Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Γραμμάτια στις αγορές, εξόφληση απ' τους Έλληνες πολίτες (Ε, όχι κι απ' όλους) − Λαγκάρντ: Μας δίνετε χρήμα, σας δίνουμε χρόνο (Το ίδιο είναι, άλλωστε)

−Ω, μον σερί Κριστίν, μας υποχρεώνεται
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ
Ζητάει να βάλει πλάτη ο λαός στον «εθνικό στόχο» του κεφαλαίου
Τρίτη 06/06/2017 - 18:37
Τη στήριξή της στα παζάρια που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου εξέφρασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα αξίωσε να σκύψει ο λαός το κεφάλι στο νέο γύρο βαρβαρότητας, στο όνομα τάχα του «εθνικού στόχου» της βιωσιμότητας του χρέους.
Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος ενημέρωσαν την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πορεία των συζητήσεων για το χρέος.
«Πάντα υπάρχουν», ήταν η απάντηση του Eυκλ. Τσακαλώτου στο ερώτημα δημοσιογράφου εάν υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων στην πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι, και η οποία προβλέπει συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς δανειοδότηση και ρύθμιση χρέους.
Η επικεφαλής του Ταμείου Κρ. Λαγκάρντ εμφανίστηκε πρόθυμη να στηρίξει αυτή την πρόταση, που μεταθέτει τη συζήτηση για το χρέος.

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Παράταση των παζαριών για το ελληνικό χρέος
Τρίτη 06/06/2017 - 09:03
Περισσότερο χρόνο στις συζητήσεις για το ελληνικό κρατικό χρέος προτίθεται να δώσει το ΔΝΤ έτσι ώστε να επιτευχθεί μια λύση αργότερα, σύμφωνα με δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ.
Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε πως
«εάν οι δανειστές δεν έχουν ακόμα φτάσει στο σημείο να σεβαστούν τις εκθέσεις μας και να τις αποδεχτούν, εάν χρειάζονται περισσότερο χρόνο, μπορούμε να το λάβουμε υπόψη μας και να τους τον δώσουμε».
Πρόσθεσε ότι «μπορεί, λοιπόν, να υπάρξει ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο οι χρηματικές καταβολές να γίνουν όταν θα έχουν καταστεί σαφή τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από τους δανειστές» και πως «είναι μια δυνατότητα συμφωνίας».
Δήλωσε ακόμα ότι «υπολογίζουμε τη βιωσιμότητα του χρέους επί τη βάσει της ρεαλιστικής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας». 
902

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες και τη στρατηγική της κυβέρνησης για μια καθαρή λύση για το χρέος που θα αποκαθιστά το συντομότερο δυνατό την πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος», αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί επιπλέον ρευστότητα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες δηλώσεις από την πλευρά του ΔΝΤ, που μεταθέτουν τις αποφάσεις για τη ρύθμιση του χρέους και για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, «δεν συνιστούν θετική συνεισφορά στην κατεύθυνση εξεύρεσης μιας έντιμης και κοινά αποδεκτής λύσης». Επίσης καλεί την γερμανική κυβέρνηση, «αντί για κλιμάκωση αντιπαράθεσης, με διαρροές και λεκτικές προκλήσεις, να συμβάλλει εποικοδομητικά για μια λύση οριστικής υπέρβασης της ελληνικής κρίσης».
Με στόχο να υποτάξει το λαό στους στόχους του κεφαλαίου για να δεχθεί αδιαμαρτύρητα τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων,
η Πολιτική Γραμματεία καλεί «όλους τους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να τοποθετηθούν με σαφήνεια για τη ρύθμιση του χρέους».
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος θεωρεί εφικτή την επίτευξη μιας συμφωνίας στο Eurogroup του Ιούνη, η οποία θα περιλαμβάνει και το θέμα του χρέους, σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Handelsblatt».
Για ακόμη μια φορά διευκρινίζει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιζητεί να προσδιοριστούν από τώρα τα μέτρα «ελάφρυνσης» του κρατικού χρέους που θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος, προκειμένου να υπάρξει «ασφάλεια» για τις επενδύσεις των μονοπωλιακών ομίλων.
«Η Γερμανία και το ΔΝΤ να φροντίσουν ώστε να υπάρξει τώρα σαφήνεια αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να δοθεί ένα ξεκάθαρο σημάδι στις χρηματαγορές, ότι κανένας επενδυτής δεν θα πρέπει να φοβάται να επενδύσει χρήματα στην Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.