Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Φωτιά ωραία φωτιά καίγε μας / λέγε μας τη ζωή: «Σχέδιο εμπρησμών» στο άγριο (περι)αστικό δάσος της δημοκρατίας − ΚΚΕ: Καβγάς στα αποκαΐδια − Συνεχίζονται οι πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Πηγή: Eurokinissi

Φωτιά ωραία φωτιά μη λυπηθείς τα κούρτσουρα
Φωτιά ωραία φωτιά μη φτάσεις ως τη στάχτη
Φωτιά ωραία φωτιά καίγε μας
λέγε μας τη ζωή.
Οδυσσέας Ελύτης
(Ήλιος Ο Πρώτος, XIV)


*
Σε πλήρη εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

*


ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ
Κάλπικη αντιπαράθεση και για τις πυρκαγιές στήνουν κυβέρνηση και ΝΔ
Δευτέρα 14/08/2017 - 08:07 - Ενημέρωση: Δευτέρα 14/08/2017 - 09:23
Στο έλεος της φωτιάς είναι δάση, σπίτια και περιουσίες λόγω των ελλείψεων τόσο στην πρόληψη όσο και για καταστολή των πυρκαγιών όπως αποδεικνύουν τα πύρινα μέτωπα που καίνε σε Αττική και σε νησιά του Ιονίου.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για την συνέχιση της πολιτικής των ελλείψεων και η ΝΔ επιχειρεί να καρπωθεί πολιτικά οφέλη όταν ως κυβέρνηση τα ίδια έκανε.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο «Twitter» αναφέρει πως «ζήτησα την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος» και ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες».

ΚΚΕ
Ο καβγάς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πάνω στα καμένα δεν κρύβει την ενοχή τους για την "εμπρηστική" πολιτική
Δευτέρα 14/08/2017 - 11:14
Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών επεσήμανε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ. Την περιοχή του Βαρνάβα επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Γιάννη Γκιόκα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από κάθε αρμόδια κρατική και τοπική αρχή να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την οριστική αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, αλλά και όσων βρίσκονται σε εξέλιξη και στις άλλες περιοχές της χώρας. Το ζήτημα αυτό έθεσε νωρίτερα σε τηλεφωνική επικοινωνία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, από τον οποίο και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Βαρνάβα βρίσκεται κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Γιάννη Γκιόκα.
Η ύπαρξη πιθανού σχεδίου εμπρησμών πάνω και στην εμπορευματοποίηση της γης, όχι μόνο δεν μειώνει, αλλά αυξάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία ακολουθώντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συντηρεί κι ενισχύει την υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης. Κατά συνέπεια ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στη ΝΔ πάνω στα καμένα, δε μπορεί να κρύψει την ενοχή τους για την "εμπρηστική" τους πολιτική.»
902

