Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Εσθονία: Ταλιν-μπάν της ΕΕ − Μια κομμουνιστική κυβέρνηση αντικομμουνιστικής συγκυβέρνησης − Περικλής Κουρμούλης: Κεντροαριστεροί, δεξιοί, και «αριστεροί» διαχειριστές (VIDEO)

*
Από Μποτίλια και:
*
*
Π. ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ «ΣΚΑΪ»
Τα αστικά επιτελεία συκοφαντούν το σοσιαλισμό για να κρύψουν την ανωτερότητά του
Τρίτη 22/08/2017 - 10:49
Την επιχείρηση συκοφάντησης του σοσιαλισμού από την αστική τάξη κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», το πρωί της Τρίτης 22 Αυγούστου, με αφορμή τη συζήτηση για το  αντικομμουνιστικό συνέδριο στην Εσθονία (βλέπε πιο κάτω).
Όπως πρόσθεσε, ο λαός πρέπει να προβληματιστεί πολύ σοβαρά για το γεγονός ότι 30 χρόνια μετά τις ανατροπές, εντείνεται η πολεμική στον κομμουνισμό γιατί τα αστικά επιτελεία ξέρουν καλά, πως η υποχώρηση του κινήματος είναι προσωρινή και οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη.

«Τα αστικά επιτελεία επιχειρούν να λοιδορήσουν το σοσιαλισμό για να κρύψουν την ανωτερότητά του», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Π. Κουρμούλης.
Όσον αφορά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, υπενθύμισε πως η χώρα μας εκπροσωπήθηκε πέρσι στην Μπρατισλάβα, σε παρόμοια εκδήλωση με αυτή της Εσθονίας. Η σημερινή άρνησή της δεν την αθωώνει για τη συγκυβέρνησή της με ένα κόμμα που έχει αντικομμουνιστική ιδεολογία, για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου μαζί με τα άλλα κόμματα σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων αλλά και για την υποστήριξη που παρέχει στην ΕΕ, της οποίας επίσημη ιδεολογία είναι ο αντικομμουνισμός.
Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε ότι για το ΚΚΕ δεν υπάρχει ανάπτυξη που να μπορεί να συμβιβάσει την κερδοφορία του κεφαλαίου και τα δικαιώματα των εργαζομένων και αυτό έχει αποδειχθεί από το γεγονός ότι το σύστημα το έχουν διαχειριστεί κεντροαριστερές, δεξιές, και «αριστερές» κυβερνήσεις.
Η διέξοδος, συνέχισε, πρέπει να αναζητηθεί στην οργάνωση της πάλης, στη διεκδίκηση από τους εργαζόμενους και το λαό, της ανάκτησης των απωλειών των προηγούμενων ετών, της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών και καταλήγοντας επισήμανε «στις χώρες, όπου οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός, ζητήματα που σήμερα θεωρούνται άλυτα, είχαν λυθεί μερικές δεκαετίες πίσω, όπως η υγεία, η παιδεία του λαού, η σύνταξη, η δουλειά για όλους, η ανεργία, ήταν λυμένα στο σοσιαλιστικό σύστημα».
ΕΣΘΟΝΙΑ
Οι «βετεράνοι» της 20ης μεραρχίας Waffen SS των Εσθονών τιμώνται ως ...ήρωες
Την Τετάρτη στο Ταλίν η αντικομμουνιστική φιέστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Δευτέρα 21/08/2017 - 19:56
Οι «βετεράνοι» της 20ης μεραρχίας Waffen SS των Εσθονών τιμώνται ως ...ήρωες
Για μεθαύριο, Τετάρτη 23 Αυγούστου, προετοιμάζονται οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Εσθονίας Ταλίν, με αφορμή την «πανευρωπαϊκή Μέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της επίσημης χυδαίας αντικομμουνιστικής πολιτικής της για ανιστόρητη εξίσωση του ναζισμού-φασισμού με τον κομμουνισμό και των ναζιστικών-φασιστικών καθεστώτων με τις σοσιαλιστικές χώρες. Τις εκδηλώσεις αυτές, που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, διοργανώνει φέτος η κυβέρνηση της Εσθονίας που ασκεί την προεδρία στην ΕΕ αυτό το εξάμηνο.Οι «βετεράνοι» της 20ης μεραρχίας Waffen SS των Εσθονών τιμώνται ως ...ήρωες
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εσθονικής προεδρίας, το εσθονικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το «Ινστιτούτο Ιστορικής Μνήμης» της Εσθονίας, διοργανώνει στο Ταλίν φιέστα που θα περιλαμβάνει συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης ή εκπροσώπων των υπουργείων Δικαιοσύνης και ακολούθως «εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού» και «συνέδριο» για την «κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».
Κεντρικός ομιλητής θα είναι Εσθονός ευρωβουλευτής και μέλος ταυτόχρονα του ΔΣ της «Πλατφόρμας Ευρωπαϊκής Μνήμης και Συνείδησης». Η «Πλατφόρμα» περιλαμβάνει 55 δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς από 13 κράτη-μέλη της ΕΕ (Σουηδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Γερμανία, Ολλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Ρουμανία, Βουλγαρία), συν Ουκρανία, Μολδαβία, Ισλανδία, Αλβανία, Καναδά και ΗΠΑ, που επισήμως «ασχολούνται με την έρευνα, την τεκμηρίωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σχετικά με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη του 20ού αιώνα». Η φιέστα θα ολοκληρωθεί με ...εικαστική έκθεση «Ο κομμουνισμός στον καιρό του»Communism in its Time»).
