Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Λάρισα: Άλλος ένας θάνατος νέου εργαζόμενου - Άλλη μια κακιά ώρα εργοδοτικής ασυδοσίας

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το νέο εργατικό δυστύχημα επιβεβαιώνει την επικίνδυνη κατάσταση στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού
Τετάρτη 31/05/2017 - 09:19
Τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο ενός νέου εργαζόμενου σε γνωστή αλυσίδα καφέ στη Λάρισα, το πρωί της Τετάρτης 30 Μάη την ώρα εργασίας, τη στιγμή που πάλευε όπως όλοι εμείς για το μεροκάματο, εκφράζει η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ. Παράλληλα εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Νέο εργοδοτικό έγκλημα με θύμα 28χρονο διανομέα αλυσίδας καφέ
Τρίτη 30/05/2017 - 13:02
Με τη ζωή του πλήρωσε άλλος ένας εργαζόμενος την ανάγκη για μεροκάματο. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης της Λάρισας, ένας 28χρονος νέος, εργαζόμενος ως διανομέας σε γνωστή αλυσίδα καφέ της πόλης, συγκρούστηκε με φορτηγό, χάνοντας ακαριαία τη ζωή του. Το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης, στη διασταύρωση της οδού Καρδίτσης με το δρόμο που οδηγεί στο νέο κοιμητήριο, στο ρεύμα προς Λάρισα.
Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου εργαζόμενου και τονίζει πως ο τραγικός θάνατος «αναδεικνύει την εντατικοποίηση που επιβάλλουν οι εργοδότες και τους κινδύνους για τη ζωή τους ή την σωματική ακεραιότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και σ’ αυτόν τον κλάδο, οι οποίοι εργάζονται σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και το φόβο της απόλυσης, με άθλιους μισθούς».
Το ΕΚ Λάρισας καλεί όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς «να μην αποδέχονται μπροστά στην ανάγκη του μεροκάματου για την επιβίωση να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η προστασία της ζωής τους. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους να διεκδικούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας γιατί η ζωή μας είναι πολύτιμη και δεν την θυσιάζουμε για τα κέρδη των επιχειρηματιών».
902

«Ο τραγικός θάνατος του εργαζόμενου έρχεται να επιβεβαιώσει την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στους χώρους του κλάδου Επισιτισμού - Τουρισμού, στα επισιτιστικά καταστήματα και τα ξενοδοχεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «όπου καθημερινά δεκάδες εργαζόμενοι γίνονται θύματα των ανύπαρκτων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Της μεγάλης εντατικοποίησης της δουλειάς, της πολυαπασχόλησης σε δύο και τρία πόστα. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το μόνο. Οι εργαζόμενοι γίνονται θύματα της προσπάθειας της εργοδοσίας να μειώσει κι άλλο "το κόστος" από τα μέτρα ασφάλειας, ώστε να βγάζουν περισσότερα από τη δουλειά ενός εργαζόμενου, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία και την ίδια τη ζωή μας καθημερινά».
Αυτή είναι η πραγματικότητα, τονίζεται στην ανακοίνωση, «πίσω από τις “υγιείς” επιχειρήσεις και του “κλάδου - ατμομηχανή” της οικονομίας τους -όπως θεωρεί τον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και καλεί σε νέες θυσίες την εργατική τάξη, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μετά και το τέταρτο μνημόνιο που ψήφισε».
«Καλούμε» καταλήγει η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ, «κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να παλέψει να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που εντατικοποιούν την εργασία, ξεζουμίζουν και θυσιάζουν νέους εργαζόμενους για να αυγατίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Να μην αποδέχονται, μπροστά στην ανάγκη του μεροκάματου για την επιβίωση, να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η προστασία της ζωής τους. Αλλά να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους για την προστασία τους, ώστε να παρθούν μέτρα που θα εξασφαλίζουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς. Να διεκδικήσουν τη ζωή και δουλειά που τους αξίζει με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.