Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Το επίσημο παιχνίδι της απάτης ή Ας επιστρέψουμε στον πλανήτη Γη

 
Το επίσημο παιχνίδι της απάτης
Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ
1. Είναι γνωστό πως ένας κοινός απατεώνας σε κοιτάζει μόνο στα μάτια. Γνωρίζει πως τα μάτια ανοίγουν όλες τις πόρτες που χρειάζεται για να βάλει στο χέρι ό,τι επιθυμεί. Φυσικά δεν έχει καταλάβει το επίσημο παιχνίδι της απάτης, διότι τότε δεν θα είχε επισκεφτεί καμία φυλακή.
Μπ.Ζ., 27.IV.2017
2. Την αυτοκρατορία της η απάτη την οφείλει στην τοκογλυφία, τον θεατρικό λόγο και την επίσημη κάλυψη της Ευρώπης, η οποία δημιούργησε μια νέα παράδοση πίεσης απέναντι στους λαούς του Νότου.
3. Στη σκηνή της απάτης εμφανίστηκε ένας πρωταγωνιστής, αυτόκλητος προστάτης, ο οποίος δήλωσε ότι θα διαχειριστεί την ανεπάρκειά μας ώστε να μην καταστραφούμε. Γελοιότητα, αλλά λειτουργεί εις βάρος μας. Από την αρχή των μνημονίων, οι Ελληνες ζουν σε μια κατάσταση αυτολύπησης και θρησκευτικής σιωπής.
4. Η απάτη των Ευρωπαίων μάς χτύπησε πρόωρα την πόρτα από την εποχή του κουφού μέντιουμ, γηραιού Καραμανλή, χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς επίγνωση, μόνο με κάποιους υπαινιγμούς και μια τραυλή επιχειρηματολογία τής τότε αντιπολίτευσης τύπου «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», που όμως έσβησε γρήγορα. Αμέσως μόλις οι Πράσινοι ανέλαβαν την εξουσία, ο Ελληνας ήταν ήδη δεμένος.
5. Πορευόμαστε μέσα σε ένα κενό. Ούτε οι ένδοξοι πρόγονοι ούτε ο Παρθενώνας βοηθούν για να ξεκολλήσουμε. Τελευταία έχουμε αφεθεί στην τύχη και στην ποταπότητα της Ευρώπης. Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τις συνέπειες τις οποίες προσυπογράφει ο πρωθυπουργός και τις διανθίζει με καταπραϋντικά λόγια ελπίζοντας -ο κορυφαίος φουκαράς- να παραμυθιάσει εαυτόν και αλλήλους.
6. Είναι μάταιη κάθε ανάλυση για τη συμπεριφορά της Ευρώπης. Είναι μακριά η προοπτική της σωτηρίας μας, προβλέπουν. Η ελπίδα ως τελικό στήριγμα κυκλοφορεί σαν ναρκωτικό στα λαϊκά στρώματα, φυσικά «με το θέλημα του Θεού». Ετσι μεταμφιέζουν ελπίδα και Θεό στις μόνες βεβαιότητες.
7. Ο ψυχολογικός μηχανισμός που θέτουν σε λειτουργία οι Ευρωπαίοι είναι η διάδοση της υπεροψίας τους ταυτόχρονα με την απόρριψή μας ως ανάξιων, ως κακή συναναστροφή και φτηνή ποιότητα - άρα μας αξίζει ό,τι παθαίνουμε. Παρ' όλα αυτά οφείλουμε να σχεδιάσουμε την απόδρασή μας, αρχίζοντας με μια στροφή μέσα μας ώστε να τελειώνουμε επιτέλους με αυτή τη γύμνια και το μαράζι. Ας αξιοποιήσουμε τις γνωστές μας δεξιότητες για να βγούμε από την Ευρώπη και να δώσουμε ένα καινούργιο νόημα στη ζωή μας.
8. Κάθε «λεβέντης» της πολιτικής σκηνής και της τέχνης που υπερασπίζεται τα άγια των αγίων της Ευρώπης ματαιοπονεί. Τις τελευταίες δεκαετίες, οι Ευρωπαίοι, μόνοι με την απληστία τους, καταστρέφουν ό,τι καλύτερο έχουν. Για να θυμηθώ λίγο: Διαφωτισμός, Γαλλική Επανάσταση, φιλοσοφία, ποίηση. Εχουν ταυτιστεί με τις ηγεσίες τους, συμφωνούν σε κάθε αντιδραστική άποψη, αρκεί να ανεβαίνουν οι μετοχές που άρπαξαν από τους Ελληνες.
9. Σκέτη φάτνη έγινε το Μαξίμου προκειμένου να υποδεχτούν το νεογέννητο μνημόνιο. Το αποκορύφωμα του γελοίου. Στο μεταξύ ο πομπώδης Κυριάκος ετοιμάζει τις λίστες με τους κωμικούς που θα τον πλαισιώσουν στη μεγάλη πορεία που θα ζήλευε και ο Μάο προς την εξουσία. Ας επιστρέψουμε στον πλανήτη Γη, ψιθυρίζει ο Γούντι Άλεν. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από αυτή τη γενική φάρσα που υπονομεύει η ίδια τον εαυτό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.