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για κυβερνητική ανικανότητα και την προσωποποιεί στον Νίκο Τόσκα αναφέροντας πως «η ανικανότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του κατ' ευφημισμόν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας». Επίσης η ΝΔ σχολιάζοντας το «σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα, εν όψει του τριημέρου» που βλέπουν παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (βλέπε πιο κάτω) σχολιάζει «αν ο κ. Τόσκας διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης ενόψει τριημέρου οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να ενημερώσει υπεύθυνα τον Ελληνικό λαό και τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται» αι προσθέτει «ας αφήσουν επιτέλους τις φθηνές δικαιολογίες και τα σενάρια συνωμοσίας και ας πράξουν τα αυτονόητα».
Για «φτηνή αντιπολίτευση» κάνει λόγο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχολιάζοντας την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρει ότι «η ΝΔ, και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, συνεχίζουν τη φτηνή αντιπολίτευση τη στιγμή ακριβώς που οι άνδρες της Πυροσβεστικής, κάτοικοι και εθελοντές δίνουν μάχη με τις φλόγες». Το υπουργείο αναφέρει ακόμα ότι «οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές όπου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (δείκτης 4)» πως «τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Ζάκυνθο (15 μόνο σε μία ημέρα!), σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς και στην Καισαριανή, το Άλσος Βεΐκου, το Κορωπί και στον Κάλαμο» και καλεί «την αντιπολίτευση να μην παίζει με τη φωτιά κάνοντας φτηνή “πολιτική”».
Με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στον Κάλαμο επικοινώνησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και, σύμφωνα με δήλωσή της «εξέφρασα στον Αρχηγό τη στήριξη μου στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνουν τη μάχη με τις φλόγες και ευχήθηκα ταχεία ανάρρωση για τον αξιωματικό του Σώματος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο». 
Από την περυσινή μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο (politischios.gr)
«Σχέδιο εμπρησμών» βλέπει η κυβέρνηση, αλλά η πολιτική της «καίει» την πρόληψη και την καταστολή πυρκαγιών
Κυριακή 13/08/2017 - 20:11 - Ενημέρωση: Δευτέρα 14/08/2017 - 09:23
«Σχέδιο εμπρησμών σε όλην την χώρα, εν όψει του τριημέρου» βλέπουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού Δασοπυρόσβεσης πίσω από το μπαράζ των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο (Δείκτη 4). Οι πυρκαγιές αυτές εκδηλώνονται λίγες ώρες πριν αρχίσουν τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις προβλέψεις και σε διαφορετικές περιοχές, που έχουν ως αποτέλεσμα τη διάσπαση δυνάμεων και την ταυτόχρονη ύπαρξη πολλών μετώπων. Αναφέρουν ότι αυτή η εκδοχή ενισχύεται από την κατάσταση στη Ζάκυνθο τα τελευταία δύο 24ωρα, ενώ την ίδια στιγμή ξεσπούν τέσσερις πυρκαγιές στην Αττική με μία ιδιαίτερα μεγάλη στον Κάλαμο, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη σχεδίου εμπρησμών, το γεγονός που δεν μπορεί να αποκρύψει η κυβέρνηση είναι ότι η εφετινή αντιπυρική περίοδος βρήκε το σύστημα δασοπροστασίας της χώρας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα σε ακόμη δυσμενέστερη κατάσταση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, υποστελεχωμένες, με ελάχιστο δυναμικό και τη χρηματοδότηση για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών τους σε χαμηλότερα από ποτέ επίπεδα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνέχισε την ίδια πολιτική που εφάρμοσαν και οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο με τις μεγάλες περικοπές στην χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος και της πυρασφάλειας της χώρας αλλά και με ένταση της εμπορευματοποίησης της γης και την διεύρυνση των νόμιμων επεμβάσεων στα δασικά οικοσυστήματα. Ο φετεινός προϋπολογισμός δαπανών Δασοπροστασίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι μόλις 6,5 εκατ. ευρώ, από 6,85 εκατ. που ήταν το 2016 και 7,2 εκατ. το 2015 - 2014, 9 εκατ. το 2013,  10 εκατ. το 2012 και 10,4 εκατ. το 2011.Αντίστοιχες είναι και οι περικοπές στην Πυροσβεστική.
Έτσι, όταν οι πυρκαγιές που είναι, ή στοχευμένες εμπρηστικές δράσεις, ή «ξεφεύγουν» εξαιτίας ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, ή εκδηλώνονται σε δύσβατες περιοχές, αποκτούν ιδιαίτερα καταστροφικό χαρακτήρα.
Συνεχίζονται οι πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά
Δευτέρα 14/08/2017 - 07:52 - Ενημέρωση: Δευτέρα 14/08/2017 - 07:53
Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.
Στην Ζάκυνθο, η πυρκαγιά καίει σε 12 σημεία καθώς τη νύχτα ξέσπασαν τρία νέα μέτωπα στις περιοχές Γαλάρο, 'Αγιο Λέοντα και 'Αγιο Νικόλαο Βολιμών. Ο Δήμος ζητά να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης ενώ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 134 πυροσβέστες, 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 ελικόπτερο.
Χθες, Κυριακή εκδηλώθηκαν 10 μέτωπα ανοιχτά στη Βολίμα, τον Βασιλικό, το Καλαμάκι, τον Αγαλά, τα Πηγαδάκια, το Γύρι, την Καλλιθέα, το Γαλάρο, τον 'Αγιο Λέοντα και το Σκουλικάδο.
Στην Κεφαλονιά πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα, καίει σε τέσσερα σημεία ενώ στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.
Από την πυρκαγιά στη Λειβαθώ, δεν έχουν ρεύμα τα χωριά Βλαχάτα και τα Μουσάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.