Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΣΥμμορίαΑΝΕΛέητου Κουαρτέτου: Το γ@μ#σι (της σοσιαλδημοκρατίας) τα χρέη (του καπιταλισμού) και το ποδήλατο (του Μοσκοβισί) δεν ξεχνιούνται ποτέ! (Μόνο άμα θέλεις τα ξεχνάς) − Με 9 καταπληκτικά μοντελάκια


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ
Στα σκαριά νέος γύρος αντιλαϊκής επέλασης μετά τα πανηγύρια για την «έξοδο στις αγορές»
Του ελληνικού λαού
Τετάρτη 26/07/2017 - 11:49
Μετά τα κυβερνητικά πανηγύρια «για την έξοδο στις αγορές», η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι θεσμοί και το κεφάλαιο στέλνουν το «λογαριασμό» στο λαό,  που πληρώνει το τίμημα για την «εμπιστοσύνη» των επενδυτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για την «έξοδο στις αγορές»
Τρίτη 25/07/2017 - 13:18
Για την «έξοδο στις αγορές», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει: 
«Το τίμημα, που πληρώνει ο λαός για την όποια "εμπιστοσύνη" των αγορών, που σηματοδοτεί ο νέος δανεισμός, με τη λεγόμενη "έξοδο στις αγορές", είναι η διαιώνιση και η επέκταση των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, για να έλθει η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου και για να επιτευχθούν τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, μέχρι το 2060, που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».
902

Του Αλέξη
Δίνοντας το στίγμα ενόψει του επόμενου κύματος σκληρών μέτρων που θα έρθει το φθινόπωρο για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, Ντ. Βελκουλέσκου, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη «φουλ ατζέντα μπροστά της».
«Παρά τους διάφορους γύρους μεταρρυθμίσεων, το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας παραμένει μη βιώσιμο και μη προσιτό», σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ναυτεμπορική», δείχνοντας ότι το Ασφαλιστικό θα συνεχίσει να είναι στο στόχαστρο. Επίσης, έδειξε προς την κατεύθυνση της «διεύρυνσης της φορολογικής βάσης», προκειμένου να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρήσεων και γενικά να στηριχθεί η καπιταλιστική ανάκαμψη.
Και του κυρ Αλέκου
Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της τρίτης αξιολόγησης, εστίασε:
  • Στη θέσπιση «αυστηρότερων κανόνων» για τους συμβασιούχους.
  • Στις αξιολόγηση του πλαισίου εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  • Στην επαναξιολόγηση της στρατηγικής για τα «κόκκινα» δάνεια και τη διασφάλιση επαρκούς κεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
  • Στην αποτελεσματικότητα πρόσφατων χρηματοπιστωτικών μεταρρυθμίσεων (π.χ. νόμος εξωδικαστικής επίλυσης, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, κ.λπ.).
  • Στην τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
  • Στην στρατηγική για τη χαλάρωση των capital controls.
  • Στην εξέταση της αποτελεσματικότητας των πρόσφατων «μεταρρυθμίσεων» για την απελευθέρωση του εμπορίου τις Κυριακές, την απλοποίηση της αδειοδότησης επενδύσεων και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
  • Στην αλλαγή του τρόπου έγκρισης των απεργιών.
  • Στην εφαρμογή των υπόλοιπων συστάσεων του ΟΟΣΑ (εργαλειοθήκη).
Μάλιστα, η Ντ. Βελκουλέσκου, αφού εξέφρασε τις γνωστές ενστάσεις του ΔΝΤ σχετικά με την επίτευξη των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα, επανέφερε το αίτημα για αντιλαϊκά μέτρα μόνιμης δημοσιονομικής απόδοσης, απορρίπτοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι το αποτέλεσμα του 2016 ήταν κατά βάση διαρθρωτικό.
Ταλαιπωρήλατο
«Θετικό γεγονός» η «έξοδος στις αγορές»!
Πηγή: Eurokinissi
Προκαλώντας το λαό, η κυβέρνηση προσπαθεί να συνδέσει τη δοκιμαστική «έξοδο στις αγορές» με το «τέλος» των μνημονίων», όταν έχει αποδεχθεί «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060 και όταν έχει προνομοθετήσει μέτρα για τα επόμενα τρία χρόνια!
«Ο στόχος ήταν να αρχίσει μια δοκιμαστική έξοδος στις αγορές αρκετά πριν από τη λήξη του Προγράμματος το 2018» και «ο στόχος επιτεύχθηκε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στον «Real Fm». Πρόσθεσε ότι πλέον μπαίνουν οι βάσεις για μια σειρά «θετικών γεγονότων» για καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα το 2018.
