέν» φορολόγηση και στη συνέχεια ανέφερε ότι στη ΔΕΘ οι ΑΝΕΛ θα παρουσιάσουν πρόταση για «χαμηλή φορολογία» των επιχειρήσεων, όχι όμως των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων. Ανέφερε ακόμα πως δεν πρέπει να γίνει η επένδυση της «ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, έκανε λόγο για «ξέπλυμα χρήματος» και πως «η περιοχή μπορεί να έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη» κάνοντας ορατό πως υπάρχει σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων μεταξύ εκείνων που τάσσονται υπέρ της εξόρυξης και εκείνων που επενδύουν στον τουρισμό.
Για τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, που στην ΕΡΤ την Τετάρτη είχε δηλώσει ότι «η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών", ούτε "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"», ο Πάνος Καμμένος είπε όταν αυτά λέγονται από τον Πρόεδρο της Βουλής τότε έχουν ανάγκη μιας απάντησης. Πρόσθεσε ότι «συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει τις κόκκινες γραμμές που αφορούν τη θρησκεία, την πατρίδα και την ελεύθερη οικονομία». Ο υπουργός Άμυνας είχε σχολιάσει στο Twitter πως «οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων»
Σε ότι αφορά τη σημαία στα δημοτικά ανέφερε πως έχουν όλα τα παιδάκια στο δημοτικό το δικαίωμα να τα κρατούν τη σημαία και πρόσθεσε «βεβαίως και δεν διαφωνώ», ενώ γα την κυβερνητική συνοχή ανέφερε ότι «κάνουν λάθος όσοι ψάχνουν να βρουν πρόβλημα ρήξης στην κυβέρνηση».
Η ΝΔ σχολίασε πως «οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι, μαζί με τον κ. Βούτση, παίζουν θέατρο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να κάθονται στις καρέκλες τους» και πρόσθεσε ότι «του συνιστούμε να ασχοληθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες - ενόψει της συζήτησης στη Βουλή - με την απολογία που πρέπει να ετοιμάσει για τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο για εμπόριο ναρκωτικών».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.