Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Εργατικά ατυχήματα: Η εργοδοτική ευτυχία του μέγιστου κέρδους − Ασπρόπυργος, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Ηράκλειο Κρήτης − Συνδικάτο Οικοδόμων: Ακόμα και τις Κυριακές - Δεύτερο ατύχημα σε λίγες μέρες − ΚΚΕ Βιομηχανίας - Συνδικάτο Ενέργειας: Πάνω απ' όλα το κέρδος − Αλλά αυτά δεν είναι ούτε τρομοκρατία, ούτε έγκλημα, ούτε καν είδηση

Τα γρανάζια των μοντέρνων καιρών είναι πάντα γρανάζια και γυρίζουν ακόμα
*
Από Μποτίλια
Εργατικά Ατυχήματα
(59 θέματα από αρχές 2013 έως 26/5/2017)
*
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Στο νοσοκομείο τρεις εργαζόμενοι μετά από ανάφλεξη σε φιάλες υγραερίου
Πέμπτη 25/05/2017 - 20:45 - Ενημέρωση: Παρασκευή 26/05/2017 - 08:22
Στο «Αττικό Νοσοκομείο» με εγκαύματα νοσηλεύονται τρεις εργαζόμενοι που διακομίστηκαν από το ΕΚΑΒ, μετά από ανάφλεξη σε φιάλες υγραερίου που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 3 μ.μ. της Πέμπτης 25 Μάη, στην εταιρεία υγραερίου «TOP GAS» στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή Νεόκτιστα.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ αδιεκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της ανάφλεξης. 
Οι τρεις εργαζόμενοι τραυματίες είναι 33, 40 και 27 ετών. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, οι δύο εκ των τριών έχουν τραυματιστεί σοβαρά και φέρουν εισπνευστικά εγκαύματα και εγκαύματα προσώπου και ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.
Ο τρίτος τραυματίας, είναι σε καλή κατάσταση και παραμένει στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας για παρακολούθηση.
Στο πλευρό των τραυματιών εργατών βρίσκονται από την πρώτη στιγμή μέλη του κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας.

ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μπροστά στο κέρδος των επιχειρηματιών έρχεται σε δεύτερη μοίρα η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων
Παρασκευή 26/05/2017 - 08:10
Τη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της στους τρεις εργάτες που νοσηλεύονται με εγκαύματα στην εταιρεία υγραερίου «TOP GAS» και τις οικογένειές τους εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
«Το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα», υπογραμμίζει, «δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε και θα είναι το τελευταίο, όσο θα κυριαρχεί η πίεση για αύξηση των κερδών των εργοδοτών, η ασυδοσία της εργοδοσίας. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, τα εργοδοτικά εγκλήματα διαρκώς και πληθαίνουν, αφού ο ανταγωνισμός μεταξύ των καπιταλιστών εντείνεται με θύματα τους εργαζόμενους.
Οι πρόσφατοι νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ανάβουν το πράσινο φως ώστε κεφάλαιο και εργοδοσία να γίνουν ακόμα πιο αδίστακτοι απέναντι στην εργατική τάξη. Μπροστά στο κυνήγι του κέρδους, η ανθρώπινη ζωή λίγο μετράει για όλους αυτούς.
Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργάτες να συμπορευτούν μαζί του και να οργανώσουν την πάλη τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες που έχει η εργατική - λαϊκή οικογένεια. Δεν νοείται σε μια εποχή που παράγεται τεράστιος πλούτος, αυτοί που τον παράγουν όχι απλά να μην τον καρπώνονται, αλλά να ζουν και με το φόβο αν θα γυρίσουν σπίτι τους απ' το μεροκάματο. Γι' αυτό απαιτείται σύγκρουση με το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό. Προϋπόθεση είναι η οργάνωση των εργατών στους χώρους δουλειάς».
Διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος απαιτεί το Συνδικάτο Ενέργειας
Στο πλευρό των τραυματιών εργατών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή συνδικαλιστές από το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας.
Σε ανακοίνωσή του για το ατύχημα, το Συνδικάτο σημειώνει μεταξύ άλλων: «Για άλλη μια φορά, αναδεικνύεται ότι μπροστά στο κέρδος των επιχειρηματιών έρχεται σε δεύτερη μοίρα η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας, κανονισμοί και διαδικασίες, δεν χορηγούνται τα μέσα ατομικής προστασίας, ενώ δεν συντηρείται επαρκώς ο εξοπλισμός. Γι' αυτό συνάδελφοί μας καίγονται, σακατεύονται και άλλοι δεν γυρνάνε σπίτι τους από το μεροκάματο. Το Σωματείο απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος και την άμεση παρέμβαση του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και στις συναφείς επιχειρήσεις».
Απευθυνόμενο στους εργαζόμενους τονίζει: «Ο αγώνας για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων πρέπει να γίνει δική μας υπόθεση. Οι συνάδελφοι στην "TOP GAS" να μη δεχτούν να εργαστούν χωρίς πρώτα να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας στο χώρο εργασίας. Το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των τραυματιών, αλλά παράλληλα εντείνει την πάλη του για τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς. Στους συναδέλφους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και ελπίζουμε να γυρίσουν σύντομα στις οικογένειές τους».
902

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Νέο εργατικό ατύχημα - Καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων
Παρασκευή 26/05/2017 - 14:50
Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Παρασκευή το πρωί στο εργοτάξιο στην οδό Αρχ. Μακαρίου στο Ηράκλειο κρήτης. Πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα στο ίδιο έργο μέσα σε λίγες ημέρες.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου καταγγέλλει την αδίστακτη στάση της εταιρείας «Μινωική Τεχνική», που μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή.
Όπως σημειώνει:

«Παρά τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Συνδικάτου για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια το έργο, η εργοδοσία προκειμένου να μη χάσει ούτε λεπτό του ευρώ προτίμησε να συνεχίσει ακάθεκτη τις εργασίες της και την εντατικοποίηση της δουλειάς ακόμη και Κυριακές αγνοώντας τις υποδείξεις για λήψη μέτρων ασφάλειας.
Και από αυτό το περιστατικό αποδεικνύεται ότι οι μεγάλοι εργολάβοι, οι κατασκευαστικοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο γενικότερα είναι αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία και κάνουν ό,τι θέλουν.
Καλούμε τους εργαζόμενους να αρνούνται να δουλέψουν σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς μέτρα ασφάλειας. Να καταγγέλλουν στο Συνδικάτο την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που τυχόν κάνει η εργοδοσία για να επιβάλει την εργασία με μη ασφαλή τρόπο. Όλοι μαζί με το Συνδικάτο να οργανώσουμε την πάλη προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες και όχι τις ανάγκες των εργοδοτών και το πώς αυτοί θα θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας, αλλά και από το αίμα μας.
Τέλος, καλούμε το υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μπει επιτέλους ένα φρένο στους εργολάβους, που μπροστά στην αδυσώπητη δίψα τους για κέρδος βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των εργατών».
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ (25/05/2017)
*
ΦΛΩΡΙΝΑ (12/05/2017)
*
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (11/5/2017)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.