Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Σοφιανός - Μπαλού: Ανάπτυξη χωρίς αντιλαϊκά μέτρα δεν υπάρχει. Ο λαός να πιστέψει ότι μπορεί και να βάλει φρένο − Η επικίνδυνη (για το κεφάλαιο) 14λεπτη πλευρά της ενημέρωσης (2VIDEO)



*
(Ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης ακολουθεί μετά την Μπαλού)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ
Ο λαός να πιστέψει ότι μπορεί και πρέπει σήμερα να ζήσει καλύτερα
Δευτέρα 12/06/2017 - 11:58
Ο λαός να πιστέψει ότι μπορεί και πρέπει σήμερα να ζήσει καλύτερα, μπορεί και πρέπει να έχει σταθερή δουλειά και να μην είναι τα παιδιά του άνεργα, μπορεί και πρέπει να απολαύσει τον πλούτο που παράγει, τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις για το χρέος σημείωσε ότι η συζήτηση δεν είναι για το πώς θα ανακουφιστεί ο λαός αλλά πώς θα εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των επενδυτών. Για αυτό, όπως είπε, είναι κάλπικος ο καυγάς μεταξύ των αστικών κομμάτων αφού συμφωνούν στον ίδιο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς αντιλαϊκά μέτρα.
Ανέφερε ότι προϋπόθεση για τη συζήτηση του χρέους είναι τα μέτρα σε βάρος του λαού όπως έγινε και με το «κούρεμα» επί συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όπως συμβαίνει με την επίτευξη των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων.
*
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Με το ΚΚΕ ο λαός μπορεί να σηκώσει το ανάστημά του
Δευτέρα 12/06/2017 - 11:11 - Ενημέρωση: Δευτέρα 12/06/2017 - 15:01
Απέναντι στο διπολισμό υπάρχει το ΚΚΕ που είναι δείκτης ασφάλειας για το σήμερα σε ένα λαό που δεν αντέχει άλλο να πληρώνει και που μπορεί να βάλει φρένο, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Σημείωσε ότι ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει στα χειρότερα που είναι στην ημερήσια διάταξη και πρόσθεσε ότι το 4ο μνημόνιο είναι της ανάπτυξης με τους δείκτες του ΑΕΠ να ανεβαίνουν και τις συντάξεις και τους μισθούς να μειώνονται. Αναφέρθηκε επίσης στις διαβεβαιώσεις που δίνει η κυβέρνηση στις ΗΠΑ για συμμετοχή σε πολεμικούς σχεδιασμούς. 
Για το θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι ο Ν. Σοφιανός είπε: 
«Έχουμε ένα φόνο, που ουσιαστικά αποτελεί χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου. Γιατί η κατάσταση το Μενίδι είναι γνωστή, ο φόνος απλά την έφερε στην επιφάνεια, στα φώτα της δημοσιότητας. Η εγκληματικότητα στο Μενίδι, το γεγονός ότι οι μαφίες όλων των ειδών και λειτουργούν και συγκρούονται για τα δικά τους συμφέροντα, δείχνει και ευθύνες της κυβέρνησης και ευθύνες της τοπικής εξουσίας. Υπάρχει η φτώχεια, η ένδεια, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, που πλήττει την πλειοψηφία του λαού μας και στο Μενίδι πλήττεται ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι του λαού μας, που ζει εκεί, αλλά υπάρχει και το έγκλημα, η εγκληματική δραστηριότητα, τα δίκτυα τα οποία πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν και αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης, να προστατεύσει έστω τη στοιχειώδη ανάγκη να ζήσει ο άλλος στη φτώχεια του, όχι για να συμβιβαστεί μ’ αυτή, αλλά να παλέψει να την ξηλώσει».
Για τη στάση της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην εκδήλωση στο Δίστομο: 
- Επιτρέψτε μου να πω ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ το να παρακολουθούμε κακοπαιγμένο θέατρο απ’ την κ. Κωνσταντοπούλου. Η τιμή στους εκτελεσθέντες του Διστόμου γίνεται πάρα πολλά χρόνια, η παρουσία του εκπροσώπου της σημερινής γερμανικής κυβέρνησης είναι επίσης γνωστή εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν ξεπλένονται οι ευθύνες της κ. Κωνσταντοπούλου, γιατί συμμετείχε στο θίασο "πρώτη φορά Αριστερά", γιατί έπαιξε αυτό το κακοπαιγμένο έργο ότι εμείς θα τα αλλάξουμε στην Ελλάδα, με την ΕΕ και τις αγορές να "χορεύουν το χορό του Ησαΐα". Και το έπαιξε αυτό το θέατρο η κ. Κωνσταντοπούλου, αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, γιατί την Παρασκευή η κυβέρνηση ψήφισε την ουρά του 4ου μνημονίου, γιατί ο κόσμος που μας παρακολουθεί έχει χάσει το λογαριασμό πλέον απ’ τα μέτρα που έχουν ψηφίσει και με τα δύο χέρια οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, τα μέτρα τα οποία η ΝΔ δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι όταν έρθει η ώρα της θα ισχύουν, γιατί το κράτος έχει συνέχεια. Και έχεις έναν κόσμο ο οποίος είναι πραγματικά ζαλισμένος απ’ αυτή την πολιτική και πρέπει να αντιδράσει γιατί τα χειρότερα δεν αποτρέπονται, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη συνεχώς τα πράγματα χειροτερεύουν. Το 4ο μνημόνιο είναι το μνημόνιο της περίφημης ανάπτυξης που θα έρθει. Είναι το μνημόνιο όπου θα ανεβαίνει ο δείκτης στο 2% και οι συντάξεις θα μειώνονται στο 30% και η φορολογία θα ενισχύεται από τη σημερινή άγρια φοροληστεία και θα πληρώνουν φόρο όσοι έχουν 400 ευρώ εισόδημα.
