Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Στον Καταρ-αμένο καπιταλισμό όλο το χρόνο βρέχει (μπόμπες) − ΗΠΑτοι κι εμίρηδες: Η Τρομοκρατορία επιτίθεται − ΚΚΕ: Λαϊκό αίτημα αγώνα και διεκδίκησης η απεμπλοκή της χώρας

ΣΥΡΙΑ
Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέα επίθεση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων
Τρίτη 06/06/2017 - 23:07
Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που διεξάγει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ και στη Συρία, εξαπέλυσε νέο πλήγμα σήμερα εναντίον δυνάμεων που υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση, με τη δικαιολογία ότι απειλούσαν τις αμερικανικές δυνάμεις και συμμάχους τους στη νότια Συρία, εξέλιξη που ερμηνεύεται ως ακόμη μία ένδειξη κλιμάκωσης της έντασης σε αυτή την περιοχή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αποτελέσει λαϊκό αίτημα αγώνα η απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
Τετάρτη 07/06/2017 - 12:58 - Ενημέρωση: Τετάρτη 07/06/2017 - 13:05
Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ εναντίον δυνάμεων του συριακού στρατού, σε συνδυασμό με τη διπλωματική κρίση στο Κατάρ (πιο κάτω) και τη σημερινή επίθεση στο Κοινοβούλιο του Ιράν (πιο κάτω), συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κι ανταγωνισμών στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου.
Είναι αυτές ακριβώς οι επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στον ανταγωνισμό τους με άλλες δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως η Ρωσία, που οδήγησαν στο διαμελισμό και την αποσταθεροποίηση χωρών, τη στήριξη των ομάδων τζιχαντιστών, τύπου ISIS, με στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών των ενεργειακών δρόμων της περιοχής.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη για την εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτό το μακελειό, με το πρόσχημα της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" της χώρας, που αφορά ουσιαστικά τη συμμετοχή του εγχώριου κεφαλαίου στη λεία του πολέμου.
Για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι και γι’ αυτό πρέπει να αποτελέσει λαϊκό αίτημα αγώνα και διεκδίκησης η απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».
902

«Παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις, δυνάμεις οι οποίες πρόσκεινται στο (συριακό) καθεστώς εισήλθαν στη συμφωνημένη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη με ένα άρμα μάχης, πυροβόλα, αντιαεροπορικά όλα, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και πάνω από 60 στρατιώτες», ανέφερε ο συνασπισμός σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - «Reuters»)
ΠΑΓΩΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑΡ - ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Αντανάκλαση των σύνθετων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων
Τρίτη 06/06/2017 - 15:45 - Ενημέρωση: Τρίτη 06/06/2017 - 15:50
Μία ένδειξη των σύνθετων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, γύρω από τις πηγές και τους αγωγούς ενέργειας, αποτελεί το πάγωμα των διπλωματικών σχέσεων σειράς Αραβικών κρατών με το Κατάρ.
Αν και «επισήμως» η αφορμή για την επιβολή των αυστηρών μέτρων κατά της Ντόχα είναι η στήριξη προς ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις, η Σαουδική Αραβία κατηγόρησε το Κατάρ για την παροχή υποστήριξης στο σιιτικό Ιράν, το οποίο βρίσκεται σε παραδοσιακή γεωπολιτική διαμάχη μαζί της, για τον έλεγχο της περιοχής του Κόλπου.
Η Τεχεράνη από την πλευρά της έσπευσε να δηλώσει ότι «η επίλυση των διαφορών στις χώρες της περιοχής, περιλαμβανομένων των τρεχόντων προβλημάτων μεταξύ των τριών γειτόνων του Κατάρ και της χώρας αυτής, δεν είναι εφικτή παρά μόνο μέσω πολιτικών και ειρηνικών μέσων και του ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ των πλευρών», παρέχοντας στήριξη στην Ντόχα.
Δεν είναι τυχαίο, ότι πριν λίγες ημέρες από την Ντόχα ο Σαάντ Σερίντα Αλ Καάμπι, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Qatar Petroleum», της κρατικής εταιρείας πετρελαιοειδών, ανακοίνωνε ότι οι έρευνες της εταιρείας στο «Βόρειο Πεδίο», επιβεβαίωσαν τους σχεδιασμούς για την κατασκευή ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου, μόνο για εξαγωγές, ο οποίος θα έχει χωρητικότητα 2 δισ. κυβικών ποδιών. Παράλληλα, ο ίδιος τόνιζε ότι στόχος είναι να παραμείνει το Κατάρ στην κορυφή των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), για πολύ καιρό ακόμα.
Ένα άλλο σημείο είναι, ότι στην περιοχή Al Udeid «φιλοξενείται» η μεγαλύτερη αεροπορική βάση των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία αξιοποιείται επιχειρησιακά για την πραγματοποίηση αεροπορικών βομβαρδισμών κατά στόχων του «Ισλαμικού Κράτους», τόσο στη Συρία, όσο και το Ιράκ.
Η φράση δε, που αποδίδεται σε κορυφαίο σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ότι «υπάρχει μία εντύπωση ότι η συμπεριφορά του Κατάρ σε πολλά θέματα προκαλεί ανησυχία όχι μόνο στους συμμάχους μας στον Κόλπο, αλλά και στις ΗΠΑ. Θέλουμε να τους επαναφέρουμε στη σωστή κατεύθυνση», αλλά και ότι «δεν επιθυμούμε να δούμε κάποιο είδος μόνιμου διπλωματικού ρήγματος και υποψιάζομαι ότι δεν θα δούμε», καταδεικνύει τη σφοδρότητα των ενδοϊμπεριαστικών παζαριών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
ΙΡΑΝ
Τουλάχιστον 7 νεκροί και 4 όμηροι από τη συντονισμένη επίθεση στο κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί
Τετάρτη 07/06/2017 - 11:41
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου και ένας καμικάζι ανατινάχθηκε στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί στη νότια Τεχεράνη, μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης κάνοντας λόγο για άγνωστο αριθμό τραυματιών.
Στο μαυσωλείο του ιδρυτή της Ισλαμικής Επανάστασης ιμάμη Χομεϊνί στη νότια Τεχεράνη ένας άνθρωπος ανατινάχθηκε προκαλώντας αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών.
Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι τέσσερις ένοπλοι συμμετείχαν στην επίθεση στο μαυσωλείο, εκ των οποίων ένας καμικάζι.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Isna, στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί υπάρχει ένας νεκρός, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για τον καμικάζι.
Στους χώρους του κοινοβουλίου, ένοπλοι, τρεις σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, οπλισμένοι με δύο καλάσνικοφ και ένα περίστροφο, άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας έξι άτομα και και τραυματίζοντας αδιευκρίνιστο αριθμό ανθρώπων. Το πρακτορείο Tasnim μετέδωσε ότι 4 άνθρωποι κρατούνται όμηροι στο κοινοβούλιο.
Το κοινοβούλιο απέχει περίπου είκοσι χιλιόμετρα από το μαυσωλείο του Χομεϊνί.
Τέτοιου είδους συντονισμένες επιθέσεις σε υψηλού συμβολισμού τόπους είναι εξαιρετικά σπάνιες στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, η οποία στηρίζει τη Συριακή και την Ιρακινή κυβέρνηση κατά του «Ισλαμικού Κράτους».
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.