Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Ο καπιταλισμός της καθαρ(ι)ότητας, οι διπλοβάρδιες που σκοτώνουν και ο συνδικαλισμός της καθαρής εργασίας


ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Ξεψύχησε εργάτρια που σε λιγότερο από 24 ώρες έκανε διπλή βάρδια στην καθαριότητα
Σάββατο 01/07/2017 - 15:40 - Ενημέρωση: Σάββατο 01/07/2017 - 15:44
Στο απορριμματοφόρο άφησε την τελευταία αναπνοή εργάτρια στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου και μητέρα τεσσάρων παιδιών, που -όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής- «έπεσε θύμα της εντατικοποίησης, της δουλειάς σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας» και πως εξαναγκάστηκε «να ξαναδουλέψει σε διάστημα μικρότερο των 24ώρων» και σε συνθήκες καύσωνα. 

Να πρόεδρος, να μάλαμα!
«Ο ζήλος, η ευσυνειδησία, σε συνδυασμό με την υπερβολική ζέστη, και με την έλλειψη των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, “οδήγησαν” άλλη μία συνάδελφό μας στον θάνατο, αντί στη ζωή, γιατί γι’ αυτή αγωνιζόταν μαζεύοντας σκουπίδια. Αυτοί είναι οι εργάτες Καθαριότητας! Εργάτες της δουλειάς και όχι των απεργιών! Αυτό μόνο ζητάνε! Εργασία για ζωή! Ας είναι “ελαφρύ το χώμα” που θα σκεπάσει τη συνάδελφό μας…».
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τι ορμώμενος έκανε την απαράδεκτη αυτή δήλωση ο πρόεδρος των εργαζομένων·  αν πρόκειται δηλαδή για κάτι που του ξέφυγε λόγω της συναισθηματικής φόρτισης ή αν πραγματικά πιστεύει ότι «δουλειά» των εργαζομένων είναι να δουλεύουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Πρόκειται για τη δήλωση του προέδρου της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκο Τράκα, μόλις ρωτήθηκε σχετικά για το τραγικό γεγονός του θανάτου εργαζόμενης στην καθαριότητα, την ώρα της δουλειάς, στο Δήμου Ζωγράφου.
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τι ορμώμενος έκανε την απαράδεκτη αυτή δήλωση ο πρόεδρος των εργαζομένων·  αν πρόκειται δηλαδή για κάτι που του ξέφυγε λόγω της συναισθηματικής φόρτισης ή αν πραγματικά πιστεύει ότι «δουλειά» των εργαζομένων είναι να δουλεύουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Οι ευθύνες του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού (εκπρόσωπος του οποίου είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Τράκας) για εδώ που έφτασε η κατάσταση με τα εργασιακά, είναι τεράστιες και δεν παραβλέπονται.
Για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, και σε όλους τους κλάδους, η απεργία είναι το έσχατο μέσο διεκδίκησης του δικαιώματος πρώτα απ’ όλα στην ίδια τη δουλειά (στην προκείμενη περίπτωση) και των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Το δικαίωμα στην απεργία, παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται από δηλωμένους εχθρούς και δήθεν φίλους των εργαζομένων, καταχτήθηκε με βαρύ φόρο αίματος από το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, και με αγώνες θα διαφυλαχτεί.
Η πρόσφατη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα αποτέλεσε την αφορμή να τα «δώσουν όλα», για άλλη μια φορά, οι ορκισμένοι εχθροί των εργαζομένων, αλλά και όσοι με τον τρόπο τους «λιπαίνουν» τα γρανάζια του «κοινωνικού αυτοματισμού» και, ταυτόχρονα, μια ακόμα ευκαιρία για να βγάλουν οι εργαζόμενοι τα συμπεράσματά τους.
Η απαράδεκτη δήλωση του προέδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ Τράκα δεν περιποιεί τιμή στη νεκρή εργαζόμενη συνάδελφό του, που έχασε τη ζωή της στο μεροκάματο, σε απάνθρωπες συνθήκες καύσωνα και μέσα σε κλίμα ανασφάλειας,  αβεβαιότητας και εμπαιγμού που δημιούργησαν και συντηρούν η κεντρική εξουσία και μερίδα δημάρχων, επιχειρώντας να κρατούν για πάντα υποταγμένους τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν αποστομωτική απάντηση σ’ όσους και με οποιαδήποτε συμμετοχή και τρόπο, επιβουλεύονται το ματωμένο δικαίωμά τους στην απεργία. Έχουν τη δύναμη να διεκδικήσουν και να κερδίσουν το δικαίωμα στη δουλειά και όλα όσα δικαιούνται και τους ανήκουν. Αλλάζοντας τους συσχετισμούς στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, δυναμώνοντας τα ταξικά συνδικάτα και αναμετρούμενοι με το σύστημα που γεννάει την ανασφάλεια και τη μισοζωή.

Τονίζει πως «η Διοίκηση του Δήμου φέρει βαρύτατες ευθύνες» και ότι «η επίθεση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο». Καλεί τους εργαζόμενους «να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παίζει με την υγεία και την ασφάλεια μας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της συνάδελφου που κόπηκε το νήμα της ζωής της την ώρα που προετοιμαζόταν να ανέβει στο απορριμματοφόρο ενώ είχε εκτελέσει τη βάρδια της το πρωί. Άλλο ένα θύμα έρχεται να προστεθεί στο μαύρο κατάλογο. Η συναδέλφισσα έπεσε θύμα της εντατικοποίησης, της δουλειάς σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας.
Η συγκεκριμένη ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα ΑΜΕΑ), αγωνίστρια της ζωής, αντιπάλευε τις πολιτικές που της στερούσαν το δικαίωμα σε μια ζωή χωρίς εργασιακή ανασφάλεια.
Η Διοίκηση του Δήμου φέρει βαρύτατες ευθύνες καταρχήν γιατί έβαλε τη συνάδελφο να ξαναδουλέψει σε διάστημα μικρότερο των 24ώρων. Όλο το προηγούμενο διάστημα επικαλούταν την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών και την ίδια στιγμή έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια την ασφάλεια των εργαζομένων.
Συνάδελφοι η επίθεση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Σκοπός και στόχος τους είναι η υλοποίηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η ικανοποίηση των απαιτήσεων των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου. Θέλουν να καταργήσουν ό,τι δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν απομείνει προκειμένου να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ήδη έχουν αποφασίσει και μέχρι το τέλος του χρόνου θα πάνε στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι εμείς θα πεθάνουμε στα σκαλοπάτια του απορριμματοφόρου.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παίζει με την υγεία και την ασφάλεια μας. Η υγεία και η ασφάλεια μας αφορά όλους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.