Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Η Αριστερά über alles

−Danke, danke, frau Merkel! Kai do not go home!
ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
FAZ: Τα μέτρα «μπορούν να επιβληθούν καλύτερα από αριστερές παρά από συντηρητικές κυβερνήσεις» στην Ελλάδα
Τρίτη 08/08/2017 - 13:20
Την ικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να προωθεί αντιλαϊκά μέτρα έναντι των προηγούμενων κυβερνήσεων εξαίρει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι μια «αριστερή» κυβέρνηση είναι πιο χρήσιμη από μια «συντηρητική» κυβέρνηση.
«Ορισμένες μεταρρυθμίσεις μπορούν να επιβληθούν καλύτερα από αριστερές παρά από συντηρητικές κυβερνήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα», γράφει η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» σε άρθρο της για τους πλειστηριασμούς στην Ελλάδα. Σημειώνει πως «το γεγονός ότι μια αριστερή κυβέρνηση όπως του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να φτιάξει γέφυρα πάνω από τον Ρουβίκωνα, ανοίγοντας το δρόμο για πλειστηριασμούς, είναι ίσως για κάποιους ειρωνικό, δεν παύει ωστόσο να είναι και λογικό και συνεπές».
Η ικανοποίηση της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» είναι διότι
«αυτό το καλοκαίρι οι ελληνικές τράπεζες άρχισαν να εισπράττουν χρέη πολιτών, με κινητή και ακίνητη περιουσία, φθάνοντας ακόμα και μέχρι τους πλειστηριασμούς», ενώ η DW σχολιάζει πως «κάτι που έμοιαζε αδύνατο είναι τελικά εφικτό», φυσικά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πρωταγωνιστεί.
Όπως εξηγεί το δημοσίευμα της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» 
«στο πλαίσιο εφαρμογής του τρίτου προγράμματος προσαρμογής οι δανειστές επέμειναν σε πλειστηριασμούς ακινήτων μέσω διαδικτύου για να αποφευχθούν φαινόμενα βίας σε βάρος συμβολαιογράφων. Ο σχετικός νόμος πέρασε από την ελληνική Βουλή, ισχύει από τον Μάιο και τερμάτισε τον Ιούνη την απεργία των συμβολαιογράφων. Οι ελληνικές τράπεζες ξεκίνησαν τώρα δειλά να κινούνται κατά των κακοπληρωτών». 
Καταγράφει επίσης τον ενθουσιασμό των ελληνικών τραπεζών διότι
«περάσαμε τον Ρουβίκωνα, (όπως) λέει ένας τραπεζικός στην Αθήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.