Αγοραίο ουροβόρο
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, αφού πανηγύρισε για την «επιτυχημένη, στοχευμένη και στρατηγικά δομημένη», όπως είπε, «έξοδο στις αγορές», αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με «επενδυτές». Μιλώντας στην ΕΡΤ1 σημείωσε ότι η εικόνα από τα ταξίδια του σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία είναι πολύ θετική για το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα, όχι μόνο από επενδυτές που ήθελαν να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, αλλά και από επενδυτές που ενδιαφέρονται για την πραγματική οικονομία: για επενδύσεις στον τουρισμό, στη βιομηχανία και στα logistics, στα λιμάνια και στις νεοφυείς επιχειρήσεις.
Τι πράσινα, τι μπλε...
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, δήλωσε πως «είναι θετικό το γεγονός ότι η χώρα βγήκε στις αγορές και αποκαταστάθηκε κάποια κανονικότητα», δίνοντας διαπιστευτήρια «υπευθυνότητας» στην αστική τάξη και τα προτάγματα του κεφαλαίου που προσδοκά επιπλέον χρήμα μέσω του δανεισμού από τις αγορές.
«Εγώ δεν πρόκειται να πω τα ίδια πράγματα που έλεγε ο κ. Τσίπρας όταν η προηγούμενη κυβέρνηση βγήκε στις αγορές. Κάθε χώρα πρέπει να προσδοκά να δανείζεται από τις αγορές με μια κανονικότητα. Πλην όμως, σε καμία περίπτωση, δεν είναι λόγος για πανηγύρια. Το κόστος - εάν κάνει κάποιος την αναγωγή - είναι υψηλότερο σε σχέση με το κόστος που είχαμε πληρώσει το 2014», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Για να το πω παραστατικά, ήμασταν στον πρώτο όροφο, πέσαμε στο υπόγειο και κάποιοι πανηγυρίζουν γιατί καταφέραμε να επιστρέψουμε στο ισόγειο», πρόσθεσε.
 ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ
Δίνει συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό και του ζητάει να συνεχίσει να κάνει «ποδήλατο»!
Ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας
Τα συχαρίκια
Την ικανοποίηση της Κομισιόν για τις αντιλαϊκές επιδόσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Κάνοντας αναφορά στα 140 μέτρα που ψηφίστηκαν για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, μίλησε για «εκπληκτική βελτίωση στην κατάσταση της Ελλάδας». Με αφορμή τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε μια νέα φάση των σχέσεων της Ελλάδας με την ΕΕ και με τη διεθνή κοινότητα».
Παράλληλα, όμως, διεμήνυσε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι «σοβαρές προσπάθειες» στον τομέα της υλοποίησης των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. «Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής, πρέπει ακόμη να εργαστούμε για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα σε ένα χρόνο περίπου», σημείωσε.
«Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς», πρόσθεσε, αν και αυτό που εννοεί η Κομισιόν ως «κανονικότητα» είναι να τσακισμένα εργατικά δικαιώματα, με βάση και τη γενικότερη στρατηγική της ΕΕ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.
«Ό,τι συμφωνήσαμε, θα το τηρήσουμε στο ακέραιο», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος, ζητώντας από τους εταίρους να κάνουν «αυτό που πρέπει» στο θέμα του χρέους.
Και το «ποδήλατο»!
Βαρουφακικό (ασχολίαστο)!
Πηγή: Associated Press
Τρίτη 25/07/2017 - 13:29
Συγχαρητήρια μοίρασε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, για τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε πρόσφατα, αλλά παράλληλα διεμήνυσε ότι τώρα η αντιλαϊκή σκυτάλη θα περάσει στην εφαρμογή αυτών των μέτρων και στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.
«Η οικονομία επανέρχεται, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τη σωστή δουλειά, πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ποδήλατο», σημείωσε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την Αθήνα.
Με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ η οποία άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν νωρίτερα ορισμένα ψηφισμένα μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου, δεν απέκλεισε τίποτα, λέγοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις προβλέψεις που θα γίνουν την άνοιξη του 2018.
Ο Πιέρ Μοσκοβισί υποστήριξε ότι «έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος» και πως η Ελλάδα «έχει διανύσει μεγάλο δρόμο», προσθέτοντας όμως πως «υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει». Επίσης σημείωσε ότι έξοδος στις αγορές είναι ένα «πρώτο βήμα», αλλά χρειάζεται «σύνεση και υπευθυνότητα».
Δίνοντας έμφαση στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων, άφησε να εννοηθεί ότι η εφαρμογή των μέτρων είναι πιο σημαντική από την ψήφισή τους. Συμπλήρωσε ότι η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει «έγκαιρα και σωστά» γιατί δεν είναι μια απλή αξιολόγηση, αλλά αυτή που βγάζει τη χώρα στις αγορές.
Για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο έθεσε τρεις προϋποθέσεις: την εφαρμογή των «μεταρρυθμίσεων», το σεβασμό των αποφάσεων για το χρέος και την κοινή γραμμή μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.