Αντιπαράθεση - ξέπλυμα της ΕΕ με χυδαίο αντικομμουνισμό
Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής αρνήθηκε να συμμετάσχει στη φιέστα, μιλώντας, σε επιστολή του προς την εσθονική προεδρία, για προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού και του ναζισμού και σημειώνοντας ότι αυτό «αντίκειται στις αξίες της ΕΕ»(!). Από την άλλη, σαν σε μοιρασμένους ρόλους, ο Δ. Καμμένος, των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ, αναπαρήγαγε σε προσωπικό του ιστολόγιο πλευρές του πιο χυδαίου και πρωτόγονου αντικομμουνισμού, αναμασώντας τη βρώμικη προπαγάνδα περί «σοβιετικής κατοχής» της Εσθονίας και χαρακτηρίζοντας «κομπλεξική» τη μη αναγνώριση του «ολοκληρωτισμού των κομμουνιστικών καθεστώτων».
Η ΝΔ δεν έχασε την ευκαιρία να «στολίσει» τον ΣΥΡΙΖΑ με «προοδευτικά» χαρακτηριστικά που δεν έχει και έριξε την αντικομμουνιστική της χολή, αναπαράγοντας με τη σειρά της την άθλια θεωρία της εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό. Τόνισε δε, ότι η μη συμμετοχή της Ελλάδας στο εν λόγω «Διεθνές Συνέδριο» «προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που διαχρονικά προασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη και την πανανθρώπινη αξία της ελευθερίας...».
Στη συζήτηση προφανώς έτρεξε να παρέμβει και η ναζιστική συμμορία της «Χρυσής Αυγής», που δηλώνει την ικανοποίησή της για τις αντικομμουνιστικές φιέστες της ΕΕ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, αλλά και τη ΝΔ, με αφορμή τη στάση της τελευταίας το 2006, όταν απέρριπτε την καταδίκη των «κομμουνιστικών εγκλημάτων».
Το δε Ποτάμι, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση επειδή δεν αναγνωρίζει «ιστορικά εγκλήματα»...
Τέλος, ο τ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο αναφέρεται στο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου του Απρίλη του 2009 , σημειώνοντας ότι η φιέστα διοργανώνεται σύμφωνα με αυτό και μέμφεται τον υπουργό Δικαιοσύνης, ότι η αιτιολογία που επικαλείται για να μη συμμετάσχει στην αντικομμουνιστική εκδήλωση «έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την αιτιολογία του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». 
Επίσημη πολιτκή της ΕΕ
Θυμίζουμε ότι στις 2/4/2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εγκρίνει ψήφισμα με το οποίο ανακηρύσσει την 23η Αυγούστου ως πανευρωπαϊκή Μέρα Μνήμης «για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων». ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. είχαν φροντίσει να μη συμμετέχουν καν στη διαδικασία, ενώ η ΝΔ «απείχε». Το ΚΚΕ καταψήφισε και καταδίκασε απερίφραστα το ψήφισμα και την αντικομμουνιστική υστερία. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε μεν, φρόντισε όμως με γενικόλογες αναφορές του να αφήσει ανοιχτή την πόρτα σε αντιδραστικούς συνειρμούς. Έκτοτε τέτοιες «εκδηλώσεις μνήμης» γίνονται κάθε χρόνο, ενώ γενικεύονται τα «προγράμματα» σε δήμους, σχολεία, πανεπιστήμια και κάθε λογής ιδρύματα, που με τον πακτωλό χρημάτων της ΕΕ επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία στα μέτρα των καπιταλιστών, με στόχο να ρίξουν λάσπη στο σοσιαλισμό και την εργατική εξουσία, την προοπτική των λαών, «ξεπλένοντας» ταυτόχρονα το ναζισμό και βέβαια τον ίδιο τον καπιταλισμό, αυθεντικό «παιδί» του οποίου είναι και ο ναζισμός.
Η Εσθονία, όπως και συνολικά οι χώρες της Βαλτικής, όπου απαγορεύεται ή περιορίζεται η δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια ξεπλύματος του ναζισμού, με τις ευλογίες πάντα της ΕΕ. Στη χώρα αυτή έχει ανεγερθεί μνημείο για τους ναζί, με πρωτοβουλία του «Συνδέσμου των αγωνιστών για την ελευθερία», όπως ονομάζεται ο σύλλογος των Εσθονών που υπηρέτησαν στη χιτλερική 20η μεραρχία Waffen SS (1η Εσθονική). 
Επίσης, η  22α Σεπτέμβρη, μέρα που απελευθερώθηκε το Ταλίν από τον Κόκκινο Στρατό, έχει ανακηρυχτεί ως «μέρα πένθους» και απαγορεύονται οι «ανάρμοστες εκδηλώσεις», που σημαίνει «σιωπή διά ροπάλου» σε όποιον θελήσει να τιμήσει την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί, όπως γινόταν παλιότερα στο μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη-απελευθερωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.