Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΟΤΑ -ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Η τρομοκρατία των απολύσεων − ΔΑΣ ΟΤΑ: Όλοι στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία

ΔΑΣ ΟΤΑ
Απέναντι στην τρομοκρατία και τις απολύσεις απαντάμε με ένταση του αγώνα
Παρασκευή 23/06/2017 - 13:30 - Ενημέρωση: Παρασκευή 23/06/2017 - 15:48
Η ένταση του αγώνα πρέπει να είναι η απάντηση στην κυβέρνηση, που στέλνει τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς στους απεργούς και τους αποκλεισμούς, και στους δημάρχους που ξεκίνησαν να απολύουν συμβασιούχους τονίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση από την κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων έστειλε από νωρίς σήμερα το πρωί τα ΜΑΤ, την Αστυνομία και την Κρατική Ασφάλεια σε μια σειρά από δήμους (Χίο, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Πολύκαστρο Κιλκίς, Λιτόχωρο Πιερίας), προσπαθώντας να εκφοβίσει και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων απειλώντας με συλλήψεις.
Συνεχίζουν με νέες κινητοποιήσεις και νέα απεργία στις 29 Ιούνη
Από κοντά δήμαρχοι (που κατά τ' άλλα ο Πατούλης λέει ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων) άρχισαν να εκδίδουν διαπιστωτικές πράξεις απολύσεων όπως έκανε ο δήμαρχος Καρπάθου για 12 συναδέλφους και ο δήμαρχος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για 20 συναδέλφους, επικαλούμενοι την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Προσπαθούν να δημιουργήσουν έτσι κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση την ίδια ώρα κοροϊδεύει με μοιρασμένους ρόλους, ο ένας υπουργός να τάζει "λύση" και η άλλη υπουργός να λέει δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί μας περιορίζει το 4ο μνημόνιο που υπογράψαμε.
Όλοι αυτοί μαζί (ΚΕΔΕ - κυβέρνηση - ΝΔ) θα πάρουν την απάντηση με την κλιμάκωση και την ένταση του αγώνα.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να μην παραλάβουν καμιά διαπιστωτική πράξη απόλυσης.
  • Καλούμε την ΚΕΔΕ να πάρει πίσω τις απολύσεις.
  • Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές και εισαγγελικές δυνάμεις από τους χώρους των καταλήψεων.
  • Καλούμε τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς σε κάθε δήμο να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους τόσο με αποφάσεις συμπαράστασης όσο και με φυσική παρουσία στους χώρους των καταλήψεων των ΟΤΑ
Όλοι στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους».
Την επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους των ΟΤΑ καταγγέλλουν ακόμα: Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, η Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.