Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΠΑΜΕ με την ΚΝΕ για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό της εργατικής Πρωτομαγιάς

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά
Τετάρτη 26/04/2017 - 15:31 - Ενημέρωση: Τετάρτη 26/04/2017 - 15:40
Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά - Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου - για το σοσιαλισμό!», διακηρύσσει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας στην ανακοίνωσή της για τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Νέα, νέε,
Η 1η Μάη είναι μέρα - σύμβολο για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, σύμβολο του αγώνα των λαών ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα.
...από το Σικάγο την 1η Μάη του 1886, τη ματωμένη απεργία των εργατών στις ΗΠΑ με σκοπό την καθιέρωση του 8ώρου. Η εργατική τάξη ύψωσε το ανάστημά της και επέβαλε με τους ηρωικούς αγώνες της το 8ωρο, ως αφετηρία για μία σειρά από κατακτήσεις στον 20ό αιώνα, που σήμερα τσακίζονται.
...από τους καπνεργάτες το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη και τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής το Μάη του 1944.
Η Ιστορία της εργατικής τάξης είναι χαραγμένη από τη σύγκρουση ανάμεσα στις δυνατότητες που δημιουργούν η δουλειά της, η δουλειά των πολλών, η ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας για να ζουν οι λαοί καλύτερα, και στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής που μπαίνει εμπόδιο.
Σήμερα, όπου υπάρχουν οι δυνατότητες να έχουν όλοι δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, να εργάζονται λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος με δωρεάν πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, να ζουν χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας, να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, σύγχρονες υπηρεσίες δωρεάν Υγείας...
...Το ίδιο αυτό σύστημα δείχνει καθημερινά τι μπορεί να "προσφέρει" στη νεολαία
  • Ανεργία στους νέους στο 40%. Κακοπληρωμένη δουλειά με συμβάσεις μιας μέρας κι ενός μήνα. Απλήρωτη δουλειά μέσω της μαθητείας και της πρακτικής άσκησης χιλιάδων νέων. "Διαλείμματα εργασίας" και δουλειά - λάστιχο μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης με μισθούς χαρτζιλίκι. Επιδότηση των εργοδοτών με τζάμπα εργαζόμενους.
  • Ζωή με τσακισμένα δικαιώματα. Ανάγκες όπως η μόρφωση και η Υγεία έχουν μετατραπεί σε εμπόρευμα. Η πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό είναι για πολλούς νέους πολυτέλεια.
  • Βομβαρδισμοί άλλων χωρών, ξερίζωμα λαών που στέλνονται στην προσφυγιά, εξαιτίας των ανταγωνισμών και τις κόντρες των μονοπωλίων. Μπλέκοντας καθημερινά ολοένα και περισσότερο τη νεολαία της πατρίδας μας στον κίνδυνο ενός πολέμου, για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
    Αυτή θα είναι η "ανάπτυξη" την οποία θέλουν από κοινού οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, για τη ζωή των νέων εργαζομένων. Χτίζεται πάνω στην άγρια εκμετάλλευση, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς της Ενέργειας. Αυτό εξυπηρετούν άλλωστε η παρουσία της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο μετά από πρόσκληση της σημερινής κυβέρνησης και η επέκταση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τη βάση της Σούδας, αναβαθμίζοντας το ρόλο της ως ορμητηρίου για πολέμους ενάντια στους λαούς της περιοχής. Αυτό εξυπηρετούν και οι αποστολές σε 17 χώρες εκτός συνόρων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτός είναι ο "εθνικός στόχος" κάτω από τον οποίο πρέπει "να ενωθούν όλοι οι Έλληνες". Σ' αυτόν τον σκοπό καλούν τη νεολαία να "ελπίζει" και να περιμένει για το μέλλον της.
    Οργανώνουμε το δικό μας σχέδιο αντεπίθεσης, στο δρόμο της ανατροπής του σάπιου συστήματος
    Νέα, νέε,
    Οργανώσου στο Σωματείο σου, δυνάμωσε το ΠΑΜΕ. Για την ανάπτυξη εστιών αντίστασης σε παλιά και νέα μέτρα και αντεπίθεσης για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.
    Απέναντι στο "μονόδρομο" των καπιταλιστών και των κομμάτων τους, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε καλούν να οργανώσουμε το δικό μας αγώνα αντεπίθεσης για τις σύγχρονες ανάγκες μας στα σχολεία, στις σχολές, στη δουλειά, για τη ζωή που μας αξίζει!
    Σε σύγκρουση με τον καπιταλισμό, που το μόνο που έχει να δώσει στη νεολαία όλων των χωρών είναι εκμετάλλευση, κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με την εργαζόμενη νεολαία μπροστάρη, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, με τους φοιτητές και τις νέες γυναίκες από εργατικές οικογένειες. Με αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, που μπορεί γίνει προς όφελος του λαού μόνο όταν συνδεθεί με την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.
    Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις. Ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, που σήμερα γίνεται με υπογραφή και ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενάντια στις αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων. Παλεύοντας για την απομάκρυνση των ξένων στρατιωτικών βάσεων, την έξοδο από το ΝΑΤΟ. Στήνοντας μπλόκο στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, στο ρατσιστικό δηλητήριο που χύνει, στο μίσος σε βάρος πρωτοπόρων εργατών, κομμουνιστών, των προσφύγων - θυμάτων του πολέμου.
    Διδασκόμαστε - Εμπνεόμαστε - Συνεχίζουμε... Πιο Δυνατοί!
    Αντλούμε δύναμη από την ιστορική πείρα, από όλους όσοι πάλεψαν και από αυτούς που στάθηκαν περήφανα δίνοντας και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
    Η Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, πριν από 100 χρόνια, το 1917, σήμανε τη νίκη της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της. Επιβεβαίωσε ότι η εργατική τάξη δεν είναι μόνο ο δημιουργός του κοινωνικού πλούτου, αλλά και η πρωτοπόρα κοινωνική τάξη που μπορεί να τον κάνει δικό της, σε μια ριζικά διαφορετική εξουσία και οικονομία, που θα έχει στο επίκεντρο την κάλυψη των αναγκών του λαού και της νεολαίας.
    Με αυτό το περιεχόμενο οι αγώνες μας μπορούν να έχουν αποτέλεσμα. Αυτός ο δρόμος διασφαλίζει σε όλες τις συνθήκες την ετοιμότητα να παλέψουμε για τα δικά μας συμφέροντα.

    Για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
    Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά 2017!».


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.