Για το χρέος: 
- Δεν υπάρχει κάποιο success story σ’ αυτή την ιστορία, είναι προδιαγεγραμμένο. Για το χρέος θα υπάρχει η όποια ρύθμιση, όμως το κρίσιμο είναι ότι όλα αυτά τα μέτρα θα συνδυαστούν μ’ έναν ορίζοντα, μ’ ένα βάθος δεκαετιών αποπληρωμής και φυσικά θα συνδυαστούν με μνημόνια διαρκείας, με ματωμένα πλεονάσματα 3,5%, δηλαδή άγρια ληστεία, στέγνωμα σ’ ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στη λαϊκή οικογένεια μέχρι το 2022 απ’ ό,τι λένε…
Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι «η επιμήκυνση του παγώματος των συντάξεων, είπε η κ. Αχτσιόγλου, έγινε γιατί στο προηγούμενο Eurogroup συμφωνήσαμε πλεονάσματα έως το 2022. Σε αντίθεση με ότι έλεγε ο κ. Κατρούγκαλος ότι από το 2018 θα έχουμε αύξηση των συντάξεων» ο Ν. Σοφιανός είπε:
- Αυτά ήταν παραμύθια μιας σύντομης διάρκειας, τελείωσαν αυτά, πλέον δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αυταπάτη, δεν υπάρχει περιθώριο κανένας να θεωρεί ότι η ανάπτυξη που θα έρθει -όταν θα έρθει- θα συνδυαστεί με κάτι τις, έλεγα και πριν ότι αυτό το μνημόνιο που ψήφισαν και τα συνοδευτικά είναι μνημόνιο ανάπτυξης, δηλαδή είναι μνημόνιο που θα παίρνει από το ήδη λεηλατημένο εισόδημα για να στηρίζει την κλονισμένη κερδοφορία. Επειδή τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ορατά σ’ έναν κόσμο, απ’ όλα αυτά που βλέπει, έχουμε ένα διπολισμό, έχουμε μια συμφωνία στα κεντρικά, στα κεφαλαιώδη, στο χρέος, την αποπληρωμή του, στα μνημόνια, σε όλα τα μέτρα που συνοδεύουν τη συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτό το μακελειό που γίνεται στη γειτονιά μας, γιατί πρέπει κι αυτό να μπει στην ατζέντα. Είχαμε τον κ. Καμμένο να δίνει «γη και ύδωρ» στους Αμερικάνους και αυτό θάφτηκε, δεν ακούστηκε από πουθενά, πλην του «Ριζοσπάστη» και του ΚΚΕ. Απέναντι σ’ αυτό το διπολισμό υπάρχει το ΚΚΕ, η ισχυροποίησή του είναι δείκτης ασφάλειας …
- Σε συνέντευξη με τον κ. Καμμένο του είχαμε βάλει ερωτήματα…
- Στον Αμερικάνο πρέσβη έδωσε τα πάντα, είπε "θα σας ακολουθούμε όπου θέλετε, πλοία θα σας δώσουμε, πενταετή ανανέωση της Σούδας, νέους χώρους για εγκατάσταση". Απέναντι λοιπόν σ’ αυτόν το διπολισμό, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και των πρόθυμων συνεργατών - συγκυβερνητών, γιατί τσακώνονται ποιος θα κυβερνήσει με ποιον, το υπόλοιπο πολιτικό τόξο που λέει "ναι στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ, και την οικονομία του κεφαλαίου", υπάρχει το ΚΚΕ που είναι ο δείκτης ασφάλειας για το σήμερα, σ’ ένα λαό ο οποίος πραγματικά δεν αντέχει άλλο να πληρώνει, σ’ ένα λαό ο οποίος μπορεί να σηκώσει το ανάστημά του, να βάλει φρένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.